fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Time to momo Den Haag: Ontdek de historische binnenstad van Den Haag

time to momo Den Haag

Winkelen. Ik weet zeker dat jij dit ook kunt waarderen. Vooral in de winter vind ik het heerlijk om te shoppen en door de gezellige straatjes te struinen. En hoewel ik echt wel bij de grote ketens shop, ben ik vooral fan van de zijstraatjes. Die straatjes die niet iedereen kent. En juist in die straatjes zitten hele leuke zaken. Vaak van lokale ondernemers. En die gun ik mijn geld nog meer dan de grote ketens waar iedereen shopt. Maar je vindt hier ook vaak andere bezienswaardigheden. En natuurlijk moet er ook gegeten en gedronken worden. Met time to momo Den Haag ontdek je al het leuke, mooie en bijzondere dat de Haagse binnenstad je te bieden heeft.

time to momo Den Haag Walter Benedict
Walter Benedict ©MyrtheSlootjes

time to momo

De kwalitatieve reisgidsen van time to momo zijn altijd praktisch, up-to-date en verrassend en vaak voorzien van een handige app of een bijbehorend online platform. Voor iedere bestemming heeft time to momo een local die voor de reiziger de leukste adresjes verzamelt. Al deze adressen zijn terug te vinden in wandelroutes, waarmee de stad echt beleefd wordt. En iedere stad heeft meerdere reisgidsen. Je hebt de standaardreisgids waar alle bezienswaardigheden te zien zijn, maar zijn ook minireisgidsen. De route in zo’n minigids laat dan een bepaalde wijk of een bepaald deel in de stad zien.

time to momo Den Haag Hug the Tea
Heerlijke Matcha wafels van Hug The Tea

time to momo Den Haag

Voor Den Haag is natuurlijk de reisgids beschikbaar. Deze reisgids laat je al het leuke en mooie van Den Haag zien; van de Haagse Markt en Chinatown tot Paleistuin en Jeneverproeverij.

Maar er is ook een minireisgids die je meeneemt via een toeristische wandeling naar alle plekken die Den Haag beroemd maken. Denk aan het Binnenhof en het Oude Stadhuis. Het is een afwisselende route met een rijke geschiedenis en je loopt door zowel drukke als rustige stukken van de stad. Deze wandeling is zeker aan te raden wanneer je Den Haag voor het eerst bezoekt.

Ben je al bekender in Den Haag dan is de minigids die je door Statenkwartier, Duinoord en het Zeeheldenkwartier begeleidt een echte aanrader. Deze route neemt je mee langs onbekendere plekken die je kunt ontdekken. Alle wijken hebben ook weer een eigen gids. Dus ook als je maar één wijk wilt bezoeken is time to mom er voor jou.

time to momo Den Haag Lola Bikes & Coffee
Lola Bikes&Coffee

time to momo Den Haag Buurtschap en Hofkwartier

Deze wandeling is ideaal voor de echte fashionistas. Chique winkels worden afgewisseld met kleine boetiekjes. De route neemt je mee door het Hofkwartier. Ben je in Parijs? Nee hoor, gewoon in Den Haag. Je wandelt ook langs dorpse straten zoals de Molenstraat en de Oude Molstraat. Hier vind je weer veel unieke winkels, buurtkroegen en gezellige koffietentjes. En tijdens zo’n wandeling is koffie natuurlijk een must. En vergeet het wijntje na afloop niet! De route heeft ook een koninklijk tintje, want je bezoekt het Paleis Noordeinde, de koninklijke stallen en de paleistuin.

Voor stijlvolle winkels en galeries brengt de route je langs het elegante Noordeinde en de Denneweg. De Denneweg stond vroeger bekend om de antiekzaken, maar tegenwoordig vind je hier vooral veel mooie winkels en restaurants. Het is een aparte mix van kunstzinnig, nonchalant en hipsters. De Prinsenstraat ligt vlak achter het Noordeinde en hier vind je toffe boetieks en fijne restaurants. Jong en creatief Den Haag komt hier graag.

time to momo Den Haag Oh Dear
Oh Dear

time to momo app

Heb je liever alles handig op je telefoon? Dan is er de Den Haag app. In de app staan alle routes en wandelingen die ook in de Den Haag reisgids staan. Je ziet in de app welke leuke adressen er bij jou in de buurt zitten. En natuurlijk loop je met de kaart naar de leukste adressen. Je ziet op de kaart via GPS precies waar je bent en dit kost je geen mobiele data.

time to momo Den Haag Vegetarische Slager
Vegetarische Slager

Ontdek de historische binnenstad van Den Haag

Ik heb een paar weken geleden op uitnodiging van time to momo een deel van de route Buurtschap en Hofkwartier gelopen. Helaas kon ik niet de hele wandeling lopen omdat ik de meiden van school moest halen. Maar het deel dat ik gezien heb was echt heel leuk. Zo ging ik heerlijke matcha thee drinken en matcha hapjes eten bij Hug The Tea, bewonderde ik de mooie sieraden van Oh Dear en dronk ik koffie bij Lola Bikes&Coffee. Achter al deze bedrijven zit ook nog eens een mooi verhaal.

Ik kom zelf uit Zoetermeer en kom regelmatig in Den Haag. Maar ik ben dan alleen in het centrum te vinden met al die bekende winkels die iedereen kent. Nu ik deze routes van time to momo heb ontdekt wil ik eigenlijk alleen nog maar die plekken bezoeken. Ik heb de app al gedownload en maak de wandeling vlak voor Kerst af. Ik weet zeker dat ik daar nog mooie schatten vind die ik cadeau kan doen.

Wat is jouw favoriete plek in Den Haag?

time to momo Den Haag

 

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Als je dit bericht wilt bewaren op Pinterest, wil je dan onderstaande afbeelding gebruiken? Thanks!

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!