fbpx

Valentijnsdag is de dag van de liefde, maar heb je zo’n dag wel nodig?

Valentijnsdag is de dag van de liefde

Vandaag is het Valentijnsdag. Valentijnsdag is de dag van de liefde. En zoals jullie weten ben ik niet echt een voorstander van Valentijnsdag. Valentijnsdag was in eerste instantie een dag waarom je anoniem je liefde kon verklaren. Tegenwoordig is het een commercieel feestje geworden; overgewaaid uit (hoe kan het ook anders) Amerika. En ik ben dan geen voorstander, maar ook geen tegenstander van Valentijnsdag, absoluut niet. Maar ik vind wel dat je iedere dag kan laten zien dat je van iemand houdt. Wat mij betreft zit het hem juist in de kleine dingen. En zeg nou eerlijk, als jouw man je nooit bloemen geeft maar wel op Valentijnsdag, is het dan wel zo speciaal om die bloemen te krijgen?

Liefde zit hem in de kleine dingen

Iemand de liefde verklaren kan heel grootst. Maar juist die kleine dingen maken liefde zo bijzonder. Het feit dat je jezelf kunt zijn, dat iemand jou zelfs op je lelijkste dagen nog steeds de mooiste en liefste vindt, dat je soms geen woorden nodig hebt maar blikken genoeg zeggen, dat iemand de moeite neemt om echt naar je te luisteren als je iets te vertellen hebt, dat iemand weet welke dagen voor jou belangrijk zijn en die dagen samen met jou doorbrengt. Dat zijn van die dingen die wat mij betreft veel meer zeggen dat iemand van je houdt. Dit kan je partner zijn of een goede vriend of vriendin, maar dit kunnen ook je ouders zijn of je broers en zussen.

Iedere liefde is anders

Iedere liefde is anders, maar zo is ook iedere relatie anders. De liefde die ik voor mijn kinderen voel is anders dan de liefde die ik voor mijn man voel. De liefde voor mijn moeder is ook weer anders dan de liefde die ik voor een goede vriendin voel. Zo is iedere liefde anders, maar de manier hoe je liefde toont is wat mij betreft hetzelfde. Al zeg ik bijvoorbeeld vaker tegen mijn kinderen dat ik van ze hou dan dat ik dit tegen mijn moeder zeg. Dit wil dan niet zeggen dat ik minder van mijn moeder hou, maar ik voel wel een ander soort liefde. En omdat ik niet dagelijks met mijn vriendinnen knuffel, wil dit niet zeggen dat ik niet of minder van ze hou.

Hoe omschrijf je liefde?

Liefde is heel moeilijke te omschrijven. Want wat is liefde? Je kan iemand aardig en lief vinden, maar dan is niet meteen sprake van liefde. En je kan iemand uit je leven hebben gesloten, maar dat wil niet zeggen dat je niet meer van diegene houdt. Liefde kan je groter maken en liefde kan je breken. De mensen voor wie je de meeste liefde voelt kunnen jou ook het hardst kwetsen. Juist omdat er zoveel liefde is. Je voelt liefde voor mensen, maar ook voor je huisdier. Liefde voor de natuur, liefde voor eten en liefde voor je werk. Zoveel verschillende soorten liefde en houden van.

Zoveel haat op de wereld

En toch is er zoveel haat op de wereld. Bizar eigenlijk. Want ons hart vult zich met liefde en kan nooit vol genoeg zijn. Maar toch is er zoveel haat en afgunst. Oorlogen die gevoerd worden en kinderen die niks anders dan liefde nodig hebben worden vermoord. Weet je hoeveel energie haat kost? Iedereen is weleens boos op iemand. Dat wil niet zeggen dat je diegene meteen haat, maar heb jij weleens nagedacht hoeveel energie het je kost om die woede kwijt te raken? Je blijft eraan denken en piekert erover. En vooral wij vrouwen kunnen dan ook nog eens goed terug naar alles wat er in het verleden is gebeurd en zo die woede nog groter maken.

Liefde geeft je vleugels

Terwijl liefde niks kost. Oke, foute liefde is niet echt een energiegever. De liefde die je voelt voor een foute man. Maar goede liefde geeft jou energie, het geeft je vleugels. Als jij liefde voor iemand voelt en je voelt dat er van je gehouden wordt dan ben je sterk en voel je je sterk. Je kunt de hele wereld aan en tegenslagen kan jij makkelijk aan. Maar het begint met liefde voor jezelf. Hou jij wel echt van jezelf? Of maak jij jezelf steeds klein? Denk je altijd maar dat je iets niet kunt, dat je niet mooi bent, dat je wel weer zult falen?

Maar eerst meer van jezelf houden

Maak van Valentijnsdag de dag dat je besluit om meer van jezelf te gaan houden. Want jij bent uniek! Luister niet naar dat stemmetje in je hoofd die zegt dat je iets niet kunt. Dit stemmetje wil jou beschermen, maar zorgt er wel voor dat je jezelf naar beneden haalt. Zeg tegen deze stem dat je niet weet of je het kunt, maar dat je het eerst gaat proberen. En kijk niet steeds naar wat je niet mooi vindt aan jezelf, maar kijk juist naar al die dingen die jou mooi en uniek maken. Jij verdient zoveel meer dan je jezelf nu geeft. Maak vandaag de dag dag je van jezelf houdt en je zult zien dat steeds meer mensen van jou zullen houden. Wacht niet tot iemand jou vleugels geeft, want die vleugels die heb je al!

Valentijnsdag is de dag van de liefde

En natuurlijk kan je jouw liefdes vandaag extra in het zonnetje zetten. Ik doe dit ook. De kaartjes zijn al besteld en zullen vandaag op de deurmat vallen. Mijn drie grootste liefdes krijgen een lief kaartje waarin staat wat ze al iedere dag van mij horen. Leuk om te geven en leuk om te krijgen. Maar ook buiten Valentijnsdag krijgen ze van mij liefde, aandacht en cadeautjes, want ik heb Valentijnsdag niet nodig….

Doe jij iets aan Valentijnsdag? Heb jij Valentijnsdag nodig om je liefde te verklaren?

 

Dit artikel bevat een affiliatelink. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!