fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Een kijkje in mijn leven | Van dikke truien naar bikini’s

Van dikke truien naar bikini's

Weer een druk maar gezellig weekje op het programma. En komt de zomer er nu dan eindelijk aan of toch niet? Deze week gaat het weer echt alle kanten op; van dikke truien naar bikini’s en het eindigt met een knal. Een weekje wel dus…

Maandag

Het was afgelopen week zo’n druk weekje dat we dit deze ochtend wel merken. De enige die voor de wekker wakker is, is Jenna. Maar ik ben dan ook niets anders gewend. Als mijn wekker gaat heb ik wel wat moeite om mijn ogen open te krijgen. Maar eenmaal wakker gaat het wel haha. Marley moet ik ook wakker maken want die ligt nog lekker te knorren. Vanavond maar allemaal vroeg naar bed!

Van dikke truien naar bikini's
Vandaag mag ik helpen bij de schooltuien. Zo leuk om te doen!

Ik begin deze dag bij de schooltuinen. Ik mag weer helpen en dat is altijd zo leuk om te doen. Gelukkig schijnt het zonnetje en is iedereen goedgemutst. De rest van de dag ga ik lekker aan het werk. En Alex is de komende dagen vrij dus dat wordt iedere avond Game of Thrones kijken. Vandaag kijken we seizoen 3 af en dan kunnen we morgen beginnen met seizoen 4.

Dinsdag

Deze ochtend heb ik een paar afspraken waaronder een afspraak op school. Marley krijgt sinds kort extra hulp op school met rekenen. Kinderen met epilepsie hebben vaak moeite met automatiseren en memoriseren. Dit komt door de epilepsie, maar ook door de zware medicijnen die kinderen met epilepsie krijgen. Er is een speciaal programma opgezet en ik (of Alex) moet ook twee keer in de week met haar oefenen. Ik krijg nu een uitleg en alle materialen die we nodig hebben om op een goede manier te oefenen. Na de afspraken ga ik aan het werk. Ik heb een leuke freelance opdracht waaraan ik werk en daarnaast heb ik wat dingen die ik voor mijn blog moet regelen.

Een kijkje in mijn leven | Van dikke truien naar bikini's
Deze grijze mus kon wel weer wat kleur gebruiken. Bye bye grijze haren!

In de avond ga ik lekker anderhalf uur genieten bij de schoonheidsspecialist. Ik heb de afspraak een paar keer moeten verzetten, maar vandaag mag ik eindelijk weer. Ik vind dat toch wel heel lekker hoor. Even een momentje voor mezelf. Heerlijk! En vanaf nu geen peelings meer, want de zon is weer vaak aanwezig en na een peeling is je huid extra gevoelig voor de slechte invloed van de zon. Maar ook zonder peeling is mijn huid altijd blij na een bezoekje bij de schoonheidsspecialiste.

Woensdag

Vandaag neem ik het ervan. Iets wat eigenlijk tegen mijn principes is, want ik werk deze week een dagje minder door Hemelvaart. Ik blijf lekker lang in bed liggen. Rond een uur of tien kom ik er pas uit. Alex is nu nog op de woensdag vrij dus ik kan het er nu nog van nemen. En omdat ik nog steeds niet helemaal fit ben (komt door het drukke weekend) luister ik naar mijn lichaam en doe rustig aan.

Een kijkje in mijn leven | Van dikke truien naar bikini's
Heb jij ook zo’n lol met de Snapchat filters?

Als de meiden thuis zijn lunchen we gezellige samen en de rest van de middag ben ik aan het werk. Ik maak alles af wat ik deze week af wilde hebben zodat ik de komende vier dagen alle tijd en aandacht voor de meiden heb.

Donderdag

Vandaag zijn de meiden lekker vrij en slapen we lekker uit. Het weer is ook niet echt geweldig dus we besluiten te gaan knutselen. Omdat mijn moeder en haar vriend binnenkort weer naar Nederland komen gaan ze iets voor hen maken. Ik haal bij de Action twee mokken en glasstiften en ze maken voor opa en oma hele mooie bekers. Die gaan we dan binnenkort vullen met dingen die ze heel lekker vinden en niet in Mauritius kunnen krijgen. Van die kleine stroopwafeltjes en dat soort dingen.

Een kijkje in mijn leven | Van dikke truien naar bikini's
druk aan het knutselen voor opa en oma

Marley gaat bij een vriendinnetje eten en logeren dus wij nemen Jenna mee naar de Mac. Nou ja Alex dan. Ik loop al de hele dag in een slonzige outfit en heb geen zin om me om te kleden dus nemen ze wat voor mij mee naar huis.

Vrijdag

Vandaag is het weer een stuk beter en zijn de meiden de hele dag buiten en ik besluit om eindelijk eens mijn keukenkastjes uit te mesten. Ik erger me al een hele tijd aan de bende en met mopperen los je niks op. En dus ga ik aan de slag op de Marie Kondo manier. Ik doen niet heel de keuken hoor, maar ik hou het bij drie kastjes. De komende dagen ga ik zo door. Het moet natuurlijk wel leuk blijven 😉

Een kijkje in mijn leven | Van dikke truien naar bikini's
De rest van het gezin vindt het maar leeg. Ik vind het heerlijk dat ik weer kan zien wat er in het keukenkastje staat 😉

Er blijf vandaag gezellig een vriendinnetje van de meiden eten en we hebben de grootste lol aan tafel. Na het eten ga ik gelijk boodschappen doen, want ik heb de meiden een ijsje beloofd. We hebben altijd wel waterijs in huis, maar ze hadden nu zin in een Cornetto.

Zaterdag

Vandaag heeft Jenna haar allereerste zwemles in het grote bad. Ze vindt het best spannend, maar ze doet het supergoed. Toch wel weer een dingetje dit hoor. Dan besef je weer hoe groot je meisje wordt. Na het zwemmen droppen we de meiden bij opa want wij gaan met mijn zwager en schoonzus lunchen. En zo leuk want Alex zijn broertje vraagt aan Alex of hij zijn getuige wil zijn en ik word als ceremoniemeester gevraagd. Geen idee wat ik dan allemaal moet doen, maar voel me zeker vereerd en met tranen in mijn ogen zeg ik natuurlijk ‘ja!’.

Een kijkje in mijn leven | Van dikke truien naar bikini's
Je leest de spanning van haar gezichtje. Eerste keer zwemmen in het grote bad is toch best wel spannend…

Weer thuis is het zo warm in de tuin dat ik het badje vol laat lopen en voor ik het weet zitten er vijf giechelende meiden in het badje. Het is echt een rare week wat het weer betreft. De week begon met zon, maar dinsdag was het gewoon echt koud dat ik met een dikke trui liep en nu is het echt weer om in je bikini rond te hupsen. Het weer in Nederland blijft toch een apart ding hè! In de avond komt Sas weer voor een filmavond. Deze week is John Wick 2 aan de beurt, zodat we de komende week naar de bios kunnen voor deel 3.

Zondag

Zaterdagavond kreeg ik niet zo leuk nieuws en ik merk dat ik daar de hele zondag last van heb. Ik voel me als ik opsta al somber en raak het gevoel niet helemaal weg. Maar ik moet zeggen dat de activiteiten van vandaag er wel voor zorgen dat ik ook gewoon in het hier en nu kan zijn in plaats van alleen maar in mijn hoofd. We beginnen de dag in de kerk, want de meiden morgen zingen in een andere kerk waar 9 kinderen vandaag hun eerste Heilige Communie hebben. Leuk, want Marley weet nu gelijk hoe het een beetje in zijn werk gaat. Dat is wel een beetje een nadeel als je de enige in je familie- en vriendenkring bent die Katholiek is. Maar goed, ook wel weer leuk dat ze helemaal zelf ontdekken wat het geloof inhoudt en of ze zich erin kunnen vinden.

Van dikke truien naar bikini's
Bloed heet zo boven die pannen, maar hé we hadden zin in pannenkoeken 😉

Eigenlijk moet ik vandaag van mezelf van alles doen in huis. Maar ik kan me er niet toe zetten. We zouden eigenlijk naar de kinderboekenparade gaan, maar de meiden gaan liever in het badje. En het is ook wel erg warm moet ik zeggen. Ik kan het huishouden loslaten en ga lekker bij de meiden in de tuin zitten. Waar ik dinsdag nog met een dikke trui liep, zweet ik me nu kapot. Ik zit dan niet zoals de meiden in bikini, maar wel met een korte broek en de pootjes omhoog. Lekker!

Van dikke truien naar bikini’s

Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik weet gewoon ff niet wat hoe het u zit met het weer. Terwijl ik dit tik gaat het buiten tekeer. Na een hele warme dag dondert en bliksemt het nu. Wel lekker want dan is het vannacht tenminste niet zo warm. En morgen? Vandaag als jullie dit lezen. Is het weer 18 graden. Ook lekker, maar toch een graad of tien koeler dan zondag. Wordt het weer zo’n week dat we van dikke truien naar bikini’s gaan of blijft het nu gewoon lekker aangenaam en wordt het steeds warmer? Kan alle winterkleding nu echt naar zolder? We gaan het zien…

Ik wens je een mooi en warme week!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!