Vanaf nu iedere werkdag om zes uur een artikel

Vanaf nu iedere werkdag om zes uur een artikel

Jullie zullen gister wel gedacht hebben: “Huh? Op dinsdag een artikel??”. Jullie zijn natuurlijk gewend dat ik iedere maandag, woensdag en vrijdag een artikel plaats. Maar dat gaat dus veranderen. Ik ben momenteel nog in dienst van mijn werkgever tot 1 oktober. Maar ik zit dus nog wel thuis. En na 7 maanden niet werken kan ik je vertellen dat je daar ook wel weer lui van wordt. Maar omdat het weer heel goed met me gaat, wil ik niet lui zijn. Ik wil weer werken en lekker bezig zijn. Ik heb natuurlijk in huis genoeg te doen en dat doe ik ook. Maar ik wil ook lekker ‘werken’. Dus heb ik het besluit genomen om vanaf nu iedere werkdag om zes uur een artikel te plaatsen. Iedere ochtend dus vers van de pers een artikel van Tante Truus Kan Alles.

Werkritme

Ik werk dan iedere dag een paar uurtjes aan mijn blog, zodat ik een beetje in het werkritme kom en blijf. En mocht ik een leuke baan vinden dan wordt het niet zo moeilijk om weer in het ritme te komen. “Aan je blog werken, wat houdt dat dan in?’. Nou natuurlijk moeten er dan geschreven worden. En eerlijk is eerlijk, als ik eenmaal bezig ben dan rolt het ene na het andere artikel eruit. Maar een blog is meer dan alleen schrijven. Je moet ook onderwerpen om over te schrijven bedenken (duh) en hierbij een geschikte foto zoeken. Of zelf maken. Ik wissel hierin. Ik heb (nog) niet een echt goede fotocamera hiervoor (als ik een jaar gestopt ben met roken dan is dat wat ik mezelf cadeau doe). Dus ik gebruik vaak rechtenvrije foto’s van anderen.

Teksten schrijven

Naast echt het schrijven en alles wat hierbij komt kijken, ben je bezig met het uitproberen van producten waarover je kan schrijven. Producten die ik zelf heb gekocht of die ik gekregen heb, met de vraag of ik ze wil uitproberen. Zo ga ik deze week eindelijk mijn nieuwe stijltang met stoom uitproberen. Ik kreeg al de vraag van iemand waar de review blijft (komt eraan dus ;-)). En zo kregen we van de week klei van Play Doh opgestuurd en daar heb ik foto’s van gemaakt en de meiden hebben het uitgeprobeerd (ook dit artikel volgt binnenkort). Foto’s moeten vaak ook nog bewerkt worden voordat je ze gebruikt. En geloof me daar gaat best wat tijd in zitten.

Blog up to date

En dan is het belangrijk dat je blog up to date is. Ik krijg bijvoorbeeld een melding als een link die ik heb gebruikt niet meer werkt. Dan zorg je dat er een goede link wordt geplaatst of je verwijdert de link. En soms is de info die in je blog staat niet meer helemaal relevant. Zo heb ik bijvoorbeeld een artikel over Krullen verzorgen met Deva Curl. In dit artikel staat dat de producten van Deva Curl niet in Nederland verkrijgbaar zijn. Inmiddels is dit wel het geval. Dit moet ik dus aanpassen. En zo zijn er nog genoeg dingetjes die ik voor mijn blog kan doen. Zo heb ik vandaag bijvoorbeeld mijn e-mail handtekening aangepast. Gewoon leuk om te doen en het staat weer iets professioneler als je iemand een mailtje stuurt.

Gastblogger

En zoals ik eerder heb verteld ben ik sinds kort ook gastblogger op Women’s Glossy. Dit is een platform voor onafhankelijke en zelfstandige vrouwen tussen de 30 en 45 jaar. Het past dus perfect bij mij aangezien ik midden in de doelgroep val. Mijn eerste artikel op Women’s Glossy is inmiddels een feit. Zo leuk! Hier ben ik dus ook volop voor aan het schrijven. Dit is overigens niet tegen betaling. Maar wie weet verandert dit in de toekomst (zou mooi zijn ;-)). Voor nu vind ik het vooral heel erg leuk om te doen en om mee te mogen werken om dit nieuwe platform op te bouwen.

Vol energie

Ik ben dus helemaal enthousiast en vol energie. Het ene na het andere artikel rolt uit mijn pen…oke type ik uit. En ik word er helemaal blij van. Hier krijg ik dus echt energie van! Maar ik hoor je denken hoor “Doe nou rustig aan! Je bent net hersteld van je burn out”. Lief van je, maar maak je geen zorgen. Ik zorg goed voor mezelf. Ik ga lekker naar yoga, wandel in de natuur, lees boeken, kijk Netflix en doe soms gewoon helemaal niks. En dat helemaal niks doen, dat doe ik het liefst in mijn bed (of zoals Alex het noemt ‘mijn grot’). Heerlijk vind ik het om in mijn bed te liggen. En aangezien ik dat de laatste tijd veel heb gedaan, krijg ik steeds meer zin om mijn slaapkamer onder handen te nemen.

Jullie merken het, ik bruis weer van de energie. Ik ben zo blij dat IK weer terug ben. Ik heb mezelf zo gemist…

Deel op:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!