fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Veel werken en er wordt ook geklust | Een kijkje in mijn leven

veel werken deze week en klussen

Wat gaat de tijd toch snel! Het is alweer december. Nog een paar weekjes en dan is 2019 alweer voorbij en begint 2020. Bizar. Maar voordat het zover is moet ik echt aan de bak. In de kerstvakantie komt er altijd weinig van werken terecht en ik merk dat ik ook wel toe ben aan vakantie. De eerste week van de kerstvakantie heb ik mezelf dan ook vrij gegeven. En dit betekent veel werken de komende weken. Maar deze week wordt er ook geklust bij vrienden en heb ik een gesprek op school…

Maandag

Vandaag gooi ik het roer even helemaal om. Ik ben namelijk de afgelopen tijd weer veel te laat naar bed gegaan met het gevolg dat ik iedere ochtend met moeite mijn bed uit kom en het gigantisch haasten is. Zo begin ik, maar beginnen ook de meiden de dag niet lekker. Dus ik sta lekker vroeg op zodat ik rustig aan kan doen. En ik kan je zeggen dat het verschil echt te merken is. We zijn alledrie lekker relaxt. Geen gestress en voordat we de deur uit moeten al klaar om te vertrekken.

veel werken
Veel werken deze week en dit is hoe ik er dan bij zit 😉

Ook in mijn werk merk ik het. Ik heb gister geen tijd en zin gehad om de was op te vouwen dus daar begin ik mee. En dan ruim ik mijn kantoor op zodat ik weer normaal aan mijn bureau kan werken. Als het dan zo’n half tien is ben ik klaar om te starten met mijn werkdag en het wordt een productief dagje. Ik zit in een lekkere flow en kan één voor één alles van mijn lijstje strepen. Zo zie je maar weer dat een uur eerder opstaan een groot verschil kan maken. Nu nog volhouden. Maar dat is een kwestie van op tijd gaan slapen en dat is nog wel een dingetje…

Dinsdag

Vandaag was het de bedoeling dat ik zou gaan sporten. Ik heb ook mijn sportkleding aangedaan en ben in de auto gestapt nadat ik de kinderen naar school had gebracht. Maar ik moest ook wat dingen wegbrengen en ophalen. En daarna had ik echt geen zin meer om te sporten. Dus naar huis, douchen en aan het werk. Ik ben gister begonnen met het opnemen van een filmpje voor Youtube en dit moet ik nog afmaken. Daar begin ik mee voordat het weer verandert en het te donker wordt om te filmen. Ik heb tot een uur of één de tijd want daarna heb ik een gesprek op school over Marley en haar epilepsie.

Veel werken en er wordt ook geklust | Een kijkje in mijn leven
de meiden mochten hun schoen op school zetten, maar het was zo druk dat ik geen foto kon maken. En dus maakte Jenna een selfie

Kinderen met epilepsie hebben namelijk moeite met bepaalde dingen op school. Denk bijvoorbeeld het automatiseren van sommen. En informatie komt ook vertraagd binnen waardoor bijvoorbeeld opdrachten waar tempo bij komt kijken, lastig zijn. Vorig jaar is daarom een plan opgesteld zodat Marley ‘gewoon’ haar lessen kan volgen, maar wel wat aangepast. Nu ze in groep 6 zit is het tijd om te kijken hoe we het dit jaar gaan doen. En wat wij thuis voor haar kunnen betekenen. Het is een fijn gesprek met haar leerkracht, de remedial teacher waar Marley al twee keer per week hulp van krijgt en een begeleider van LWOE. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat Marley de dingen begrijpt die ze moet doen en het leuk heeft op school en dat gaat met behulp van deze lieve en bekwame mensen zeker lukken!

Woensdag

Vandaag is Alex vrij dus ik kan van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat werken. Nou ja, totdat we gaan eten. Marley speelt ‘s middags bij een vriendinnetje en Alex gaat met Jenna zwemmen. Nog even extra oefenen en hopelijk mag ze dan binnenkort afzwemmen. Ze moet alleen nog even oefenen met de borstcrawl en de rest doet ze al helemaal goed. Dus ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt. En ik heb lekker de hele ochtend en middag niemand om me heen dus ik kan ongestoord werken. Heerlijk. Ik zou vandaag eigenlijk gaan shoppen met mijn schoenmoeder, maar zij heeft vorige week al een outfit gescoord. Ik voel me dan ook niet schuldig als ik afzeg. En ik ga van de week online op zoek naar kleding voor de meiden en mezelf.

Veel werken en er wordt ook geklust | Een kijkje in mijn leven
En toen zag ik ineens onze straat in het nieuws. De verdachte woont niet bij ons in de straat, maar wel heel dichtbij. Waarom onze straat in beeld kwam is me niet helemaal duidelijk. Ik schrok er in ieder geval wel van!

Het wordt een productief dagje en ik kan alles afvinken wat ik wilde doen. Ik krijg wel de hele tijd appjes met de vraag of het nou onze straat was in het nieuws. Yep. En ik kan je zeggen dat ik er behoorlijk van geschrokken ben….Na het eten ga ik nog even aan de slag met het editen van een filmpje voor youtube en dan is het alweer tijd om naar school te te gaan voor de ouderraadvergadering.

Donderdag

Jeetje wat een weer deze ochtend. En precies als de meiden alleen naar school gaan natuurlijk. Ik voel me wel een beetje schuldig dat ik ze alleen in de plenzende regen alleen naar school laat gaan. Maar zij hebben er geen last van en gaan goedgemutst de deur uit. Dan is het tijd voor koffie en verder met mijn werk.

Nadat ik de voice-over heb ingesproken voor het Youtube filmpje ga ik nog wat blogs schrijven. Morgen ga ik met Alex bij vrienden klussen dus wordt er niet gewerkt. Zaterdag en zondag kan ik nog wat doen, maar maak het liever vandaag af zodat ik ook gewoon weekend heb met de meiden.

Vrijdag

Alex brengt de kinderen naar school en gaat dan sporten en ik ga nog even aan het werk. Aan het eind van de ochtend rijden we richting Nieuw-Vennep, want vrienden van ons krijgen vandaag de sleutel van hun nieuwe huis. Als we daar aankomen zijn ze net terug van de notaris. Na een ritje bouwmarkt gaan we aan de slag. Alex en ik nemen het verwijderen van het behang in de slaapkamers voor onze rekening. Na een paar uurtjes zijn drie kamers behangvrij. Oké, nog een klein stukje achter de radiator. Ze hadden voor deze klus drie dagen gerekend en we hebben het in een middagje gefixt. Dus dat kleine stukje is geen ramp.

Veel werken en er wordt ook geklust | Een kijkje in mijn leven
Volgens mij hebben we een tiener in huis. Nou ja, bijna tiener. Maar herken dit zo van toen ik Marley haar leeftijd had. Zo grappig zij dit nu ook doet

Na het proosten met bubbels op het huis en een geslaagde klusdag, lopen we naar hun oude huis en gaan gezellig plaatgrillen. Heerlijk om de dag zo af te sluiten! En we kunnen rustig aandoen, want de meiden slapen bij opa en oma.

Zaterdag

Vandaag begin ik met het schoonmaken van de badkamer. Heb ik dat alvast gehad. Dan volgen de slaapkamers en mijn kantoor. En dan nog boodschappen doen, want daar had ik vrijdagochtend echt geen zin in. De meiden zijn in de tussentijd bezig met het opruimen van hun slaapkamer en de speelzolder. En het was echt geen enorme rommel, maar ze doen er uren over. Ik zou met ze naar het tuincentrum gaan om de kerstshow weer te bezoeken. Maar tegen de tijd dat ze klaar zijn heeft het niet veel zin meer. Morgen maar in de herkansing…

Veel werken en er wordt ook geklust | Een kijkje in mijn leven
Jenna wilde witte bonen in tomatensaus met aardappeltjes en kip. maar Marley en ik hadden geen zin in die bonen dus maakte ik een lekkere salade voor ons

Na het eten gaan de meiden op tijd naar bed. Ze zijn vrijdag met oma naar de meiden avond geweest en dat is best laat geworden. Ze hebben wel een topavond gehad, want de film was superleuk en Marley en oma wonnen allebei een prijs bij de loterij. Zo leuk! Maar vandaag gaan ze wel lekker op tijd naar bed. En al voor achten slapen ze. Top, want ik kan dan mijn nagels doen. Na het klussen zijn de meeste nagels afgebroken of ingescheurd dus alle nagels weer kort en een nieuw gellakje erop.

Zondag

Vandaag slaap ik, hoe kan het ook anders, lekker uit. En dat uitslapen is tot 9 uur hoor. Dat is voor mij echt al uitslapen. De meiden zijn namelijk alweer vroeg uit de veren. Ze mochten gister hun schoen zetten en dan is het de volgende ochtend altijd vroeg. Gelukkig de laatste keer van het jaar. Donderdag het Sinterklaasfeest en dan is het godzijdank weer voorbij. Ik vind Sinterklaas altijd wel leuk, maar je merkt toch dat het voor spanningen zorgt. De meiden maken veel meer ruzie dan normaal en luisteren minder goed. Ben blij als het 5 december is. Nog even een gezellig avondje en dan is het echt: DAG SINTERKLAASJE!

Veel werken en er wordt ook geklust | Een kijkje in mijn leven
Zondag wilden de meiden spaghetti. We maakten met zijn drietjes de saus en hebben heerlijk gegeten. Ik nam nog wat salade die over was van zaterdag.

Maar ik moet zeggen dat het vandaag een lekker dagje is. De meiden zijn goed gemutst en ik ook. We kijken tv en doen spelletjes, we lachen en dansen en hebben de grootste lol met elkaar. De komende tijd hebben we het al druk genoeg dus we genieten lekker van een dagje, wat zeg ik, weekendje niks doen. Heelijk!

Veel werken en er wordt ook geklust

Ik lig wat werk betreft aardig op schema. En dat is goed. Ik heb deze week drie dagen waarin ik nog even kan knallen. Dus ik kan niet veel werken. Donderdag is het Sinterklaasfeest op school en dan zal ik al vanaf 7 uur op school zijn. Ik zit namelijk in de Sinterklaaswerkgroep dus ja dan moet je vroeg uit de veren haha. Het begint de avond ervoor al hoor. Dan ben ik met de andere moeders ook al bezig met voorbereidingen. Vrijdag zijn de meiden lekker vrij. Dat is altijd zo fijn. De dag na Sinterklaas is ieder jaar een studiedag en dat is me toch relaxed. En hoe leuk ik Sinterklaas ook vind. Ik ben er alweer klaar mee. Laat de Kerst maar komen!

Ben jij ook altijd blij als Sinterklaas weer weggaat of kan het niet lang genoeg duren?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!