Verslapen, werken en carnaval vieren | Een kijkje in mijn leven

Deze week heb ik weer een druk weekje. Ik heb een paar leuke afspraken en ben veel op school. Want vrijdag gaan we carnaval vieren op school en er moet nog wat worden voorbereid en ik heb ook een ouderraadvergadering. Ook trouwt mijn zwager deze week. Maar omdat wij niet in de gelegenheid waren om naar Chicago te gaan, kunnen we alles via een livestream volgen. Zoals ik al zei een druk weekje, maar gelukkig wel met allemaal leuke en gezellige dingen!

Maandag

Vandaag schrik ik wakker als het al 8 uur is. Shit! Ik hoopte nog dat de meiden al beneden zaten te ontbijten, maar helaas. Ook zij lagen nog lekker te knorren. Ik heb ze gauw wakker gemaakt en nadat ze hun tante hadden gepoetst en aangekleed waren zijn ze gaan ontbijten. Ik gauw onder de douche, sportkleren aan en gauw hun lunch, fruit en drinkbekers klaarmaken. En we zijn ook echt een goed team, want ze zijn nog net op tijd op school. Terug thuis heb ik snel wat gegeten en ben ik naar de sportschool gegaan. Tijdens het sporten kwam ik weer tot rust haha. Ik vind het maar niks dat gehaast in de ochtend. Vanavond niet vergeten om mijn wekker te zetten haha

carnaval vieren en een hoop wind
Na Ciara en Dennis komt Ellen later deze week. Maar ik ben wel klaar met die wind en mijn haar ook 😉

Ik heb vandaag lekker gewerkt, maar er zijn nog wat dingen die ik vandaag af wil hebben. Dus als de meiden naar kickboksen zijn werk ik nog wat en dit doe ik ook als ze op bed liggen. Volgende week is het natuurlijk vakantie en dan is werken lastiger. Dus ik wil deze week zoveel mogelijk doen zodat ik volgende week minder kan doen.

Dinsdag

Vandaag ga ik iets heel leuks doen. Ik mag namelijk een hele inspirerende vrouw interviewen voor TRNDZ. Ik ga op de koffie bij Francesca van Francesca Kookt. We hebben officieel maar een half uur, maar uiteindelijk loopt dat behoorlijk uit. We zitten zo gezellig te kletsen en in de tussentijd kom ik van alles over haar te weten. Als ik weer thuis ben ga ik meteen aan de slag met het uitwerken van het interview. Nu nog even op goedkeuring wachten en publicatie in maart 😉

carnaval vieren en een lekker lunch klaargemaakt
Ik had nog een avocado liggen dus ik maakte een lekker lunch voor mezelf

De rest van de dag ben ik vooral met mijn administratie bezig. Ik heb wat mailtjes die ik moet beantwoorden en de belastingaangifte komt eraan. Ik heb alvast alle documenten verzameld zodat ik dit volgende week naar mijn boekhouder kan brengen. Tussendoor nog even naar school voor het bespreken van die lustrumactiviteiten aan het einde van het schooljaar.

Alex is vandaag en morgen vrij dus ik hoef lekker niet te koken. Ik kan aanschuiven en na het eten even bijkomen voordat ik naar de ouderraadvergadering op school ga. En zo heb ik een behoorlijk druk maar waardevolle dag achter de rug.

Woensdag

Ik begin de ochtend met een paar telefoontjes om vervolgens naar school te gaan voor de ouderkamer. Iedere twee weken is er op woensdag een inloop voor ouders. De ene woensdag is er geen thema, maar kan je onder genot van een kop koffie of thee een praatje maken. De andere woensdag is er een thema en dit kan van alles zijn. Dit keer vertelde de directrice over haar reis naar Canada waar ze een aantal scholen bezocht. Interessant en leerzaam was het. Daarna naar huis, want er moet natuurlijk ook gewerkt worden!

Jenna wilde een stukje chocola, maar haar tand zat te los. En dus moest ie eruit. Ze trok er heel hard aan ja hoor. Wel wat traantjes, maar supertrots en ze kon weer lekker van haar chocola genieten haha

Gister ben ik vrij laat naar bed gegaan. Ik kan na zo’n vergadering nooit gelijk slapen en moet echt even weer aarden. Dus vandaag op tijd mijn bed in en morgen weer fris en fruitig op!

Donderdag

Vandaag ga ik eerst met Jenna mee naar school, want ze heeft leesinloop. Dus samen een boekje lezen en dan naar huis want ik heb een afspraak met Irene van Foto MaNo. Ze wilde wat meer weten over Pinterest dus ga ik haar daarmee helpen en ik loop met een idee voor een samenwerking. Tijdens het ‘werken’ komen we erachter dat we naast naamgenoten nog veel meer overeenkomsten hebben. We denken over heel veel zaken hetzelfde en we besluiten daarom vaker samen te werken en elkaar zo verder te helpen. Ik krijg hier heel veel energie van en kan niet wachten tot we weer een ochtendje samen gaan werken!

Een fijne werkdag met Irene van Foto MaNo gehad. Dankbaar dat wij op elkaars pad zijn gekomen 🙏🏼

Vandaag trouwt mijn zwager in Amerika en helaas kunnen we er niet bij zijn. Maar gelukkig heeft hij een livestream geregeld zodat we toch mee kunnen kijken. Het is hier dan wel al half tien in de avond, maar dat mag de pret niet drukken. Ik blijf het bijzonder vinden dat je tegenwoordig live mee kan kijken met je familie aan de andere kant van de wereld. Heel bijzonder!

Vrijdag

Vandaag is het dan eindelijk zover; de meiden gaan carnaval vieren op school en ik ga een dagje helpen. Het is een geweldige feestdag voor alle kinderen. Ze hebben eerst een modeshow in de klas, de finale van de playbackshow, optredens van leerkrachten, disco en in de middag een filmmiddag. Heerlijk om al die koppies te zien. Daar doe je het allemaal voor. Dat ik om drie uur helemaal gesloopt ben, neem ik voor lief.

Ze is iets te groot voor het fietsstoeltje, maar dat interesseert haar niet haha Heerlijk!

Bij thuiskomst neem ik een wijntje en geniet met de meiden na van de gezellige dag. We zijn alledrie wel helemaal kapot dus doen lekker rustig aan en vermaken ons met Netflix.

Zaterdag

Vandaag heeft Alex een nachtdienst dus gaat hij overdag met de meiden naar de binnenspeeltuin. Hij is deze vakantie week alleen zondag en maandag vrij en dan pas weer het volgende weekend. Dus lekker qualitytijd met zijn meisjes terwijl ik boodschappen doe en het huis aan kant maak en nog wat werk afmaak. Ik was namelijk heel positief en dacht dat ik vrijdagmiddag nog wel wat zou werken, maar ik was helemaal gesloopt dus dat is hem niet geworden.

Ik was de boodschappen aan het uitpakken en toen liet ik een pak Chocomel vallen. Heel fijn..NOT! 😂

Omdat Alex een avonddienst heeft en hij het beneden slapen niks vindt, besluit ik dat we dit vanavond doen. Het is een traditie geworden om iedere vakantie een keer beneden te slapen dus beginnen we er maar mee. We kijken gezellig met zijn drietjes ‘Wie is de mol’. Nou ja, Marley en ik, want Jenna valt tijdens het kijken in slaap. Wat natuurlijk helemaal prima is.

Zondag

Het enige nadeel van beneden slapen is dat de meiden, ongeacht hoe laat ze naar bed gaan, vroeg wakker zijn. En ik dus ook. Als we allemaal in ons eigen bed liggen kan ik me nog een keertje omdraaien, maar zo met zijn allen beneden werkt dat niet. En dus ben ik ook om 7 uur al wakker.

Een heerlijk luie zondag en films kijken waaronder Dirty Dancing. Zo leuk om met de meiden te doen!

Het weer werkt vandaag niet mee en dus is het dagje binnen. We houden een filmmarathon. En kijken onder andere Dirty Dancing. Eén van mijn favoriete films toen ik een jong meisje was. Mijn meiden vinden hem ook helemaal geweldig en ik hoor ze de hele dag nog “cause I’ve had the time of my life’ zingen. Zo leuk! En tja, het hoort wel bij de opvoeding hoor. Ken je klassiekers, toch? Zo vinden ze Grease ook helemaal geweldig. Vandaag zou Alex eigenlijk kippensoep maken, maar heeft er geen zin in. Wat helemaal prima is, want de Mac is ook wel weer een keertje lekker 😉

Verslapen, werken en carnaval vieren

De week begon niet heel lekker. Want als je de week start met je verslapen dan heb je gewoon geen goede start. Maar dan kan je twee dingen doen; je laat je dag erdoor verpesten of je maakt er toch een mooie dag en week van. Ik ging voor de tweede keuze en ik heb werkelijk een leuke week gehad. En het is natuurlijk helemaal leuk dat ik in de ouderraad zit en bij het carnaval vieren op school was. Mijn meiden vinden het helemaal geweldig dat ik zoals zij het zeggen ‘op school werk’. Ik heb deze week alles gedaan wat ik wilde doen zodat ik aankomende week maar een paar dingen hoef te doen. Ik ga lekker vakantie vieren met de meiden en hoef geen blogs te schrijven, want dat heb ik afgelopen week gedaan en die staan allemaal ingepland dus je hoeft niks te missen 😉

Fijne voorjaarsvakantie!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.