fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 14 juni. Wat kan je verwachten van deze supermaan

Volle maan op 14 juni

De volle maan op 14 juni wordt ook wel de maan van de kortste nacht genoemd. Maar deze maan kennen we ook als de Plantmaan, Roosmaan, Hooimaan en Aardbeienmaan. Deze volle maan staat in het teken Boogschutter. Ook is deze volle maan extra bijzonder, omdat het de eerste supermaan van het jaar is. In deze blog vertel ik je alles over deze volle maan: wat kan je verwachten en waar kan je je de komende tijd op richten?

De maan van de kortste nacht

Vanaf 21 juni begint de zomer en zijn de dagen langer dan de nachten. Vandaar de naam Maan van de kortste nacht. Deze volle maan staat in het teken van rijping, want de eerste oogst wordt van het land gehaald en je kunt van sommige bomen en planten de vruchten al plukken. Vandaar de namen als Plantmaan, Hooimaan en Aardbeienmaan aan deze volle maan worden gegeven. Deze rijping geldt ook voor ons mensen. We hebben de afgelopen periode hard aan onze doelen gewerkt en kunnen de eerste vruchten daarvan plukken. Dit is dan ook een goed moment om even op je doelen reflecteren. Wat waren je doelen? Welke doelen heb je volbracht? Welke stappen heb je gezet en welke stappen moet je nog zetten om je doelen te behalen?

Als je wilt weten hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog over de volle maan van 16 februari lezen. 

Supermaan

Een supermaan staat dichter bij de aarde en lijkt daardoor groter en feller. Omdat de maan dichter bij de aarde staat, zullen ook de effecten van zo’n volle maan uitvergroot worden. Het je altijd al ‘klachten’ rond een volle maan? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat dit nu nog wat ‘heftiger’ is. Kijk er dan ook niet van op als je slechter slaapt, hoofdpijn hebt of emoties groter zijn dan normaal.

Volle maan in boogschutter

Gelukkig staat deze volle supermaan in het teken Boogschutter. Gelukkig, omdat de Boogschutter een optimistisch teken is. Richt je daarom tijdens deze volle maan op de successen die je al behaald hebt. Sta er echt even bij stil en wees trots op jezelf. Heb je deze successen eerder niet gevierd? Dan is dit het moment om dit alsnog te doen!

Kijk ook naar de doelen die je nog niet bereikt hebt. Focus op wat je nu al bereikt hebt en reflecteer op waar je nu staat. Waar moet je je de komende tijd op focussen om deze doelen te behalen?

Richt je deze periode ook naar binnen, naar je kern. Wie ben jij en wie wil je zijn? Wat moet je doen om de persoon te worden die je wilt zijn? Schrijf dit op en ga hiermee aan de slag. Verwacht niet dat alles ineens verandert, maar ga met kleine stapjes aan de slag en je zal zien dat er een positieve verandering in je leven optreedt.

Verschijnselen bij deze volle maan op 14 juni

Zoals ik eerder schreef, kan je bij deze volle maan meer last van verschijnselen hebben dan bij een normale volle maan. Denk hierbij aan onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Doordat deze volle maan op 14 juni in het teken Boogschutter staat, kan het zijn dat je merkt dat je meer open staat voor bepaalde dingen en hier ook met een optimistische blik naar kijkt. Je voelt je krachtig en hebt het gevoel alles aan te kunnen. Maak hier juist nu gebruik van als je bijvoorbeeld iets nieuws wil doen of leren.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 14 juni tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!