fbpx

Volle maan op 16 februari. Wat kan je verwachten?

Volle maan op 16 februari

Er komt weer een volle maan aan en wel op 16 februari. Deze volle maan in februari wordt ook de sneeuwmaan genoemd. Dit komt omdat er in februari de meeste kans op sneeuw is. In deze blog vertel ik je wat het effect van deze volle maan kan zijn en waar je de komende tijd aan zou kunnen werken.

Sneeuwmaan

Ik krijg weleens de vraag waar die namen voor de maan vandaan komen. Dit dateert uit de 17e eeuw. De Algonquin-indianen zijn de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika en gaven de volle maan. De Europese kolonisten namen veel namen over maar creëerden ook namen volgens hun eigen tradities elke maand een andere naam om de seizoenen of gebeurtenissen te herkennen. Hierdoor kan het komen dat een bepaalde volle maan meerdere benamingen heeft.

Zo ook deze volle maan. Want naast sneeuwmaan wordt deze volle maan ook wel de hongermaan genoemd. Door de enorme sneeuwval was de jacht op voedsel een uitdaging en ging vaak ook niet door. Hierdoor was er in februari vaak sprake van honger.

Na de periode van sneeuw ontwaakt de aarde vanuit haar winterslaap. Daarom is het thema van deze sneeuwmaan kiemkracht. In de natuur zal niet elke zaadje dat geplant is uitkomen. Dit zal met de ‘zaadjes’ die jij geplant hebt net zo zijn. Dit is dan ook de perfecte tijd om keuzes te maken. Welke zaadjes (ideeën, plannen, doelen) zijn de moeite waard om op te focussen en te laten bloeien. Je kan nu eenmaal niet alles ineens. De volle maan in Leeuw kan je hierbij helpen.

Volle maan in Leeuw

Leeuw is net als Ram en Boogschutter een vuurteken. Vuurtekens zitten vol vuur en hebben een vurig temperament. Vuurtekens staan voor het leven, passie, ego, energie en optimisme. Ook als jij geen Leeuw bent, voel je tijdens deze volle maan deze energie.

De Leeuw vindt het heerlijk om in de belangstelling te staan (ego). En dat is precies wat jij nu moet doen; laat jezelf zien en wees hier trots op! Maar als je in de schijnwerpers staat kan dit voor kritiek zorgen. Zie het als iets positiefs en praat niet over kritiek maar over feedback en leer hiervan. Het zal ervoor zorgen dat je nog beter wordt in wat je doet.

Andere kenmerken van de Leeuw zijn passie en optimisme. Hierdoor zijn ze niet bang om naar hun verlangens te luisteren en deze verlangens waar te maken. Tijdens deze sneeuwmaan, waarin kiemkracht centraal staat, is het dan ook goed om naar je gevoel te luisteren als het gaat om de ‘zaadjes’ waarop je de komende tijd gaat focussen.

Verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Verschijnselen bij deze volle maan op 16 februari

Tijdens deze volle maan in Leeuw kan het zijn dat je continu heen en weer wordt geslingerd tussen hart en hoofd. Het kan daarom een goed moment zijn om (weer) terug naar de kern te gaan. Jouw kern. En te voelen. Echt te voelen. Wat heb je op dit moment nodig en waar gaat je hart sneller van kloppen. Laat die passie in je ontwaken en je zal zien en merken dat de keuzes die het hart maakt altijd de juiste keuzes zijn.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 16 februari tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!