fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 16 mei. Wat kan je verwachten?

volle maan op 16 mei

Misschien heb je het al gemerkt omdat je minder snel in slaap valt of omdat je slechter slaapt. De volle maan komt eraan! Deze volle maan wordt ook de bloemenmaan, grasmaan en honingmaan genoemd. Tijdens deze volle maan zal er ook een volledige maansverduistering plaatsvinden en daarom spreken we bij deze volle maan ook wel van een bloedmaan. In deze blog vertel ik je alles over deze bijzondere volle maan op 16 mei.

Bloemenmaan

In mei begint de wereld steeds meer kleur te krijgen. Het zonnetje groeit vaker en langer en hierdoor zie je steeds meer in bloei staan. Niet raar dus dat de volle maan in mei de naam bloemenmaan heeft gekregen. Ook is het gras enorm gegroeid en dus wordt in mei het gras geoogst: vandaar grasmaan. En vanaf mei kunnen de imkers weer honing oogsten en daar komt de naam honingmaan vandaan.

Als je wilt weten hoe de verschillende volle manen aan hun naam komen, kan je de blog over de volle maan van 16 februari lezen. 

Bloedmaan

In de ochtend van maandag 16 mei van 5:29 tot 6:55 uur (je moet dus vroeg je bed uit als je het wilt zien) zal er een volledige maansverduistering plaatsvinden. De maan zich bevindt zicht dan volledig in de kernschaduw van de aarde. Er valt op dat moment geen direct zonlicht meer op de maan, maar omdat er tocht een beetje zonlicht op de maan valt wat voornamelijk rood licht is, komt er een rode gloed over de Maan. Vandaar de naam bloedmaan.

Volle maan in Schorpioen

De Schorpioen is een pittig teken. Ik weet er alles van, want ik ben Schorpioen. Schorpioenen worden vaak omschreven als mysterieus, intuïtief, passioneel, ambitieus, dominant en doorzetters. De planeet van transformatie en regeneratie Pluto is de heersersplaneet van dit waterteken. Je kan in deze periode dan ook verandering in je leven verwachten. Een volle maan in Schorpioen wordt beschouwd als één van de krachtigste volle manen voor het loslaten, opschonen en veranderen van je leven. Als je toe bent aan verandering of al met het idee loopt om bepaalde zaken in je leven anders te gaan doen, is dit het moment om door te pakken!

Verschijnselen bij deze volle maan op 16 mei

Doordat de volle maan in Schorpioen staat kan het zo zijn dat je emoties heftiger ervaart (typisch voor Schorpioenen) en dat je meer naar binnen gekeerd bent. Vertrouw juist nu op je gevoel en intuïtie en doe wat goed voelt. Sta je voor bepaalde keuzes of loop je al langer met het gevoel rond dat er dingen moeten veranderen? Luister naar je gevoel. Hoe je dit doet? Denk aan de ene keuze en kijk dan hoe je je voelt, krijg je een blij gevoel en energie of komt er een bepaalde angst of twijfel? Kies voor hetgeen dat goed voelt en vertrouw erop dat je de juiste keuze hebt gemaakt.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 16 mei tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!