fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 18 januari en het effect op jou

Volle maan op 18 januari

Op 18 januari komt er weer een volle maan aan. Deze eerste volle maan in 2022 wordt ook de ijsmaan genoemd en staat deze keer in het teken Kreeft. In deze blog vertel ik je welk effect deze ijsmaan op jou heeft en waar je je de komende tijd op kunt gaan focussen.

De ijsmaan

Deze maan valt in de koudste periode van het jaar. Het weer is nu behoorlijk zacht voor de tijd van het jaar. Er komt wel weer kouder weer aan en als je buiten om je heen kijkt zie je dat de natuur hier geen last van heeft. De wortels en zaadjes zitten diep in de grond en worden beschermd tegen de kou. Het lijkt alsof er niks gebeurt, maar al die zaadjes en wortels zijn zich al aan het voorbereiden aan wat gaat komen; groei. Het is ook niet gek dat deze ijsmaan staat voor diepgang en zuivering.

Ook voor ons is het een goed moment om nieuwe dingen te starten. Een nieuw jaar dus nieuwe ronden en nieuwe kansen. Je kunt nu die basis gaan leggen en hiervoor tijd te nemen, zodat je gedurende het jaar je plannen waar kunt maken. Maar hiervoor is dus eerst diepgang nodig. Geen overhaaste beslissingen, maar de tijd nemen zodat je plannen een succes worden. Dit is ook de perfecte periode om op te ruimen in huis. Ook daar pluk je later de vruchten van, want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Volle maan in Kreeft

Deze volle maan staat in het teken Kreeft. Kreeft is een waterteken. Watertekens zijn emotioneel en gevoelig. Dit geeft ze het vermogen om zich goed in te leven in anderen. Het zijn ware gevoelsmensen. Dit zal merk je ook duidelijk tijdens de volle maan. Je kan je emotioneler voelen dan anders. Er kan je een gevoel van nostalgie bekruipen.

Kreeft is het teken van huis, thuis en familie. En het is dan ook goed om je tijdens deze volle maan te focussen op de huiselijke sfeer. Maak het gezellig in huis en breng tijd door met je gezin. Het is ook de tijd om dingen los te laten die jou niet dienen. Maak hier net zoals ik heb gedaan, een goed voornemen of doel voor deze maand van.

Verschijnselen bij deze volle maan op 18 januari

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Tijdens deze volle maan in Kreeft kan je intensere emoties ervaren. Emoties naar jezelf, maar ook richting anderen. Probeer bij jezelf na t gaan welke emoties dit zijn. Accepteer de emotie en voel. Want dit mag er zijn. Maar laat het daarna los. Focus op het positieve en wat je tot nu toe allemaal hebt bereikt.

Het kan het zijn dat je bij deze volle maan in Kreeft gevoelens van anderen overneemt. Dit is typisch iets wat Kreeften (en ook andere watertekens) van nature doen. Probeer deze gevoelens niet jouw dagelijks leven te laten beïnvloeden.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 18 januari tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!