fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 18 maart. Wat kan je verwachten?

Volle maan op 18 maart

Misschien voel je je al wat onrustig? Of slaap je slechter? Dat zou zomaar kunnen komen omdat er een volle maan op 18 maart is. De volle maan in maart wordt ook wel wormmaan, lentemaan en eimaan genoemd. In deze blog vertel ik je wat het effect van deze volle maan kan zijn, waar je rekening mee kunt houden en waar je de komende tijd aan zou kunnen werken.

Lentemaan

In maart begint de lente en daar komt ook de naam lentemaan vandaan. In de blog over de volle maan van 16 februari kan je lezen waar de maannamen zoals wormmaan vandaan komen. De meeste namen stammen namelijk af van indianen die in de 17e eeuw leefden.

De indianen noemden de maan in maart de wormmaan omdat de regenwormen zich weer lieten zien. Dit had er natuurlijk alles mee te maken dat de grond begon te ontdooien en alles weer tot leven komt in de lente. Omdat nu al veel vogels aan het broeden zijn wordt deze maan ook de eimaan genoemd.

Met het begin van de lente begint de energie in de natuur weer te stromen. Je ziet al knoppen aan veel bomen en struiken, de eerste lentebloeiers hebben zichzelf al laten zien en de eerste blaadjes komen weer aan de bomen. Een goed moment om zelf ook na te denken wat jij wilt laten groeien? Wat moet je nu aandacht geven zodat je hier in de toekomst de vruchten van plukt? Het moment om hier bij stil te staan en hier iets mee te doen. Het mooie van de lentemaan is dat ze jou extra energie geeft óm hieraan te werken.

Volle maan in maagd

Maagd is een aardeteken. Aardetekens staan erom bekend dat ze krachtige types zijn en dat zul je tijdens deze volle maan ook kunnen voelen. Maagden zijn over het algemeen prestatiegericht en een tikkeltje perfectionistisch. Het is ook een opgeruimd type. En dat komt nu heel mooi uit. Want ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik krijg in deze periode altijd lentekriebels en begin dan met de voorjaarsschoonmaak in huis en het zomerklaar maken van de tuin. Het is nu ook echt het juiste moment om op te ruimen, want als je je gaat focussen op wat je nu wilt laten groeien, heb je ruimte in je hoofd nodig. En een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je bent beter in staat om keuzes te maken en knopen door te hakken.

Verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Verschijnselen bij deze volle maan op 18 maart

Doordat de volle maan in maagd staat kan het wel zo zijn dat je bepaalde dingen gaat overdenken. Dit is ook iets wat heel erg bij maagden hoort. Wees hier alert op als dit gebeurt. Je wilt je namelijk focussen op groei en niet blijven hangen. Dit zorgt alleen maar voor uitstel en stilstand. Deze volle maan in maagd gaat over in weegschaal. Bij weegschalen draait het om balans en dat zou jou kunnen helpen met waar je je op gaat focussen de komende tijd.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 18 maart tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!