fbpx

Volle maan op 28 januari en het effect op jou

volle maan op 28 januari

Op 28 januari is het weer zover; volle maan. Dit keer staat de maan in het teken Leeuw. Deze eerste volle maan van 2021 wordt ook de ijsmaan genoemd. In dit artikel vertel ik je wat deze ijsmaan betekent, wat het teken leeuw met je doet, wat je kunt ervaren en waar je de komende tijd op kunt gaan focussen.

De ijsmaan

Deze maan valt in de koudste periode van het jaar. Als je buiten om je heen kijkt zie je dat de natuur hier geen last van heeft. De wortels en zaadjes zitten immers diep in de grond en worden beschermd. Het lijkt alsof er niks gebeurt, maar al die zaadjes en wortels zijn zich al aan het voorbereiden aan wat gaat komen; groei. Het is ook niet gek dat deze ijsmaan staat voor diepgang en zuivering.

Ook voor ons is het een goed moment om nieuwe dingen te starten. Je kunt nu die basis gaan leggen en hiervoor tijd te nemen, zodat je gedurende het jaar je plannen waar kunt maken. Maar hiervoor is dus eerst diepgang nodig. Geen overhaaste beslissingen, maar de tijd nemen zodat je plannen een succes worden. Dit is ook de perfecte periode om op te ruimen in huis. Ook daar pluk je later de vruchten van, want een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd.

Volle maan in Leeuw

Deze volle maan op 28 januari van dit nieuwe jaar staat in teken Leeuw. Zoals je misschien weet is Leeuw, net als Ram en Boogschutter een vuurteken. Vuurtekens zitten vol vuur en hebben een vurig temperament. Vuurtekens staan voor het leven, passie, ego, energie en optimisme. Ook als jij geen Leeuw bent, voel je tijdens deze volle maan deze energie. De Leeuw vindt het heerlijk om in de belangstelling te staan (ego). En dat is precies wat jij nu moet doen; laat jezelf zien en wees hier trots op! Maar als je in de schijnwerpers staat kan dit voor kritiek zorgen. Dat is alleen maar goed. Zie het als iets positiefs en praat niet over kritiek maar over feedback. Leer van deze feedback. Het zal ervoor zorgen dat je nog beter wordt in wat je doet.

Verschijnselen bij de volle maan op 28 januari

Je kunt de dagen rond de volle maan veel last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen. De maan draait om jouw instincten en omdat de maan in vuurteken Leeuw staat krijgen we tijdens deze nieuwe maan allemaal een beetje Leeuw in onze energie. Is Leeuw jouw sterrenbeeld? De energie wordt dan intenser en is nog beter voelbaar. Ook bij deze volle maan is normaal dat je slechter slaapt. Woelen, onrustige nachten en intense dromen horen hierbij. Dit is ook het moment om dingen los te laten. Zijn er dingen die jou niet verder helpen? Laat het los!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan tot en een paar dagen na de volle maan is de energie merkbaar. En die energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maan rituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan.Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen maar ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Geloof jij in de kracht van de volle maan?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!