fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 5 februari. Wat kan je verwachten?

Volle maan op 5 februari

Er komt weer een volle maan aan. Deze volle maan op 5 februari wordt ook sneeuwmaan genoemd. Dit keer staat de volle maan in Leeuw. En dat betekent dat je de komende periode iets van deze leeuwenergie meekrijgt. In deze blog lees je er alles over en lees wat je kunt doen rondom deze volle maan.

Sneeuwmaan

De volle maan in februari wordt ook de sneeuwmaan genoemd. Dit komt omdat vroeger in februari de meeste sneeuw viel. Hierdoor ontstonden barre weersomstandigheden. Hierdoor kon de jacht vaak niet doorgaan en brak er een hongerperiode aan. Niet gek dus dat de volle maan in februari ook wel hongermaan of stormmaan wordt genoemd.

Volle maan in Leeuw

Deze volle maan op 5 februari staat in teken Leeuw. Zoals je misschien weet is Leeuw, net als Ram en Boogschutter een vuurteken. Vuurtekens zitten vol vuur en hebben een vurig temperament. Vuurtekens staan voor het leven, passie, ego, energie en optimisme. Ook als jij geen Leeuw bent, voel je tijdens deze volle maan deze energie. De Leeuw vindt het heerlijk om in de belangstelling te staan (ego). En dat is precies wat jij nu moet doen; laat jezelf zien en wees hier trots op! Maar als je in de schijnwerpers staat kan dit voor kritiek zorgen. Dat is alleen maar goed. Zie het als iets positiefs en praat niet over kritiek maar over feedback. Leer van deze feedback. Het zal ervoor zorgen dat je nog beter wordt in wat je doet.

Verschijnselen bij deze volle maan op 5 februari

Tijdens een volle maan in Leeuw draait het om jouw instincten en omdat de maan in vuurteken Leeuw staat krijgen we tijdens deze volle maan allemaal een beetje Leeuw in onze energie. Is Leeuw jouw sterrenbeeld? De energie wordt dan intenser en is nog beter voelbaar. Heb jij een ander sterrenbeeld? Je krijgt dan toch leeuwenergie mee. Het kan het zijn dat je continu heen en weer wordt geslingerd tussen hart en hoofd. Het kan daarom een goed moment zijn om (weer) terug naar de kern te gaan. Jouw kern. En te voelen. Echt te voelen. Wat heb je op dit moment nodig en waar gaat je hart sneller van kloppen. Laat die passie in je ontwaken en je zal zien en merken dat de keuzes die het hart maakt altijd de juiste keuzes zijn. En laat los wat jou niet meer dient en wat je niet meer nodig hebt!

Ook bij deze volle maan is normaal dat je slechter slaapt. Woelige, onrustige nachten en intense dromen horen hierbij. Hoe hier rekening mee in je planning in de week van 5 februari

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 5 februari tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!