fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 7 maart. Wat kan je verwachten?

De volle man op 7 maart

De volle maan op 7 maart wordt ook wel wormmaan, lentemaan en eimaan genoemd. Dit keer staat de volle maan in het teken maagd wat betekent dat je de komende tijd iets van de maagdenergie zult voelen. Welke effect deze volle maan nog meer op jou kan hebben en wat je nog meer kan verwachten lees je in deze blog.

Lentemaan

In maart begint de lente en daar komt ook de naam lentemaan vandaan. In de blog over de volle maan van 16 februari kan je lezen waar de maannamen zoals wormmaan vandaan komen. De meeste namen stammen namelijk af van indianen die in de 17e eeuw leefden.

De indianen noemden de maan in maart de wormmaan omdat de regenwormen zich weer lieten zien. Dit had er natuurlijk alles mee te maken dat de grond begon te ontdooien en alles weer tot leven komt in de lente. Omdat nu al veel vogels aan het broeden zijn wordt deze maan ook de eimaan genoemd.

Met het begin van de lente begint de energie in de natuur weer te stromen. Je ziet al knoppen aan veel bomen en struiken, de eerste lentebloeiers hebben zichzelf al laten zien en de eerste blaadjes komen weer aan de bomen. Een goed moment om zelf ook na te denken wat jij wilt laten groeien? Wat moet je nu aandacht geven zodat je hier in de toekomst de vruchten van plukt? Het moment om hier bij stil te staan en hier iets mee te doen. Het mooie van de lentemaan is dat ze jou extra energie geeft óm hieraan te werken.

Volle maan in Maagd

Maagd is een aardeteken. Aardetekens staan erom bekend dat ze krachtige types zijn en dat zul je tijdens deze volle maan ook kunnen voelen. Maagden zijn over het algemeen prestatiegericht en een tikkeltje perfectionistisch. Maagd is ook een opgeruimd type. En dat komt nu heel mooi uit. Veel mensen krijgen zo vlak voordat je officiële lente begint al wat lentekriebels en dat gaat vaak gepaard met een gevoel van op willen ruimen en schoonmaken. Niet gek dus dat veel mensen in deze periode met de voorjaarsschoonmaak in huis en het zomerklaar maken van de tuin beginnen. Het is nu dus ook gewoon echt het juiste moment om op te ruime. En dan niet alleen je huis en tuin, maar vooral ook in je hoofd. Want als je je nu gaat focussen op wat je de komende tijd wilt laten groeien, heb je ruimte in je hoofd nodig. En een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Je bent beter in staat om keuzes te maken en knopen door te hakken.

Verschijnselen bij deze volle maan op 7 maart

Tijdens een volle maan in Maagd draait het om ontwikkeling en omdat de maan in aardeteken Maagd staat krijgen we tijdens deze volle maan allemaal een beetje Maagd in onze energie. Is Maagd jouw sterrenbeeld? De energie wordt dan intenser en is nog beter voelbaar. Heb jij een ander sterrenbeeld? Je krijgt dan toch maagdenergie mee. 

Tijdens deze volle maan op 7 maart kan je dan ook merken dat je wat prestatiegerichter bent, wat competitiever en perfectionistisch. Je kan strenger voor jezelf zijn en bezig zijn om te verbeteren. Of dit nu in je werk is, als moeder of partner of gewoon als persoon. Het is nu dan ook een goed moment om met persoonlijke ontwikkeling aan de gang te gaan. Wat zou je willen leren of beter in willen worden? Misschien wil je wat assertiever zijn of leren ‘nee’ zeggen. Voor dit laatste kan je bij mij terecht, want ik geef de hele maand maart mijn gratis webinar: Mama in Balans. Hier lees je alle info over dit webinar.

Ook bij deze volle maan is normaal dat je slechter slaapt. Woelige, onrustige nachten en intense dromen horen hierbij. Hoe hier rekening mee in je planning in de week van 7 maart.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 7 maart tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!