fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan op 9 oktober. Wat kan je verwachten van deze volle maan?

Volle maan op 9 oktober

De volle maan in oktober wordt ook wel de jachtmaan of jagersmaan genoemd. De volle maan op 9 oktober staat in het teken ram. In deze blog lees je wat je kan verwachten van deze volle maan en waar je je de komende tijd op mag focussen.

De jachtmaan

In deze periode worden de nachten korter. Maar ook de tijd tussen zonsondergang en de opkomst van de maan is tijdens deze volle maan kort. Hierdoor is de nacht tijdens deze volle maan heel helder. Vroeger toen men nog moest jagen om aan voedsel te komen, werd deze volle maan gebruikt om op dieren te jagen. Het maanlicht zorgde dat de dieren goed te zien waren. Zo hadden ze een goede jacht en wisten ze dat ze de winter goed door zouden komen.

Dit kan je ook terug vertalen op je eigen leven. Waar ligt jouw focus nu? Met andere woorden ‘waar jaag je nu op?’.

Volle maan in Ram

Deze volle maan op 20 oktober staat in Ram. En hierdoor brengt deze volle maan op 9 oktober vernieuwing, vurigheid en impulsiviteit. Je hebt een drang naar onafhankelijkheid en door je enthousiasme ben je onrustig en wil je in actie komen. Hierdoor zal het moeilijk zijn om je innerlijke rust te vinden en geduld te hebben. Je enthousiasme zorgt ook dat je anderen meekrijgt in je plannen. Maar je bent ook recht door zee en direct wat voor conflicten kan zorgen. Je intuïtie werkt op dit moment extra goed. Dus voel, luister en reageer dan pas.

Verschijnselen bij deze volle maan op 9 oktober

Doordat deze volle maan in het teken Ram staat kan het zijn dat je deze periode onrustig bent en steeds het gevoel hebt dat je actie moet ondernemen. Doe dit ook zeker, maar sla er niet in door en gebruik hier altijd je gevoel. Voel of het goed voelt voordat je tot actie overgaat. Anders zou je misschien spijt kunnen krijgen van je actie.

Het is beter om te kijken naar de doelen doe je voor jezelf had gesteld dit jaar. Welke doelen moet je nog ‘najagen’. Met andere woorden: welke doelen heb je een beetje laten liggen? Het is nu hét moment om ermee aan de slag te gaan.

Algemene verschijnselen bij een volle maan

Zoals bij iedere volle maan kun je de dagen ervoor, tijdens en erna last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens de volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen. Journalen is altijd een goed idee, maar tijdens een volle maan helemaal!

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan op 9 oktober tot en een paar dagen na deze volle maan is de energie van de maan merkbaar. Deze energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf ‘reinigen’. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties. Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen en ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft een volle maan op jou?

Klik hier voor alle maanstanden.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!