fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan van 26 mei en het effect van deze bloedmaan

Volle maan van 26 mei

De volle maan van 26 mei is in aantocht. Ook deze volle maan is weer een supermaan. Maar wat deze volle nog specialer maakt, is dat het ook een bloedmaan is. Een Bloedmaan is een volledige maansverduistering waarbij de maan rood opgloeit. Helaas is deze rode bloedmaan in Nederland niet te zien. Wij zien de maan gewoon oplichten zoals altijd, maar dan wel wat dichterbij omdat het een supermaan is. Deze volle maan in mei wordt ook de bloemmaan genoemd en staat in het tegen van groei.

Bloemmaan

De volle maan in mei wordt ook bloemmaan (of grasmaan) genoemd. In deze periode is het langer licht en staat de natuur in bloei. Niet gek dat het thema bij de volle maan van 26 mei groei en verbinding is. Een goed moment om je bezig te houden met je innerlijke groei. Of dit nu op spiritueel of geestelijk vlak is. Sta eens stil bij wat jij tot bloei wil laten komen. Wat heb je nodig om die groei te realiseren. Het is ook een goed moment om eens naar je doelen voor dit jaar te kijken. Waar sta je nu? Wat moet je nog doen om je doelen te realiseren. Een visionboard kan jou hierbij helpen.

Volle maan in Boogschutter

Het vuurteken Boogschutter is een optimistisch teken. Dit geeft je een krachtig gevoel. Het gevoel alsof je alles aan kan. Daarom is dit het ideale moment om je doelen te bekijken en daarmee aan de slag te gaan. Maar ook om je interne ik onder handen te nemen. Welke persoon wil je zijn? Ben jij die persoon al of moet je nog aan het werk? Nu is het moment om daaraan te werken! Wat hierbij kan helpen is een brief aan je toekomstige ‘ik’ schrijven met daarin de plannen die je hebt, de dingen waaraan je wil werken en hoe je dit wilt gaan doen. Als je deze brief over een jaar leest, zal je versteld staan hoe ver je al bent.

Je zal gedurende de komende periode merken dat je anders naar dingen gaat kijken en meer openstaat voor nieuwe dingen. Maar ook nieuwe inzichten. Hierdoor zal je ook anders naar je doelen gaan kijken en vaak helpt dit om je doelen uiteindelijk te verwezenlijken. Vaak zijn we zo bezig met het ‘hoe’ dat we niet meer openstaan voor een andere kijk op de dingen. Dat gaat nu veranderen!

Verschijnselen bij de volle maan van 26 mei

Zoals bij iedere volle maan kun je last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen.

Overdag zal je vol energie zijn en behoefte hebben om te creëren, op te ruimen of dingen te doen die je telkens uitstelde. Dit is daarom het perfecte moment om met je doelen aan de slag te gaan.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan tot en een paar dagen na de volle maan is de energie merkbaar. En die energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties.  Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen maar ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft de volle maan op jou?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!