fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Volle maan van 27 april en het effect op jou

Volle maan van 27 april

De volle maan van 27 april is een supermaan. Een supermaan staat dichter bij de aarde en lijkt daardoor groter en feller. Deze volle maan wordt ook de maan van het ontwaken genoemd en staat in het teken Schorpioen. Vandaag vertel ik je alles over de volle supermaan en welke invloed deze volle maan op jou heeft.

Maan van het ontwaken

De natuur is tot leven gekomen en ook wij mensen komen uit onze winterstand. We hebben meer energie en er kriebelen allerlei nieuwe plannen in ons binnenste. Dit is dan ook het juiste moment om met al die plannen aan de slag te gaan. Deze volle maan staat ook voor wedergeboorte. Bloemen en planten komen weer tot bloei en de dieren zijn zich volop aan het voortplanten. De natuur is zich aan het versterken en wordt steeds krachtiger. De zaadjes die geplant zijn komen uit en worden geboren. Zo kun jij dit ook zien met de figuurlijke zaadjes die jij geplant hebt. In de winter heb je plannen gemaakt en wellicht de eerste stappen gezet om die plannen uit te werken. En daar ga jij nu de komende tijd de vruchten van plukken.

Volle maan in schorpioen

De volle maan van 27 april staat in het teken Schorpioen. De Schorpioen wordt gezien als één van de krachtigste volle manen. De Schorpioen is één van de heftige dierentekens. Ze zijn geheimzinnig, gepassioneerd en hebben veel doorzettingsvermogen. Transformatie is ook een belangrijk thema voor de Schorpioen. Deze volle maan in Schorpioen staat daarom in het teken van loslaten, opschonen en verandering. Je zal merken dat er veranderingen in je leven plaatsvinden.

Tijdens de volle maan in Schorpioen laat jou inzien wat je aan jezelf kan verbeteren om meer controle over je leven te krijgen. Je zal merken dat je misschien iets harder wordt, wat nodig is om ingesleten patronen te doorbreken en knopen door te hakken. Het wordt een periode van loslaten. Soms moet je immers ‘verliezen’ om uiteindelijk meer te ‘winnen’.

Het kan zijn dat je erachter komt wat jou écht gelukkig maakt en waar jouw passie ligt. Luister daarom goed naar je hart en volg je intuitie. Wees waakzaam als dat stemmetje in je hoofd het tegendeel zegt. Dit stemmetje wil jou beschermen, maar dit stemmetje zorgt er vaak juist voor dat je geremd wordt in de dingen waar je écht gelukkig van wordt. Op het moment dat je niet direct resultaat ziet, kan het stemmetje het winnen van jouw gevoel. Maar onthoud dat er geduld nodig is om tot verandering te komen.

Verschijnselen bij de volle maan van 27 april

Zoals bij iedere volle maan kun je last hebben van verschijnselen zoals onrustig slapen, dromen, emotioneel zijn, hoofdpijn of griepachtige verschijnselen.

Tijdens volle maan versterkt de energie van de maan onze emoties, gedachten en situaties. Je negatieve gedachten zoals angst, boosheid en depressie kan je nu sterker voelen. Ditzelfde geldt voor positieve gedachten en emoties. Die worden ook versterkt door energie van de volle maan. Dit van je af schrijven kan helpen om de dingen helder te zien en eventuele stappen te ondernemen.

Overdag zal je vol energie zijn en behoefte hebben om te creëren, op te ruimen of dingen te doen die je telkens uitstelde. Dit is daarom het perfecte moment om met je doelen aan de slag te gaan.

Wat kan je voor, tijdens en na een volle maan doen

Een paar dagen voor de volle maan tot en een paar dagen na de volle maan is de energie merkbaar. En die energie verschilt per volle maan. Afhankelijk van het teken waar de volle maan in staat, maar ook de aspecten die de maan op dat moment maakt ten opzichte van andere planeten en de zon.

Tijdens de volle maan kun je je volle maanrituelen uitvoeren. Zo kan je salie branden en de ruimtes is huis reinigen, maar ook jezelf. Dan neem je een bad met zout om je aura te reinigen en negatieve energie los te laten. Brand een kaars en omring je met je favoriete edelstenen. Haal een paar keer diep adem en schrijf alles op wat je los wilt laten. Vergeef alles en iedereen die jou onrecht heeft gedaan. Sta stil bij je successen en schrijf je intenties voor de komende periode en voel dat je ze allemaal waar gaat maken. Lees vervolgens wat je hebt opgeschreven hardop voor en leg de brief weg. Sommige mensen kiezen ervoor om de brief te verbranden, zodat ze echt los kunnen laten. Doe waar jij je prettig bij voelt.

Maansteen is een krachtige steen die jou tijdens de volle maan kan helpen. Het krachtigste effect van maansteen is namelijk het kalmeren van emoties.  Draag de steen bij je of leg hem op je nachtkastje zodat de (volle) maan minder effect op je heeft.

Edelstenen opladen

De volle maan is de perfecte manier om je edelstenen op te laden. Reinig je stenen door ze eerst onder stromend water schoon te maken. Let op, want niet alle stenen kunnen tegen water. Seleniet bijvoorbeeld. Als je Seleniet onder water houdt, zal de steen haar glans verliezen maar ook beetje bij beetje oplossen. Hier lees je alles over het reinigen van stenen. Nadat je jouw stenen hebt gereinigd moeten ze ook weer opgeladen worden. Leg je stenen minimaal 1 nacht in het maanlicht om de natuurlijke energie van de steen weer aan te vullen. Dit is een hele zachte en veilige methode om stenen op te laden. Je kan de steen buiten neerleggen, maar binnen op de vensterbank werkt ook prima.

Welk effect heeft de volle maan op jou?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!