fbpx

Voor mezelf beginnen en eigen baas worden

Voor mezelf beginnen en eigen baas worden

En toen was het alweer oktober. En dat betekent dat ik officieel werkloos ben. Per 1 oktober is mijn dienstverband beëindigd. En kan ik gaan werken aan mijn toekomst. Ik heb de afgelopen tijd natuurlijk niet stilgezeten. Ik heb voor mezelf gekeken wat ik nu wil gaan doen. Wat voor werk wil ik doen? Hoeveel dagen wil ik werken? Wat is de maximale reistijd die ik wil hebben en meer van dit soort vragen. En eerlijk, ik vind het lastig. Ik weet heel goed wat ik absoluut niet (meer) wil, maar wat ik nu wel wil. Moeilijk. Al heb ik wel gemerkt dat ik heel veel energie krijg van mijn blog. En mensen coachen wil ik ook nog steeds heel graag. Voor mezelf beginnen en eigen baas worden? Is dat misschien iets voor mij?

Hard werken

Als ik erover nadenk dat ik misschien wel iets voor mezelf zou kunnen beginnen dan word ik bijna hyper. Natuurlijk wordt het dan hard werken, wat zeg ik; bikkelen! Alsof ik ooit vies ben geweest van hard werken. Dus dat is geen probleem. Maar je krijgt er ook enorm veel voor terug. Ik kan mijn eigen tijd indelen wat ideaal is met kinderen. Niemand die zegt wat ik moet doen, maar ik bepaal mijn eigen pad en eigen richting. En het geld dat ik verdien is van mij. Oké, en van de belastingdienst.

Doodeng

Aan de andere kant lijkt het me ook doodeng. Want geen opdrachten is ook geen geld. En er moet wel geld in het laatje komen. Natuurlijk heeft Alex een inkomen, maar om nou iedere dag brood met pindakaas te eten (vind ik trouwens wel heel lekker). Nee, dat is niet mijn droom. Er komt namelijk veel bij kijken als ik voor mezelf zou beginnen. En wat zou ik dan willen doen? Want aan mijn blog werken is echt heel leuk en ik krijg nu al af en toe een betaalde opdracht binnen. Maar dat is niet een volwaardig salaris. En dus komt het coachen om de hoek kijken.

Salaris

Ik snap best dat ik niet meteen een topsalaris zal hebben. En dat ik ook niet mijn doel. Een leuk salaris waarvan we leuke dingen kunnen doen is voldoende. Maar er zijn zoveel meer dingen waaraan ik moet denken. Ik moet een deel van mijn inkomsten aan de belasting afdragen. Logisch dat doe je ook als je voor een werkgever werkt. Maar ik moet ook zorgen dat ik opdrachten binnenhaal. En er moeten mensen zijn die door mij gecoacht willen worden. Moet ik daar dan een ruimte voor huren of is onlinecoaching ook te doen?

Verzekeringen

En wat voor verzekeringen moet ik dan afsluiten? Ik bedoel mijn blog kan ik gewoon vanuit huis bijwerken en ik doe er niemand kwaad mee. Ik verwacht dan ook geen schadeclaims. Maar als je als coach aan de slag gaat, zal je toch bepaalde verzekeringen af moeten sluiten. Dus iets van een beroepsaansprakelijkheidverzekering (toch wel fijn dat ik ruim 6 jaar bij een verzekeraar heb gewerkt). En wat als ik ziek word? Of mijn vingers breek? Dan wordt werken lastig. En niet werken betekent geen inkomen. Het is dus belangrijk om dan een goede arbeidsongeschiktheidsverzekering te hebben. Het voordeel van online werken is dat je eigenlijk altijd wel kan werken, maar er zijn natuurlijk situaties dat dit echt niet kan en dan is het wel belangrijk dat je wel een inkomen hebt. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ZZP’ers zorgt dat je dan toch een inkomen hebt en dat zijn dan een hoop zorgen minder.

Voor mezelf beginnen en eigen baas worden

Genoeg zaken die ik kan onderzoeken en gelukkig biedt het UWV hier ook hulp bij. Want er zijn echt zoveel zaken waar je rekening mee moet houden en ik wil alles natuurlijk wel goed doen. Ik blijf natuurlijk gewoon een perfectionist. Dit jaar heeft me ondanks alle ellende ook zoveel goeds en moois gebracht. Misschien moet ik het gewoon doen. Gewoon doen en zien hoe het loopt…..

Zal ik het doen?

 

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om over dit onderwerp te schrijven. Dit verandert mijn mening niet. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!