fbpx

Wat jij van de vrouwen in Ocean’s 8 kan leren

powervrouwen in Ocean's 8

Vorige week was ik door Kinepolis uitgenodigd om naar de ladies night te gaan. Het was weer een gezellige avond met veel leuke vrouwen. Wij vielen helaas niet in de prijzen tijdens de loterij, want er werden weer veel leuke cadeautjes verloot. Ach, wel of geen prijs wij hebben weer een topavond gehad! Dat alleen is al een cadeautje.

Tijdens deze ladiesnight was Ocean’s 8 te zien. Een geweldige film met allemaal powervrouwen. De perfecte film voor een powervrouw zoals jij! Oké, het zijn dan wel criminele powervrouwen maar ze zijn slim, mooi en grappig. Alles wat jij ook bent. Na het zien van de film voelde ik me sterk en toch ook wel trots om vrouw te zijn. Naast een gezellige en ontspannen avond met een vriendin bracht deze film me ook een paar inzichten die ik met je wilde delen. Wij zijn dan wel geen criminelen, maar we kunnen veel van de vrouwen in Ocean’s 8 leren.

Ocean’s 8 in het kort

Geen nood, je kan gewoon doorlezen. Ik verklap niks over de verloop van de film, maar vertel even kort waar het over gaat. In Ocean’s 8 zie je Debbie Ocean, zus van Danny Ocean’s jongere zusje. Als je Ocean’s 11 en de twee opvolgende films hebt gezien weet je over wie ik het heb. Maar goed terug naar Ocean’s 8. In deze film Debbie Ocean een groep sterke en slimme bij elkaar. Iedere vrouw is goed in wat zij doet, de beste in haar vak. En samen bereiden ze de grootste juwelenroof ooit voor. Gaat het ze lukken of gaan er dingen mis? Dit verklap ik natuurlijk niet haha. De film heeft een sterrencast die voor een groot deel alleen uit vrouwen bestaat (powervrouwen), is spannend en er zit veel humor in de film.

Focus op je kracht en niet op je zwakte

Het verzamelen van al die powervrouwen is dus al iets waar ik direct dat powergevoel van kreeg. Want wij vrouwen, wij zijn er goed in om te kijken wat we allemaal niet goed doen, wat we niet kunnen, wat we missen en ga zo maar door. Maar waar ligt je kracht? Waar ben jij onwijs goed in? Ga daarmee aan de slag. Door datgene te doen waar je al goed in bent word je alleen maar beter. Jij bent dan een expert. En zo kan niemand om je heen. Iedereen zal zien dat jij de expert op dat gebied bent. Hierdoor zal je zelf minder focussen op dat wat niet goed gaat en dat zal een hoop frustratie schelen.

Focussen op je kracht maakt je sterker

Doordat jij meer focust op je kracht, straal je dit uit. Je bent sterker en voelt je hierdoor goed. Hierdoor zal je relaxter zijn als je met de dingen bezig bent waar je minder goed in bent. Je zal minder snel gefrustreerd raken dat iets niet lukt of niet helemaal werkt. Je zal meer geduld krijgen. Geduld voor jezelf en het jezelf gunnen om de tijd te nemen om het te leren. En hierdoor geef je jezelf de ruimte om ook hier wat beter in te worden. Je hoeft hier dan geen expert in te worden, goed is ook goed. En soms moet je gewoon accepteren dat hoe hard je ook probeert, het je niet gaat lukken. We kunnen niet alles, er zijn gewoon dingen die we minder goed kunnen of juist helemaal niet. En is dat erg?

Maak gebruik van je netwerk

Het is niet erg dat je iets niet kan. Want je kunt net als Debbie Ocean mensen om je heen verzamelen die wel die dingen kunnen die jij niet kunt. En zo kun je elkaar helpen. Wat ik dus wil zeggen is, vraag om hulp. Je hoeft niet alles zelf of alleen te doen. Of dit nu op je werk is of in je privésituatie. Hulp vragen kost niks. Maak gebruik van je netwerk; familie, vrienden, collega’s of lees boeken of inspirerende blogs. En heb je de middelen, besteed die hulp dan uit. Ik bijvoorbeeld de ballen verstand van boekhouden en heb daarom een boekhouder ingehuurd. Waarom zou ik mezelf pijnigen en mijn kostbare tijd besteden aan iets wat ik toch niet begrijp en waar ik me ook niet in wil verdiepen?

Leer van elkaar en steun elkaar

Dit zijn van die dingen die ik op mijn werk nooit begreep. Waarom blijven hameren op de dingen die niet goed gaan. Zo coachte ik een collega die altijd tevreden klanten had omdat zij altijd de tijd nam voor haar klant, ze luisterde echt en dacht mee. Maar haar gesprekken waren te lang. En tijd is geld. Dus moest zij steeds maar weer werken op het verkorten van haar gesprekken. En dit zorgde voor frustratie en stress. En dit terwijl een andere collega juist hele korte gesprekken had, zakelijk maar wel vriendelijk was maar verder weinig aan klantbeleving deed.

Ik liet ze naast elkaar zitten om van elkaar te leren; hoe kon de één sneller to the point komen en toch de klant helpen zoals zij dat alleen kon en hoe kon de ander iets meer inleven en toch zakelijk blijven omdat zij zich daar prettig bij voelde. En ze hoefden niet precies te werk te gaan zoals de ander, maar misschien hoorde ze van elkaar dingen die hen zouden helpen. Ze hielpen op deze manier elkaar, maar ook zichzelf. Na een tijdje kreeg de één kreeg iets kortere gesprekken en de ander kon iets beter inleven. Maar kwamen ze allebei binnen de norm? Nee. Was dit erg? Nee. Er was nog steeds een balans en ze zorgen dat het gemiddelde prima was.

Samen zijn we sterker!

Buiten dat Ocean’s 8 wat mij betreft echt een geweldige goede en ook grappige film is, is het een echte film voor ons powervrouwen. Zo zie je maar weer dat je overal wel iets kan leren. Zelfs als je een avondje naar de bioscoop gaat. Wij vrouwen moeten elkaar meer steunen en helpen. Gebruik je kracht zoals alleen jij dit kunt en bundel die krachten met elkaar. Samen zijn we sterker en krijgen we veel meer voor elkaar!

Nieuwsgierig geworden naar de film? Ocean’s 8 draait vanaf 21 juni bij o.a Kinepolis.

Ladiesnight in juli

En zo zie je maar weer dat je overal van kunt leren en inspiratie uit kunt halen; een boek, een serie of film. De volgende ladiesnight is op 18 juli staat in het teken van ‘Mamma Mia! Here we go Again’. Zouden we daar ook weer iets moois uit kunnen halen? In ieder geval wel een gezellige avond met vriendinnen en heel veel andere vrouwen. Even geen gezin, kinderen, werk en huishouden. Maar lekker tijd voor jezelf en er een topavond van maken! Want geloof me, er wordt heel wat af gelachen tijdens deze ladiesnight. En je weet het; een dag niet niet gelachen….

Welke film is voor jou een inspiratiebron?

 

Foto: Kinepolis

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt.

 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!