Waarom een workshop basisfotografie een hele goede investering is en ik maak nu prachtige foto’s

Vorig jaar kocht een spiegelreflexcamera. Ik wilde namelijk mooie foto’s kunnen maken voor mijn blog, maar natuurlijk ook mooie foto’s van mijn kinderen maken. Maar met alleen een goede camera ben je er nog niet. Er zijn zoveel mensen die altijd de automatische stand gebruiken. Ik was ook zo iemand. Maar vanaf nu kan ik zelf mijn camera op de juiste manier instellen. En dat allemaal omdat ik een hele fijne workshop fotografie heb gevolgd bij Hester Goeman Photography. Zo’n basisworkshop is echt een goede investering omdat ik nu de camera écht zal gebruiken en door veel te oefenen steeds mooiere foto’s zal maken.

workshop basisfotografie een hele goede investering model Amy
Amy is het perfecte model

Een praktijkgerichte workshop basisfotografie

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben iemand die het beste leert door gewoon te doen. Vooral met dit soort dingen. Als je wilt weten hoe je fotocamera werkt en hoe je mooie foto’s kan maken door bepaalde instellingen aan te passen leer je dat het beste door ermee aan de slag te gaan. Zo trokken Hester en ik met haar hond Amy het bos in om daar mooie plaatjes te gaan schieten. En terwijl we zochten naar mooie plekjes in het bos en Amy mooi model zat legde Hester ook de theorie uit.

workshop basisfotografie een hele goede investering Hester doet het voor
Hester doet voor hoe je de foto kan maken

Natuurlijk leer je ook de theorie

Want ja, je moet wel iets weten over diafragma, sluitertijd en ISO. Deze theorie krijg je allemaal mee in een boekje wat je bij deze workshop basisfotografie krijgt. Maar tijdens het fotograferen heb ik niet in het boekje gekeken. Tijdens het maken van de foto’s kreeg ik uitleg over de theorie en kon ik die theorie meteen in de praktijk toepassen. En ik zal je zeggen dat ik dit nu type en nog niet in het boekje heb gekeken, maar ik weet nog steeds dat een hogere ISO zorgt voor een lichtere foto. Maar als de ISO te hoog is krijg je weer een korrelige foto.

En het diafragma heeft te maken met de hoeveelheid lichtinval. Hoe hoger het nummer van het diafragma hoe minder licht er binnenkomt. Een laag diafragmanummer geeft dus lichtere foto’s dan een hoog nummer. En met een laag diafragma krijg je die mooie wazige achtergrond en scherpe focus op je onderwerp. In dit geval dus Amy.

Waarom een workshop basisfotografie een hele goede investering is oefenen met Amy

Ook jij kan prachtige foto’s maken

En zo kan ik nog veel meer dingen noemen die ik tijdens de 2,5 uur met Hester heb geleerd. Ik maakte foto’s waarvan ik nooit had gedacht dat ik dat kon. Ik weet nu hoe ik mooie foto’s van onze hond kan maken. Het mooie is dat de workshop met een hond als model of onderwerp wordt gedaan, maar je ieder model of onderwerp kunt gebruiken. Ik kan nu dus ook gaan oefenen met mijn kinderen. Maar ook met de productfoto’s die ik vaak voor mijn blog maak.

Waarom een workshop basisfotografie een hele goede investering is een actiefoto
Een actiefoto van Amy

Ik maak nu prachtige foto’s

De foto’s die je in deze blog ziet heb ik allemaal zelf gemaakt (behalve de uitgelichte foto). Ik heb de foto’s niet bewerkt. Ze zijn dus echt zoals ik ze gemaakt heb. En ik ben echt heel blij met de foto’s en ik kan niet wachten tot ik weer met mijn fototoestel op pad ga en ga oefenen. Dit weekend maar alvast met de meiden een beetje oefenen. Gelukkig vinden zij het altijd leuk om op de foto te gaan.

Waarom een workshop basisfotografie een hele goede investering is een mooie herfstfoto
Mooie herfstkleuren

Waarom een workshop basisfotografie een hele goede investering is

De prijs van een workshop of cursus fotografie kan je tegenhouden om er gebruik van te maken. Maar geloof me, die investering verdient zich echt terug. Je hebt ook een hoop geld uitgegeven voor de aanschaf van je spiegelreflexcamera. En het is toch zonde dat je hem dan niet volledig gebruikt. Is het de investering dan wel waard geweest?

Ik denk dat je een spiegelreflexcamera aanschaft omdat je juist mooiere foto’s wil maken dan je met de digitale camera deed of wat je met je telefoon kunt. Ik heb een iPhone 8 plus en geloof me, die kan hele mooie foto’s maken. Als ik dan mijn fotocamera gebruik wil ik dat die foto’s veel mooier zijn dan de foto’s die ik met mijn telefoon maak. Dat was niet zo, maar nu ik deze workshop het gevolgd kan ik zeggen dat dit wel zo is. Geloof me, het is de investering echt waard!

Waarom een workshop basisfotografie een hele goede investering is oefenen met Amy

Boek nu een workshop basisfotografie

Wil jij ook van die prachtige foto’s kunnen maken? Maar weet je ook niet wat al die knopjes  op je fototoestel doen en hoe je je fototoestel goed instelt? Boek dan een workshop basisfotografie bij Hester Goeman Photography. Een workshop basisfotografie bij Hester duurt 2,5 uur en is heel praktijkgericht. Uiteraard ga je ook met de theorie naar huis en heb je een boekje als naslagwerk. Na deze workshop kan je aan de slag en zelf de mooiste foto’s maken!

Wat voor fotocamera heb jij en heb jij weleens een workshop of cursus basisfotografie gevolgd?

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.