fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

8x Waarom het fijn is dat de lente is begonnen

8 redenen waarom het goed is dat de lente is begonnen

Eindelijk is het zover; de lente is begonnen! In de lente ontstaat nieuw leven; lammetjes worden geboren, de bomen krijgen weer bladeren en de eerste bloesem laat zich ook zien. Niet gek want de zon schijnt vaker en langer. En dat heeft niet alleen invloed op de natuur. Ook jij profiteert van de lente. Er zijn nog veel meer redenen waarom het fijn is dat de lente is begonnen. Welke dit zijn lees je in deze blog.

1. De dagen worden langer

Je zult het misschien al gemerkt hebben. De dagen worden langer. En ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik word er een stuk blijer van. En de kinderen ook! Ze hoeven niet meer om half vijf naar binnen, maar kunnen lekker buitenspelen tot we gaan eten. Heb jij nog even rust en kan je even bijkomen van je drukke werkdag. Of gewoon rustig koken zonder het gezeur om je heen.

2. Iedereen is vrolijker

De zon laat zich langer en vaker zien en dit is toch wel iets waar iedereen blij mee zou moeten zijn. De zon is namelijk enorm belangrijk voor ons. Als het zonnetje schijnt zie je dat iedereen een stuk vrolijker is. Kijk in de winter maar eens om je heen. Toch allemaal wat chagrijniger dan in de lente en zomer.

3. Je hebt meer energie

En dat is niet alles, je merkt dat je veel meer energie hebt. Niet gek, want de zon is de leverancier van vitamine D. Nou ja, door de zon maakt je lichaam vitamine D aan. En heel veel mensen weten het niet, maar vitamine D is echt heel belangrijk voor jouw welzijn en gezondheid. Je hoort vaak dat mensen in de winter minder energie hebben, weinig zin hebben om iets te ondernemen en ga zo maar door. Dit komt onder andere omdat je vitamine D afneemt door het gebrek aan zonlicht. Gelukkig zijn er ook pilletjes die zorgen dat je vitamine D level op peil blijft. Maar geef mij maar the real thing. Zon dus!

4. Zonder jas naar buiten

Naast het feit dat de zon ons helpt bij de vitamine D aanmaak zorgt de zon er ook voor dat het weer wat warmer wordt. En dit betekent geen dikke truien, sjaals en handschoenen meer. En nog even en de winterjassen kunnen naar zolder. Gewoon in een dun jasje naar buiten of zelfs helemaal geen jas. Ik kan niet wachten tot het zover is!

5. Het barbecueseizoen, terrassjesseizoen, tuinseizoen en cocktailseizoen wordt geopend

En niet alleen het barbecueseizoen wordt geopend, maar ook het terrasjesseizoen, tuinseizoen, cocktailseizoen en ga zo maar door. Als het maar buiten is. Weer lekker naar buiten en genieten van je tuin of balkon. En alvast een beetje bijkleuren, want na de winter zijn we allemaal zo bleek en kunnen best weer wat kleur op ons gezicht gebruiken. En vergeet die witte bennen niet (ik heb op dit moment ook een partij melkflessen).

6. De kinderen zijn minder binnen

Mijn kinderen spelen het hele jaar buiten, maar als het regent blijven ze toch liever binnen. Dat neem ik ze overigens niet kwalijk. Maar als het te lang duurt dat binnen zitten wordt het er niet al te gezellig op. Ze gaan ruzie maken en lopen te klieren. Het voordeel van de lente is dat ze lekker lang en veel buiten spelen. En begrijp me niet verkeerd, ik hou van mijn kinderen en heb ze het liefst bij me maar ze moeten nu eenmaal hun energie kwijt. Dus hup naar buiten en lekker rennen en fietsen! En mama kan dan even van de rust genieten 😉

7. Eindelijk dat boek uit lezen

En als je kinderen niet thuis zijn omdat ze lekker buiten zijn en het zonnetje lekker schijnt, kan je niks anders doen dan het ervan nemen. Lekker in je tuin of balkon neerploffen met dat boek of tijdschrift waar je steeds maar niet aan toekomt. Of je kan natuurlijk ook tablet of laptop meenemen en je favoserie kijken. Heerlijk in het zonnetje, lekker drankje erbij en dat zonder het gezeur en geruzie aan je hoofd! En als manlief thuis is mag hij de barbecue aansteken. Hoef je ook nog eens niet te koken.

8. Zin om een killerbody te kweken

In de winter ben ik toch echt een soort kluizenaar. Ik zit het liefst binnen en doe zo min mogelijk buiten de deur. Maar dat binnen zitten gaat vaak gepaard met veel eten en snoepen. En vergeet de wijntjes niet. Dit resulteert in wat extra kilootjes. Maar nu ik weer meer energie krijg komt dan ook de zin om meer te bewegen. En dat doe ik toch het liefst buiten. Dus weer vaker wandelen en minder de auto pakken maar op de fiets op pad. Tja, het weer wordt steeds mooier en warmer en dan zie je steeds meer lijf. Dat lijf mag na de winter wel weer wat strakker. En van alleen maar terrasjes pakken, barbecuen en in de tuin liggen met een cocktail krijg ik geen killerbody. Dus bewegen it is!

Waarom het fijn is dat de lente is begonnen

Uiteraard is dit artikel met een knipoog geschreven. Er zijn namelijk niet alleen maar 8 redenen waarom het fijn is dat de lente is begonnen. Maar er zit natuurlijk wel een kern van waarheid in dit artikel. De lente is mijn favoriete seizoen en van veel van jullie ook. Het voelt altijd alsof je uit een winterslaap ontwaakt. En omdat ik niet kon wachten tot het zonnetje gaat schijnen wilde ik alvast een lach op je gezicht toveren. Ik hoop dat we een mooie lente hebben en lekker kunnen en mogen genieten van alles wat de lente ons te bieden heeft!

Hou jij ook zo van de lente?

Deel op:

2 gedachten over “8x Waarom het fijn is dat de lente is begonnen”

  1. Ik ben één van de uitzonderingen die steeds chagrijniger wordt met meer licht en hogere temperaturen. Mijn favorietste seizoen is de winter gevolgd door herfst.
    Ik herken de 8 redenen wel bij mijn omgeving. 🙂
    De zomer is voor mij maar voor 1 iets goed, nl puntje 5. Het barbecueseizoen, terrassjesseizoen, tuinseizoen en cocktailseizoen wordt geopend

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!