Waarom ik niet meer zonder mijn snoerloze Dyson stofzuiger kan

Stofzuigen, zo’n klusje dat niemand voor zijn lol doet. Toen ik nog alleen woonde redde ik het met één keer per week stofzuigen, hooguit twee keer. Maar met man, kinderen en hond moet het iedere dag gebeuren. Helemaal nu, want onze hond is gigantisch aan het verharen en gaat natuurlijk altijd lekker op de bank liggen. En ken je dat? Drie keer een ander stopcontact gebruiken omdat het snoer van de stofzuiger te kort is. En zo’n lomp geval wat je mee moet trekken steeds. En dan de trap stofzuigen, pfff drama. In december kochten wij een draadloze stofzuiger. Ik was het namelijk helemaal zat! En ik kan je vertellen dat het gewoon leuk is om nu te stofzuigen. Vandaag vertel ik je waarom ik niet meer zonder mijn snoerloze Dyson stofzuiger kan en waarom ik vind dat eigenlijk alle stofzuigers snoerloos zouden moeten zijn.

Stofzuiger met snoer

Wat ik al zei, vaak is het snoer niet lang genoeg om de hele kamer te doen. Daarnaast is de trap ook echt ellende, want de onderste helft kan je vanaf beneden doen en dan moet je naar boven en daar de stekker aansluiten om dan de bovenste helft te doen. En dan sta je op de trap met in de ene hand de stofzuiger en de andere hand de stofuizgerstang. Echt comfortabel is het niet. Ik weet nog dat ik zwanger was, helemaal een gedoe als ook nog eens die buik in de weg zit. Ik was dus al een tijd op zoek naar een draadloze stofzuiger. Geen gedoe maar in één keer door.

Welke snoerloze stofzuiger is de beste

Maar welke snoerloze stofzuiger is de beste? Welke stofzuiger past bij ons. Geloof me, er zijn zoveel merken en zoveel soorten. Allemaal hebben ze wel net dat ene wat reuze handig  is. Dus maakte ik een lijstje met dingen die voor ons belangrijk zijn. We hebben een hond dus de stofzuiger moet zonder moeite kleine haartjes op kunnen zuigen. Ook moet ik makkelijk in kieren en naden kunnen. We hebben een leren bankstel en de hond ligt daar ook op. En die kleine haartjes gaan tussen de naden zitten. Een goede zuigkracht en verschillende opzetstukken is dus wel een must. Verder moet de stofzuiger niet te zwaar zijn en het liefst zonder zak, wat dat vind ik ook zo’n gedoe. En als ik hem ook als kruimelzuiger zou kunnen gebruiken, dan zou het helemaal top zijn. Met kleine kinderen wel fijn om tussendoor wat kruimels op te zuigen.

Waarom ik niet meer zonder mijn snoerloze Dyson stofzuiger kan
Oplaadstation aan de muur bevestigd

Dyson V8 Absolute

Na verschillende merken en soorten vergelijken kwam ik uit op de Dyson V8. Inmiddels is er zelfs een Dyson Cyclone V10. Wat nu precies de verschillen zijn is me niet helemaal duidelijk. Het enige verschil is dat de Absolute Pro een nieuwer model is en in december was de prijs een groot verschil. De Absolute Pro was wel 200 euro duurder dan de Absolute. Nog steeds best duur, maar ik moet zeggen dat ik het er echt voor over heb. Ik wil echt nooit meer een stofzuiger met snoer! Het oplaadstation monteer je tegen de muur en in dit oplaadstation kun je naast je stofzuiger ook nog twee opzetborstels kwijt. Wij hebben het oplaadstation naast de kast tegen de muur gemonteerd waardoor je de stofzuiger niet ziet hangen.

Geen gedoe met snoeren

Het gemak van in één keer doorgaan. Als ik de hele benedenverdieping heb gedaan, haal ik de stang eraf en zet ik de miniborstel erop en kan ik gelijk door met de trap. En als ik dan toch bezig ben, dan doe ik ook gelijk de trap naar zolder. De trap wordt nu bijna iedere dag gezogen haha nou dat was eerst echt maar één keer per week. Als de hond weer op de bank heeft gelegen pak ik de stofzuiger en hop klaar is Kees. Als de meiden een broodje met hagelslag hebben gegeten of we hebben geknutseld pak ik de stofzuiger en is alles weer aan kant.

Ik hoef nu niet steeds naar zolder om te stofzuiger te pakken. Ja, dat was het ook nog eens want onze oude stofzuiger kunnen we nergens kwijt beneden. Dus iedere keer weer naar zolder. Goed voor de lijn, maar bloedirritant! En nu heb ik dat niet meer.

Waarom ik niet meer zonder mijn snoerloze Dyson stofzuiger kan

Dyson V11

Mijn schoonmoeder was helemaal weg van onze draadloze stofzuiger, want geen gedoe meer met het snoer en geen gehannes op de trap. Zij ging voor het allernieuwste model; de Dyson V11. En oh wat ben ik jaloers! Deze stofzuiger past zich aan, aan de vloer. Dus niks meer handmatig met knopjes, maar hup van het kleed naar de plavuizen of houten vloer en weer terug. Ideaal! Je kan ook nog eens 60 minuten achter elkaar stofzuigen. Niet dat ik dat zou doen, maar behoeft tussendoor niet op te laden. Iets wat ik met de V8 soms wel moet doen. Ook is het stofreservoir 40% groter en heeft deze stofzuiger een lcd scherm waarop je alle prestatie real time af kan lezen.

Pluspunten

Naast alles wat ik al genoemd heb is nog een pluspunt dat er geen stofzuigerzak meer nodig is. Ik leeg dagelijks het reservoir waar het vuil in zit, als ik klaar ben met stofzuigen. Eigenlijk hoeft dat niet, want na één keer stofzuigen zit het reservoir nog lang niet vol. En er zit een HEPA Filter in. Dit filter zorgt ervoor dat de stof die opgezogen wordt niet weer via de motor terug de ruimte in wordt geblazen. Iets wat de meeste stofzuigers wél doen.

En een heel groot voordeel van een snoerloze Dyson stofzuiger is dat de accu echt heel lang meegaat. Ik heb nog niet meegemaakt dat de accu tijdens het stofzuigen leeg was. Ik moet wel zeggen dat ik alleen de ‘normale’ stand gebruik. Alleen voor de trap gebruik ik de turbostand en dan kan ik dus twee trappen stofzuigen. Prima dus. Ik las in recensies van anderen dat de accu snel leeg was, maar die ervaring heb ik dus helemaal niet.

Waarom ik niet meer zonder mijn snoerloze Dyson stofzuiger kan
Naast de kast en uit het zicht

Nog meer pluspunten

De stofzuiger is een lichtgewicht dus ook fijn voor kleine niet zo sterkte mensen als ik. En wat ik ook heel fijn vind is dat de stofzuiger geleverd worden met twee grote vloerzuigmonden. Eén voor harde vloeren en één voor tapijt. De gemotoriseerde miniborstel gebruik ik voor de trap maar is ook geschikt voor bijvoorbeeld meubels en verwijdert moeiteloos hardnekkig vuil zoals dierenharen. Dan heb je nog twee zachte afstofborstels en een kierenzuiger. Aan alles is dus gedacht.

Minpunten

De prijs is wel een minpunt, want ik vind de stofzuiger toch wel prijzig. Maar goed, ik heb het ervoor over en ik heb ook zeker geen spijt van deze stofzuiger. Een ander minpunt is dat je zelf moet zorgen voor een opbergruimte van alle opzetstukken. Leuk en fijn al die opzetstukken, maar waar laat je het?! In het oplaadstation is ruimte voor twee borstels en that’s it,maar gelukkig is daar de Action waar ik een bak kocht waar ik de opzetstukken in kwijt kon. Deze bak staat onder het oplaadstation zodat we alles bij de hand hebben. Opgelost!

Waarom ik niet meer zonder mijn snoerloze Dyson stofzuiger kan

Dit artikel is niet gesponsord, ik heb dan ook niet betaald gekregen om dit te schrijven. Ik wilde gewoon mijn ervaring met onze nieuwe snoerloze Dyson stofzuiger delen. Misschien ben jij ook wel op zoek naar een nieuwe stofzuiger en weet je ook niet welke je moet kiezen. Ik wil echt nooit meer een andere stofzuiger en al helemaal geen stofzuiger met snoer meer. Ik ben echt fan van de snoerloze stofzuigers. Ja, het is een investering maar die is het dubbel en dwars waard. En ik gun echt iedereen het gemak van deze stofzuiger. Stofzuigen is met deze stofzuiger echt veel leuker geworden.

Ben je nieuwsgierig geworden? Op de website van Dyson lees je alles over de snoerloze stofzuigers, de verschillende modellen en kan je er natuurlijk ook één bestellen. Ook op CoolBlue kan je terecht voor informatie over en het kopen van een Dyson steelstofzuiger.

Wat voor stofzuiger heb jij? Zou jij een draadloze stofzuiger willen hebben?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product aanschaft, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.