fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Waarom vriendinnen belangrijk zijn en ik cocktails met ze drink

Waarom vriendinnen belangrijk zijn en ik cocktails met ze drink

Vriendinnen heb je nodig in je leven. Vriendinnen zijn wat mij betreft heel belangrijk. Waarom vriendinnen belangrijk zijn? Gewoon om plezier te maken, maar ook omdat je gewoon af en toe wil spuien. Je hebt alle soorten vriendinnen en met iedere vriendin doe en deel je weer andere dingen. Ik plande onlangs een gezellige cocktailavond met drie vriendinnen. Gewoon een gezellige avond met zijn vieren waar we konden kletsen en lachen. Want je mag dan wel moeder zijn en een drukke baan hebben, je moet er ook gewoon regelmatig lekker tussenuit. Even geen moeder zijn. Maar gewoon even lol maken met vriendinnen.

Onder het genot van lekkere cocktails

Ik plande een cocktailavond bij STAGE kitchen & café in Zoetermeer. Want geloof me, met cocktails en lekkere hapjes leg je de perfecte basis voor een gezellige avond 😉 Dit theatercafé is helemaal verbouwd en ik wist helemaal niet dat het dagelijks geopend was. Ik dacht dat het alleen geopend was als er een theatervoorstelling was. Maar je kunt er ieder dag vanaf 10 uur terecht. Je kunt er ontbijten, lunchen en dineren en dat is nog niet alles! Ook flexwerken, vergaderen, borrelen en cocktails drinken! En je kunt er ook terecht voor een lekkere kop koffie of thee, maar wij gingen gezellig borrelen. En ja, ook de locatie bepaalt of je een leuke avond hebt.

waarom vriendinnen belangrijk zijn
Mooi weer, cocktails, hapjes en gezelligheid. Meer heb je niet nodig 😉

Een gezellige avond met zijn tweeën

Helaas konden twee vriendinnen niet komen en waren we uiteindelijk met zijn tweeën. En hoewel ik de andere meiden er graag bij had gehad, hebben we echt een supergezellige avond gehad. Het begon natuurlijk al bij de keuze van de cocktail. Die arme jongen van de bediening is geloof ik wel vijf keer aan onze tafel geweest om te vragen of we een keuze hadden gemaakt. Het was moeilijk kiezen omdat er verrassende nieuwe cocktails op de kaart staan. Niet de cocktails die we al kennen. Ja, een Mojito. Maar we wilden juist één van de andere cocktails proberen en nieuwe smaken ontdekken.

Kletsen en keuzes maken

En natuurlijk waren we niet alleen met het kiezen van een cocktail bezig. We praatten over van alles; ons haar en hoe we onze krullen gezond kunnen houden, maar ook over wat we allemaal nog willen bereiken in het leven. En dit alles natuurlijk van de hak op de tak. Gelukkig was de bediening geduldig en heeft hij ons ook geholpen bij de uiteindelijke keuze. Ik wilde voor een frisse en niet te zware cocktail gaan en mijn vriendin wilde wel wat sterkers. Ik koos voor de Lillet Vive met tonic, aardbei, komkommer en munt en Sas ging voor een Old Fashioned met bourbon, angostura bitters (geen idee wat het is) en suikersiroop.

waarom vriendinnen belangrijk zijn cocktails drinken
Helemaal vergeten om een foto van ons samen te maken

Eten hoort erbij

En als we dan zo aan het kletsen en drinken zijn dan hoort daar natuurlijk ook een lekker hapje bij (nee niet in de vorm van een man, die was gewoon thuis). We bestelden een borrelplank. En wat voor één! Bitterballen, olijven, broodje met smeersel, brie, Zoetermeerse oude kaas, rauwe ham, garnalen en ga zo maar door. We hebben zitten smullen. Ze weten bij STAGE kitchen & café duidelijk dat de liefde van een vrouw ook door de maag gaat. Eten en drinken horen wat mij betreft bij gezelligheid. Dit heb ik echt meegekregen vanuit mijn moeders cultuur. In Mauritius is eten en drinken een stukje liefde, je bent gastvrij en wil dat alles opgaat. Zelfs al heb je eigenlijk geen geld, je zorgt altijd dat je gasten met een voldaan gevoel naar huis gaan. Nou voldaan waren we zeker!

Met een voldaan gevoel en vol energie naar huis

Wat cocktails later ging ik met een voldaan en goed gevoel naar huis. Voldaan omdat ik lekker had gegeten en gedronken, maar vooral omdat zo’n avond met een vriendin je zoveel energie geeft. Je bent even niet bezig met wat je allemaal nog moet doen (de was, de boodschappen enz), maar je bent gewoon in het moment. Je hoeft nergens aan te denken. Het enige wat je ‘moet’ is genieten van de gezelligheid en dankbaar zijn dat je zulke lieve mensen in je leven hebt.

Waarom vriendinnen belangrijk zijn en ik cocktails met ze drink en geniet van een borrelplank
Genieten van lekker eten

Waarom vriendinnen belangrijk zijn

Iedere keer besef ik dat ik dit soort avonden te weinig heb. Je wordt meegetrokken in de sleur van alledag. Daarnaast is het zo dat ik er geen oppas voor wil regelen. Ik heb dat opgelost door ook overdag met vriendinnen af te spreken om gezellig bij te kletsen onder het genot van een kop koffie of thee en wat lekkers. Want ja, eten en drinken horen er nu eenmaal bij.

Vrienden en vriendinnen zijn belangrijk voor je. Je hoeft er niet veel te hebben. Ik heb liever een paar echt goede vriendinnen dan heel veel vage kennissen. Vriendinnen die aan één blik genoeg hebben, die je steunen door dik en dun en die eerlijk tegen je zijn. Tegen je zeggen als je iets doms doet, je steunen als je met een nieuw project begint en kritische vragen stellen als ze bang zijn dat dit project niet zal slagen. Ze zullen je helpen en ze gunnen je alles en zullen nooit jaloers zijn. Ze zullen juist blij voor je zijn als jij er een succes van maakt of er op en top uit zien. Dat zijn echte vriendinnen. Die échte vriendinnen, die maken je leven een stukje rijker en zorgen dat je gelukkiger bent…

Spreek jij vaak met vriendinnen af voor een gezellige avond of voor een kop koffie?

slappe lach
En natuurlijke tig keer de slappe lach krijgen 😉

Dit artikel is een editorial. Dit betekent dat ik betaald heb gekregen om over dit onderwerp te schrijven. Dit verandert mijn mening niet. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!