Waarom wimperextensions zo populair zijn

Ik dacht altijd dat dit niks voor mij zou zijn. En ik zag weleens vrouwen met wimperextensions en ik vond het ook niet altijd mooi. En toch zag ik steeds meer vrouwen met ‘nepwimpers’. En eerlijk is eerlijk, als het goed gedaan is dan is het echt heel mooi. Ik wilde weleens weten waarom wimperextensions zo populair zijn en wilde het ook eens proberen. Dus toen mijn vriendin een paar weken geleden een model zocht bood ik mezelf aan en kreeg ik voor het eerst wimperextensions en ik was gelijk enthousiast!

Langere wimpers en wat voller? Het kan allemaal

Om te beginnen is het belangrijk dat je aangeeft welk effect je wil creëren. Wil je dat je wimpers langer worden? Wil je vollere wimpers? Of wil je allebei? En wil je een natuurlijk effect of mogen ze echt wel opvallen. Ik wilde een natuurlijk effect. Het mocht wel iets langer maar niet te lang. En graag wat voller. Aan de hand van jouw wensen kiest de wimperstylist het type wimperextensions en gaat aan de slag.

mooie en volle wimpers met wimperextensions

Verschillende technieken en verschillende soorten wimpers

Er zijn verschillende soorten wimpers. Je hebt de losse haartjes (2D wimpers), maar je hebt ook meerder haartjes ineen die je op één wimper plakt (3D wimpers). Een goede wimperstylist zal aan de hand van jouw wensen de geschikte wimpers kiezen. Ook zal ze je advies geven over wat mooi bij jouw ogen en gezicht staat. Iedere oogvorm is anders en daar past weer een ander soort wimper bij. Dit alles zodat jij, als de wimperextensions erop zitten, niets anders kan dan de hele dag naar je wimpers kijken. Want geloof me, dit ga je zeker doen haha.

Een precisiewerkje

Ik had werkelijk geen idee hoe de wimpers op mijn eigen wimpers zouden worden gebracht. Ik had natuurlijk wel een idee, maar het was niet zoals ik dacht. Het is echt precisiewerk. Eerst een haartje van je eigen wimpers selecteren en daar het nephaartje op plakken. De wimperstylist werkt met pincetten omdat de haartjes natuurlijk heel klein en dun zijn. Ik heb echt respect voor de mensen die dit werk doen, want ik zou er helemaal kriegel van worden!

Even een uurtje ontspannen

Of het pijn doet? Helemaal niet. Voordat de wimpers opgeplakt worden worden eerst je eigen wimpers gereinigd. Dan krijg je oogpads of tape op je onderooglid. Dit zorgt ervoor dat je nieuwe wimpers niet aan de wimpertjes van je onderooglid gaan plakken. En dan gaat ze beginnen. De ene wimperstylist werkt per oog en de ander wisselt af. Het is maar net wat ze zelf prettig vinden werken. En terwijl zij bezig is lig jij lekker met je ogen dicht. Een dutje doen behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden 😉

Je hebt er weken plezier van

Je eigen wimpers hebben een levensduur van gemiddeld zo’n drie weken. Dit betekent dat er iedere drie weken een haartje uitvalt en weer een nieuw haartje voor terugkomt. Maar de haartjes vallen niet allemaal tegelijk uit. Hierdoor valt het niet op als je wimperhaartjes uitvallen. Je behoudt mooie en volle wimpers. Gemiddeld is de levensduur van one by one wimperextensions zo’n 4 tot 7 weken. Mijn tip is om te kijken naar je wimpers en hoe snel ze alweer bijgevuld moeten worden. Op het moment dat je te lang wacht, zal het ook weer meer werk zijn om ze erop te zetten en ga je te snel dan is er misschien te weinig bij te zetten. Kijk naar de levenscyclus van jouw wimpers en overleg met je wimperstylist.

een mooie oogopslag met wimperextensions
Een mooie oogopslag met wimperextensions

Ik ben enthousiast

Zoals ik al aangaf ben ik echt heel tevreden en zie ik eigenlijk alleen maar voordelen. Zo heb ik bijvoorbeeld geen mascara meer nodig en hoef dus ook niet meer iedere avond te schrobben om die mascara eraf te krijgen. Waar ik in het begin nog best sceptisch was, ben ik nu echt enthousiast. Als ik in de ochtend mijn bed uit stap en in de spiegel kijk zie ik er een stuk wakkerder uit dan voorheen. Mijn ogen lijken groter en zelfs als ik geen make-up op doe, zie ik er toch een stuk florissanter uit 😉

Waarom wimperextensions zo populair zijn

Ik begrijp heel goed waarom wimperextensions zo populair zijn. En steeds meer vrouwen kiezen voor dit gemak. En niet alleen omdat het makkelijk is, het is gewoon echt heel mooi. Ben je nieuwsgierig geworden en wil je het zelf eens ervaren? Boek een afspraak bij Vingerverf. Ze hebben nu een hele leuke actie; je krijgt namelijk een nieuwe set voor €50 in plaats van €62,50. Ook voor meer informatie over wimperextensions en de prijzen voor bijvullen kan je bij haar terecht.

Heb jij weleens wimperextensions gehad?

2 REACTIES

  1. Daar heb ik geen tijd voor XD En ook geen tijd voor over, eerlijk gezegd. Ik weet ook niet of ik het mooi of lelijk vind, of dat steeds meer vrouwen dit laten doen. Het valt mij in ieder geval niet op. Maar als ik jouw verhaal zo lees is het voor jou een uurtje rust en een moment waaop je even voor jezelf iets leuks doet. En dat is helemaal prima!

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.