fbpx

Wat gaat de coronacrisis met de rentes doen

Wat gaat de coronacrisis met de rentes doen

Het ging steeds beter met onze economie en dat was te zien aan de enorm lage rentes. Banksparen leverde bijna niks meer op en er waren zelfs banken die helemaal geen rente meer gaven. Voordeel was wel dat de hypotheekrentes ook heel laag waren. Wij hebben hier dankbaar gebruik van gemaakt toen onze rentevastperiode eind vorig jaar afliep en hebben tegen een hele lage rente de rentevastperiode voor 20 jaar vast laten zetten. Nu leven we weer in een hele andere tijd. De economie ligt op zijn gat en veel ondernemers zijn genoodzaakt om faillissement aan te vragen. Dit zal na deze hele coronacrisis zeker iets met de hele financiële wereld gaan doen. Komt er een nieuwe kredietcrisis aan en wat betekent dit voor de rente op hypotheken, leningen en spaarrekeningen? Wat gaat de coronacrisis met de rentes doen?

Hypotheek oversluiten tegen lage rente

Ik ben natuurlijk geen financieel expert, maar heb wel een tijd lang in de financiële wereld gewerkt. Hierdoor weet ik dat juist nu een goed moment is om eens kritisch naar je hypotheek te kijken en je financieel adviseur eens op te bellen. Want misschien loont het om over te sluiten tegen de lage rente die nu nog voor hypotheken geldt. Oversluiten zorgt vaak wel voor een boete. Daarom is het verstandig om dit met je financieel adviseur te bespreken en te bekijken wat wijsheid is.

Lening aanvragen of oversluiten

Ditzelfde geldt voor een lening die je aan wilde vragen voor bijvoorbeeld een verbouwing of een andere investering. Nu de rente zo laag staat, loont het misschien wel om juist nu die lening aan te vragen. Of misschien heb je al een lening lopen en kan je die voordelig over laten sluiten? Over een paar maanden kan het best zo zijn dat die rentes weer enorm gaan stijgen. Ook hierbij kan je je financieel adviseur om advies vragen en bekijken wat voor jou het meeste oplevert.

Gaat de spaarrente weer stijgen?

Momenteel behaal je meer rendement met zegels sparen van de supermarkt dan sparen via je bank. Maar als het slechter gaat met de economie willen de banken natuurlijk dat zoveel mogelijk mensen hun geld op hun bankrekening zetten en laten staan. Dan zou het natuurlijk zo kunnen zijn dat de spaarrente weer wat gaat stijgen. Sparen via een bank is sowieso altijd veiliger dan je geld onder je matras verstoppen. Je geld is bij de bank immers beschermd via het depositogarantiestelsel. Het depositogarantiestelsel garandeert een bedrag van EUR 100.000 per rekeninghouder per bank mocht de bank failliet gaat.

Rente vergelijken

Zou het niet handig zijn als je dit allemaal een beetje in de gaten kunt houden zodat je hierop in kan spelen? Gelukkig kan je bij Rente.nl terecht voor alle actuele rentes. Dit geldt voor hypotheekrentes, rentes op leningen en spaarrentes. Naast het vergelijken van actuele rentes en voorwaarden, kan je ook jouw wensen en voorkeuren aangeven in filters zodat het resultaat helemaal op jouw situatie is gebaseerd. De beste deals staan altijd bovenaan, maar je kan ook selecteren op aanbieder of klantscore. Ideaal dus!

Wat gaat de coronacrisis met de rentes doen?

Ik heb geen glazen bol dus ik kan niet voorspellen wat de coronacrisis met de rentes gaat doen. Maar als ik terugkijk naar eerdere jaren en wat de kredietcrisis heeft gedaan, weet ik dat deze crisis ook zeker van invloed zal zijn op de financiële wereld. De coronacrisis is nu al van invloed op de financiën van heel veel mensen. Zo ook op die van mij. Geannuleerde opdrachten, opdrachten die on-hold zijn gezet en minder opdrachten, die nu mondjesmaat wel weer wat meer worden. Maar toch. Twee maanden geleden had ik geen omkijken naar mijn financiën en nu is het toch wel iets wat me bezig houdt.

Maak jij je zorgen om je financiën?

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. 

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!