fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Wat zijn bitcoins nou eigenlijk en wat kan je ermee?

Wat zijn bitcoins

Ik hoor er weleens wat over, maar wat zijn bitcoins nou precies en wat kan je ermee? Ik had geen flauw idee, maar was wel nieuwsgierig. Vandaag vertel ik je alles wat ik erover heb gelezen. Er is nog veel meer informatie te vinden, maar als je dit artikel hebt gelezen ben je op de hoogte van de basisinformatie over de bitcoin. Mocht je dan op een verjaardag zijn en het komt ter sprake, dan weet je in ieder geval waar het over gaat en kan je zelfs meedoen met het gesprek 😉

Wat zijn bitcoins

De naam zeg het al een beetje, want een bitcoin is geld. Contant geld voor online gebruik. Je kan hiermee dus alles online betalen en je kan ermee betaald worden. Maar je kan ook bitcoins aankopen en verkopen. Handelen in bitcoins dus. Wat ik begreep is dat dit veel wordt gedaan omdat de waarde van de bitcoin behoorlijk kan fluctueren. Het grootste verschil met gewoon geld is dat er geen tussenkomst van een bank of financiële instelling is. Jij betaalt direct aan een verkoper en andersom. Betalingen zijn ook niet te achterhalen en ook niet terug te draaien.

Wat maakt de bitcoin bijzonder

Een bitcoin is heel bijzonder omdat hij heel schaars is. Schaarser dan goud! Er zijn namelijk maar 21 miljoen bitcoins beschikbaar. Door deze schaarste en omdat de vraag naar bitcoins steeds maar toeneemt, is de prijs door de jaren heen enorm omhoog geschoten. Hierdoor blijft het ook interessant om hierin te handelen.

Hoe begin je

Om je aangekochte bitcoins te gebruiken heb je een portemonnee oftewel een bitcoin wallet nodig. Zo’n wallet is te vergelijken met een bankrekening. Alleen zit er geen bank tussen. De wallet is helemaal van jou en jou alleen. Met de bitcoins die in jouw wallet zitten kan je betalingen doen, betalingen ontvangen of je bitcoins sparen. Zoals je begrijpt zijn er steeds meer wallets beschikbaar en het gevaar is dat je een onveilige wallet gevonden hebt met alle risico’s van dien. Zorg daarom dat je een veilige bitcoin wallet vindt. Want net als bij het openen van een bankrekening is het belangrijk om het doel dat je ermee hebt voor ogen te houden. Wat wil je met de bitcoins doen? En op welke bitcoin wallet kan jij veilig je geld opslaan?

Handelen in bitcoins

Je hebt een bitcoin wallet hebt en je hebt bitcoins in je wallet. En nu wil je wel gaan handelen in bitcoins. Bitcoin trading kan ervoor zorgen dat je veel geld verdient. Maar net als de reguliere handelsbeurs loop je ook het risico om geld te verliezen. Je moet je hier dus wel echt in verdiepen voordat je eraan begint. Als beginner kan je het beste beginnen met het verhandelen van je bitcoins op een vertrouwde Nederlandse handelsbeurs met een goed uitgeruste handelsomgeving. Durf je dit toch niet aan, dan kun je ook gewoon je bitcoins in je wallet bewaren en in feite spaar je dan voor op de langere termijn.

Wat zijn bitcoins nou eigenlijk en wat kan je ermee?

Zoals je merkt is een bitcoin niet zomaar een digitaal muntje waar je dingen mee kunt betalen. Het is toch wel wat gecompliceerder dan dat. Ik heb me daar ook wel in vergist. Gelukkig is er online heel veel informatie over te vinden. Met deze basisinformatie heb ik je al een beetje op weg geholpen. Je weet nu wat de bitcoin is en wat je ermee kan. En het is weer een andere manier van met geld omgaan en geld sparen. En misschien levert het ook wel meer op dan sparen via een reguliere bank.

Zou jij het aandurven om bitcoins aan te schaffen en hierin te gaan handelen?

Foto: Adobe Stock

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!