fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Steun de Week van Het Vergeten Kind

Mijn hartenhuis voor het vergeten kind

Zoals je weet steun ik graag goede doelen. En vandaag vraag ik je aandacht voor de ‘Week van Het Vergeten Kind’ (dinsdag 29 januari t/m maandag 4 februari). In deze week organiseert stichting ‘Het Vergeten Kind’ verschillende activiteiten in het land om de problematiek zichtbaar te maken en het telkens doorverhuizen van uithuis geplaatste kinderen te stoppen. Want alle kinderen hebben namelijk recht op een stabiele, liefdevolle ‘thuisbasis’ waar zij gewoon weer kind kunnen zijn. En jij kunt hierbij helpen! Steun jij net als ik dit goede doel?

Het Vergeten Kind

Ik kan me voorstellen dat je weleens gehoord hebt over ‘Het Vergeten Kind’. Maar wat het nu precies is en wat de stichting doet, weet je misschien niet. Ik moet eerlijk bekennen dat ik dit ook niet precies wist. Duizenden kinderen in Nederland kunnen niet meer thuis wonen. Ze zijn verwaarloosd of mishandeld. Deze kinderen zijn gevlucht voor geweld of uit huis geplaatst, omdat ze niet meer veilig waren. Ook zijn er veel kinderen die wél thuis wonen, maar die dagelijks geconfronteerd worden met ernstige problemen. Problemen van hun ouders, waar kinderen niets aan kunnen doen en waar ze ook niets aan kunnen veranderen. Maar waar ze wel de dupe van zijn. Deze kinderen worden vaak eenzaam en raken geïsoleerd.

Stichting Het Vergeten Kind

Daarom is er ‘Stichting Het Vergeten Kind’. De stichting zet zich in voor deze kinderen. Kinderen die voor veel van ons onzichtbaar zijn. En ze geven deze kinderen een stem en vertellen hun verhaal, zodat ze niet vergeten worden. En ze zetten zich in om hun situatie nu en morgen te verbeteren.

De Week van Het Vergeten Kind

In de Week van Het Vergeten Kind wordt nog eens extra aandacht gevraagd voor het niet meer doorverhuizen van kinderen. Veel kinderen gaan van opvang naar opvang en het steeds doorverhuizen zorgt ervoor dat de kinderen onthecht en getraumatiseerd raken. Ook is het heel schadelijk voor de ontwikkeling van kinderen. En maakt het kinderen in veel gevallen steeds onhandelbaarder. Dit moet stoppen! Alle kinderen hebben namelijk recht op een stabiele, liefdevolle ‘thuisbasis’ waar zij gewoon weer kind kunnen zijn.

Week van Het Vergeten Kind hartenhuis

Help mee en teken de Petitie

Door de petitie te tekenen kun jij helpen om het doorverhuizen te stoppen. Daarvoor is alleen jouw naam en e-mailadres nodig. De petitie is terwijl ik dit schrijf zo’n 30.000 keer ondertekend. Dat moeten nog veel meer ‘handtekeningen’ worden. Help daarom mee en teken de petitie! De kinderen zullen je dankbaa zijn. Ik ben je zeker dankbaar! Uiteraard heb ik de petitie ook ondertekend.

Mijn hartenhuis voor het vergeten kind
Mijn hartenhuis pronkt al op het raam ❤️

Hang het Hartenhuis voor je raam

Als je ook nog eens een eenmalige (kleine) donatie doet krijg je pakketje met post-its met de instructieflyer in je brievenbus. Op de instructieflyer staat hoe je het Hartenhuis maakt. Als je dit Hartenhuis op je raam plakt laat je zien dat je elk kind een liefdevol thuis gunt.

Het Hartenhuis is het symbool van Het Vergeten Kind en staat voor een veilig en liefdevol thuis voor ieder kind in Nederland. We gebruiken vaak post-its als we iets niet willen vergeten. Daarom is er gekozen voor een Hartenhuis van post-its. Maak een foto van je Hartenhuis en deel dit (in de Week van Het Vergeten Kind maar ook erna) op social media met #hartenhuis zodat jij jouw familie en vrienden kan inspireren om te helpen deze kinderen niet te vergeten. Ik heb een donatie gedaan en mijn Hartenhuis pronkt al op het raam.

Help jij mee zodat deze kinderen niet vergeten worden?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!