fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Weer aan het werk en de avondvierdaagse | Een kijkje in mijn leven

de avondvierdaagse

We genieten nog van het laatste stukje lang weekend en dan weer terug naar regelmaat. Weer aan het werk en naar school. En ik heb genoeg te doen aangezien er vorige week weinig uit mijn vingers kwam. Deze week start de avondvierdaagse dus dat wordt vier dagen vroeg eten en daarna lekker aan de wandel. Ook heeft mijn moeder een bezichtiging van een woning en ga ik naar de huisarts om te achterhalen waar die vage klachten vandaan komen.

Zaterdag

Vandaag doen we niet heel veel. Het weer valt ook maar tegen. Ik heb het gewoon koud. Gelukkig hebben we vanavond de verjaardag van mijn schoonzusje en nichtje dus hebben we nog wel een leuk en gezellig uitje. Ik zou het niet laat maken, ook omdat de hondjes alleen thuis zitten en die nogal tekeer gaan als ik niet thuis ben. Maar gelukkig zijn allebei de buren er niet dus ik kan iets langer blijven. Het is zelfs zo gezellig dat Alex eerder thuis is uit zijn werk. De meiden gaan daarna met opa en oma mee en logeren daar. Dus ik kan zondag lekker uitslapen en rustig aan doen. Heerlijk!

Weer aan het werk en de avondvierdaagse | Een kijkje in mijn leven
Kijk nou hoe goed het gaat met mijn bananenbaby! En dan te bedenken dat Alex hem in de kliko wilde gooien…

Zondag

Toen ik thuis kwam van het feestje zaterdag, hebben Alex en ik nog heel lang zitten kletsen. En omdat ik natuurlijk naar huis moest rijden heb ik alleen cola gedronken. Thuis heb ik dan ook een groot glas wijn ingeschonken. Uiteindelijk lag ik pas tegen drieën in bed. Zo heerlijk dat ik lekker uit kon slapen en in bed kon blijven liggen. Omdat Marley in de ochtend haar medicijnen in moet nemen, ben ik toch altijd wel vroeg beneden en dan is het wel lekker als een keertje niet thuis slapen. Ik neem het ervan en ga lekker uitgebreid in bad en heb een heerlijke chillochtend. Als de meiden ‘s middags thuiskomen, ben ik weer helemaal opgeladen en kan ik ze weer alle aandacht geven tot ze naar bed gaan en het heerlijk lange weekend weer voorbij is. Nog 6 weken, dan is het lekker vakantie. Ik kan niet wachten!

Weer aan het werk en de avondvierdaagse | Een kijkje in mijn leven
Manlief kwam hier mee thuis. Zou het werken?

Maandag

Alex heeft twee dagen cursus van zijn werk en hij overnacht daar ook dus (op Sjors) na is het een meidenhuis. Ik vermoed dat de meiden vannacht bij mij willen slapen, maar dag ga ik natuurlijk niet opperen. Ik slaap gewoon niet als ze bij me liggen. Maar als het vragen mag het natuurlijk, want het is ook wel heel gezellig met ze. Alex is vroeg de deur uit, maar was wel zo lief om eerst de lunchpakketjes voor de meiden klaar te maken en de honden uit te laten. Scheelt mij toch weer wat tijd en dat is altijd fijn.

Als de meiden naar school zijn ga ik gelijk aan het werk. Even wat dingen doen die ik vorige week had moeten doen, maar waar niks van terecht is gekomen. Gelukkig is het niet veel, maar het is beter om hiermee te beginnen dan is het uit mijn hoofd en kan ik het loslaten. En anders wordt het zo’n gevalletje van uitstellen. Dus ‘eat that frog’ en gaan met die banaan!

Weer aan het werk en de avondvierdaagse | Een kijkje in mijn leven
Dag 1 van de avondvierdaagse is rood

Ik sta om half vijf al in de keuken om het avondeten klaar te maken, zodat we om vijf uur kunnen eten. Pff wat vroeg. Maar goed, om zes uur aan de wandel met een volle buik is ook niet fijn. Want vandaag start de avondvierdaagse. Wel leuk om weer met de school de avondvierdaagse te lopen, want dat is ook alweer 2 jaar geleden.

Dinsdag

Vandaag weer een dagje werken en vroeg eten, want we moeten natuurlijk weer lopen voor de avondvierdaagse. Omdat er code geel wordt voorspeld, is het nog spannend of het doorgaat. Maar met regenjassen en poncho’s in de aanslag gaan we toch op pad. Uiteindelijk valt het heel erg mee wat betreft het slechte weer. We hebben heel even een beetje regen, maar daarna klaart het op. Wat ik zelf vervelender vindt zijn de nieuwe routes die ze bedacht hebben. We lopen al jaren dezelfde routes en die waren prima, maar dit jaar moeten we over kleine bruggetjes en kleine paadjes waardoor er veel oponthoud ontstaat. De organisatie zal het ongetwijfeld met een reden veranderd hebben, maar of het handig is. Ach, de kinderen hebben het naar hun zin en daar gaat het om.

Woensdag

Vandaag heb ik een dagje vrij. Van zowel werk als de avondvierdaagse. Ik ben ook echt moe. Zal nog een nasleep van vorige week zijn, denk ik. Dus vandaag doe ik even niks. Mijn tante komt lunchen omdat zij ziek was op de verjaardag van Jenna en door haar rug was gegaan met de communie. Maar eerst wachten tot de onderhoudsmonteur klaar is met het onderhoud aan de ketel en de schoorsteen heeft geveegd. Hij zou tussen 9 en 11 uur komen en je raadt het al: hij was er om kwart voor 11. Dus eerst Jenna halen om 12:15 uur en dan mijn tante ophalen. Het is een gezellige middag, maar ik werk wel dat ik aan het einde van de middag aan het einde van mijn latijn ben.

Weer aan het werk en de avondvierdaagse | Een kijkje in mijn leven
Dag 3 van de avondvierdaagse is blauw

Aan het einde van de middag besluit ik dan ook om me voor de Master Mind van de volgende dag af te melden. Ik ben helemaal niet van het afzeggen van de MM omdat het zo waardevol is. Maar ik voel aan alles dat dit nu de juiste keuze is. Ik ga donderdag alleen met m’n moederen mee naar een bezichtiging van een woning en daarna doe ik niks meer!

Donderdag

Vandaag een spannende dag, want mijn moeder heeft een bezichtiging van een woning. Ze woont inmiddels alweer 6 maanden bij ons en ik merk dat ze behoefte heeft om weer een eigen plekje te hebben. Snap ik ook wel, want als je gewend bent alleen te wonen en je woont dan maanden bij vier mensen die veel herrie maken en ook nog twee honden, dat je dan behoefte aan rust hebt. Maar goed, ze zit niet op een schopstoel. Helemaal niet zelfs. Dus is het niks, dan is het ook prima en dan komt er binnenkort vast een leuke woning voorbij.

Omdat ik vandaag geen auto heb, komt mijn schoonmoeder ons halen en gaan we met zijn drieën kijken. Het is een hele leuke woning die ik als ik alleen was geweest zo had genomen. Maar mijn moeder heeft hoogtevrees en omdat het appartement op de 4e verdieping is kan ze niet naar buiten kijken. Ze twijfelt enorm of ze het moet nemen, maar dat is een keuze die ze zelf moet maken. Ze staat op plek 2 dus als degene op 1 het appartement niet neemt, is het van haar. Spannend!

Weer aan het werk en de avondvierdaagse | Een kijkje in mijn leven
Tip van flip: Check regelmatig de afvoer van je ketel of er geen kalk in zit. Dit kwam er gister uit. Na de verstopping van de wasmachine met als gevolg een overstroming in huis, ben ik panisch dat het weer gebeurt!

De rest van de dag laad ik me op voor de avondvierdaagse. Laatst dagje (jeeej!) en dan zijn we er weer een jaartje vanaf. De laatste dag is altijd een feestje. Naast het feit dat alle ouders goedgemutst zijn (want ja, laatste dag) worden we het laatste stukje begeleid door fanfares en staan de oma’s klaar met bloemen en snoep. Bij het eindpunt krijgt Marley haar 6e medaille en Jenna haar 5e medaille en wat zijn ze weer trots! En als we dan op een terrasje zitten met een lekker koud drankje, wordt mijn moeder gebeld dat ze de woning heeft en dus moet aangeven of ze het wilt. En ze neemt het!

Vrijdag

Vandaag zijn niet alleen ik, maar ook de kinderen uitgeput. Ik krijg ze om 7:15 uur met geen mogelijkheid wakker. Om 7:30 uur probeer ik het weer en weer geen succes. Als ik een paar minuten later Jenna toch wakker krijg, geeft ze aan dat heel moe is en zich niet lekker voelt. Dus zij gaat haar bed weer in en meldt ze allebei ‘ziek’ op school. Ze zijn natuurlijk niet echt ziek, maar zo op school zitten schiet natuurlijk ook niet op. Dan maar even opladen. Gelukkig hebben ze lang weekend en zijn ze dinsdag weer fris en fruitig om naar school te gaan.

Weer aan het werk en de avondvierdaagse | Een kijkje in mijn leven
Er was een tijd dat ik het deed. Nu word ik voorgelezen…

Ik heb deze ochtend een afspraak bij de huisarts. Omdat ik ondanks dat ik goed voor mezelf zorg, zowel lichamelijk als geestelijk, best moe ben en nog wat andere vage klachten heb wil ik het allemaal toch eens weten. Ben ik in de menopauze (of perimenopauze zoals dat in deze fase heet) beland of is er iets anders aan de hand. Na een fijn gesprek met de huisarts krijg ik een verwijzing om bloed te laten prikken. Omdat ik nuchter moet zijn kan ik niet gelijk door. Dus dat gaat volgende week gebeuren.

Vandaag nog even werken en bijtanken, want morgen viert Alex zijn verjaardag en dan wil ik natuurlijk wel vol energie zijn!

Weer aan het werk en de avondvierdaagse

Het was me weer een weekje wel. Pff ben blij dat die avondvierdaagse voorbij is. En ik hoop dat mijn energielevel snel weer op peil is. Al merk ik zo aan het einde van de week dat het wel een beetje beter is. Zo zie je maar weer, je kan nog zo goed voor jezelf zorgen er kan altijd iets zijn waardoor het niet helemaal lukt (snurkende man) of wat ervoor zorgt dat het laag blijft (lichamelijke klachten). Volgende week weet ik meer en ik hou je natuurlijk op de hoogte!

Hoe was jouw week?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!