Naar de sportschool en bloed geven| Een kijkje in mijn leven

Weer een nieuwe week met nieuwe kansen. Deze week heb ik een paar afspraken en ga ik weer sporten. Eindelijk weer naar de sportschool! Na maanden van niks doen, lui zijn en dikker worden is het tijd om weer aan de slag te gaan. En het gekke is dat ik er echt naar uitkijk. Ik heb gewoon echt zin om te sporten. Als je dit een half jaar geleden had gezegd, had ik je voor gek verklaard. Deze week ga ik ook weer bloed geven en heb ik de tweede les van de 8-weekse mindfulnesstraining.

Maandag

Zo zit je altijd met zijn drietjes aan het ontbijt en dan zit je vandaag met zijn zessen aan het ontbijt. Tessa en Alejo ontbijten nog bij ons voordat ze naar Tilburg rijden. En Alex schuift ook eens aan. Dat is wel heel gezellig zo! Als Tessa en Alejo weg zijn, doe ik de meiden hun haar nog en gaan ook zij de deur uit. Ik ga dan aan de wandel. Even de drukte van het weekend van me af lopen. Heerlijk! Na het wandelen ga ik aan het werk.

wandelen
Bewolkt maar het bleef droog tijdens mijn wandeling

Omdat Alex een late dienst heeft en pas tegen de avond moet werken, kan ik lekker doorwerken. Ik ga pas tegen vijf uur naar beneden. Ik hoef ook niet te koken, want er is nog pastasaus van gister. Na het eten kletsen de meiden en ik een hele tijd over van alles en nog wat zodat ze zich klaar voor bed moeten maken. Als zij naar bed gaan, ga ik ook mijn bed in. Nog even een aflevering Dynasty op Netflix en nog wat lezen en dan lekker slapen.

Dinsdag

Vandaag zitten de meiden en ik weer met zijn drietjes aan de ontbijttafel en worden we rustig wakker. Als zij naar school gaan, ga ik met mijn schoonmoeder wandelen. We doen wel het kleine rondje van 30-40 minuten, want ik moet nog van alles doen vandaag. Ik moet nog een cadeautjes voor Jenna haar juffen kopen, want morgen is het juffendag, ingrediënten voor het avondeten van vanavond en morgenavond halen en werken.

koopjes bij het tuincentrum
Ik word altijd hebberig bij het tuincentrum en helemaal van dit soort koopjes

Dan heb ik om half drie een gesprek op school over Marley en de begeleiding die ze vanuit het LWOE krijgt en hoe het volgend jaar in groep 7 zal zijn. En dan wordt later die middag mijn nieuwe telefoon bezorgd. Ik had mijn telefoon namelijk aan het begin van de corona lockdown laten stuiteren en het beeldscherm is sindsdien een soort mozaïek. Gelukkig mocht ik verlengen en dus heb ik een nieuwe telefoon uitgezocht en kan de oude telefoon gemaakt worden zodat ik daar iemand anders mee blij kan maken. Ik bedoel een iPhone 8+ is echt nog een hele nieuwe telefoon, toch?

mindful eten
Voor de mindfulnesstraining die ik volg moet ik mindful eten. En dus heb ik deze nectarine heel bewust en mindful opgegeten

Alleen bleek er bij de verlenging van mijn abonnement iets mis te zijn gegaan en is er een heel nieuw contract afgesloten. Oeps! Dus gebeld met T-Mobile. Helaas, moet ik dit toestel terugsturen en krijg ik weer een nieuw toestel toegestuurd. Heel omslachtig, maar hé als ik mijn telefoon maar krijg haha. Dus ik heb welgeteld twee foto’s met de nieuwe iPhone gemaakt en toen kon ie weer in de doos.

Woensdag

Vandaag is het 1 juli en dat betekent twee dingen. Ten eerste zijn we al op de helft van 2020. Bizar! En wat we nou gedaan hebben de afgelopen tijd. Weinig. Dus ik ga alles uit die tweede helft halen hoor! En vandaag gaan ook de sportscholen weer open. Whoop whoop! Nooit gedacht dat ik daar zo blij mee zou zijn, maar wel dus. En we konden vorige week al drie lessen reserveren. Dus ik mag vandaag om 9:15 uur na maanden weer eindelijk weer naar de sportschool en aan de slag met de Milou cirkel.

weer naar de sportschool en een milontraining doen
Ik had gedacht dat ik het wel weer zwaar zou vinden, maar stoppen met roken en wandelen hebben gezorgd dat mijn conditie op peil bleef…

Er zijn wat kleine opstartprobleempjes in de sportschool, zo loopt de timer op de apparaten niet synchroon met de hoofdtimer op het scherm. Maar hé, dan had ik maar niet gelijk de eerste dag moeten gaan sporten. Bij de tweede ronde gaat het allemaal goed. En wat voelt het weer goed! Ben benieuwd of ik morgen nog zo blij ben, want ik zal wel spierpijn hebben haha…

eindelijk weer naar de sportschool en een rood hoofd
Maar wel een rood hoofd na het sporten 😂

Thuis douchen en aan het werk, want om half 12 komen de meiden thuis en ze mochten eindelijk weer eens een vriendinnetje mee naar huis nemen. Ben daar een beetje afhoudend in geweest, maar de vakantie komt er ook aan en dan zien ze elkaar ook weer lange tijd niet. Dus ik heb vanmiddag vier kinderen. Omdat het weer niet denderend is spelen ze binnen en dus verhuis ik van mijn kantoor naar de eettafel. Kunnen zij lekker herrie maken en ik rustig werken. Goed geregeld zo.

Donderdag

Vandaag is Jenna een klein beetje verkouden en dus moet ze thuis blijven. Anderhalve maand geleden had ze nog wel gemogen, want toen was ze 6 jaar. Maar ik geloof dat ze het wel lekker vindt. Ze breng de ochtend in ons bed door en ik zit in mijn kantoor (de kamer eernaast) te werken. Goede geregeld zo. En dat is nog niet alles, mijn nieuwe telefoon wordt deze ochtend bezorgd en dat is natuurlijk voor mij heel erg leuk. Ze zijn al lekker op tijd, want net over negenen ben ik al mijn gegeven van de ene telefoon naar de andere aan het overzetten. Verder moet ik echt even opletten dat ik voldoende drink deze ochtend, want ik ga straks bloed geven. En heb geen zin om flauw te vallen 😉

Het bloed geven ging weer helemaal goed. Ik merk echt dat ik het steeds minder spannend vind (het blijft toch een ding die naald in m’n arm) en ik heb er na afloop minder last van. Ik heb wel na het bloed geven rustig aan gedaan en bij Jenna op bed gelegen. Maar ik heb ’s avonds gewoon meegedaan met les 2 van de mindfulnesstraining van Tiny Tweaks. Was wel veel aan het gapen, maar dat is ook niet gek. Daarna wel gelijk naar bed gegaan en viel snel in slaap. We zijn pas een week bezig en ik ben al tot mooie inzichten gekomen. Binnenkort lees je er alles over in een blog.

Vrijdag

Ik heb heerlijk geslapen en werd voor mijn wekker, die om 6 uur gaat, wakker. Even rustig wakker worden en toen meteen onder de douche gestapt. Helaas is ook Marley verkouden en dus zijn de meiden allebei thuis vandaag. Gelukkig is Alex ook vandaag vrij en kunnen ze hem storen voor allerhande dingen. Ik ben namelijk gewoon aan het werk vandaag. Ik begin de dag met een ochtendwandeling en ben dan helemaal opgeladen voor de werkdag. Als ik terug ben van mijn wandeling, gaat Alex naar de sportschool. De meiden zijn dan lekker aan het spelen en ik doe in de tussentijd de administratie voor de BTW aangifte. Als Alex terug is ga ik boodschappen doen en dan kan ik de rest van de dag ongestoord werken.

foto met iPhone 11 gemaakt
Even de camera van mijn nieuwe telefoon uittesten

Na de lunch kan ik heel de dag werken totdat we gaan eten. Omdat de meiden verder niet ziek zijn gaan zij lekker hun gang en Alex vermaakt zich ook prima. We eten na tijden weer eens patat met snacks dus we hoeven ook niet de keuken in.

Zaterdag

Vandaag moet Alex werken dus ik ben alleen met de meide. Het weer zit niet mee dus we blijven lekker binnen. En buiten dat, ze zijn ook nog verkouden dus mogen niet eens naar buiten. We starten lekker rustig op met een film en als de meiden dan gaan spelen, ga ik de was wegwerken, de zolder, mijn kantoor en badkamer opruimen en schoonmaken. Morgen doe ik de rest van de bovenverdieping en de rest van de dag ben ik vooral met de meiden in de weer, lees ik in een boek of kijk Netflix. Lekker zo’n rustige zaterdag. Vandaag hoef ik alleen nog te koken.

nieuwe koptelefoon
Ik wilde al een tijd een nieuwe koptelefoon en deze is het geworden. Handig voor bij het wandelen en tijdens het sporten, maar ook als ik naar een luisterboek luister. In dezelfde kleur als mijn iPhone zodat het allemaal lekker matcht. Nee hoor, groen is mijn lievelingskleur 😉

Omdat ik vanmorgen behoorlijk vroeg wakker was (5:30 uur), kruip ik vroeg onder de wol. Ook heb ik vandaag slecht nieuws gehad over mijn tante en merk ik dat dit toch wel veel met me doet. Blijf maar aan haar denken. Komende week ga ik haar opzoeken aangezien ze snel achteruit gaat.

Zondag

Ook vandaag ben ik weer heel vroeg wakker. Leuk dat vroeg naar bed gaan de hele week, maar in het weekend wil ik toch wel wat langer slapen hahaha. Ik kan niet meer slapen en besluit dus een boek te lezen totdat de meiden wakker zijn. We hadden namelijk afgesproken dat ze bij me zouden komen liggen. Als ze wakker zijn en we lekker geknuffeld hebben gaan we naar beneden en ga ik eitjes voor ze bakken. We kijken een film terwijl we onze boterhammen met ei opeten. Daarna is het tijd echt tijd om de strijk weg te werken en de rest van de bovenverdieping aan kant te maken.

journalen
Heerlijk om iedere dag even stil te staan en in mijn journal te schrijven. En geen verplichtingen, als ik niet schrijf is het ook goed.

In de middag kijken de meiden en ik nog een film en dit keer met iets te knabbelen erbij. Als zij na de film hun kamer op gaan ruimen (ahum, een grotere bende maken is het eerder) maak ik een pan verse tomatensoep maar met een twist. Ik doe er weer een rode paprika bij omdat de meiden dit de vorige keer weer erg lekker vonden. En ik maak lekker veel zodat ik morgen tussen de middag ook nog wat soep kan eten. En dan is het regenachtige weekend alweer voorbij…

Weer naar de sportschool en bloed geven

Het was me weer een weekje. Het ging alle kanten op en kreeg goed en slecht nieuws. Ach ja, zo gaan die dingen. Dat is het leven, zullen we maar zeggen. Ik vond het in ieder geval heel fijn om na maanden weer naar de sportschool te gaan en te kunnen sporten. Helaas kon in deze week maar één keer omdat ik bloed ging geven. Maar komende week ga ik twee keer naar de sportschool. De komende weken weer even conditie opbouwen na het bloed geven en dan opbouwen naar drie keer in de week sportschool. Ik vond het ook fijn dat ik weer bloed mocht geven. Ik mag dit jaar nog maar één keer geven. Maar die oproep zal ergens in de winter komen.

Komende week heb ik twee wandeldates. Zo grappig en vooral leuk dat ik mensen aansteek met het wandelvirus! En dan ga ik ook alleen wandelen en twee keer naar de sportschool. Wat ben ik toch sportief geworden. Maar het wordt ook een druk werkweekje en rij ik ook nog naar Tilburg om mijn tante op te zoeken. Drukke week dus.

Wat zijn jouw plannen voor de komende week?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.