fbpx

Een kijkje in mijn leven | Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal

De zomervakantie is begonnen en dat betekent dat de kinderen zes weken thuis zijn. Ik wil de eerste drie weken van de vakantie zoveel mogelijk werken en de laatste drie weken alleen het noodzakelijke doen. Het plan is dat ik nu even moet knallen en vooruit moet werken. Maar als de kinderen thuis zijn, is dat wel lastig. Gelukkig is het mooi weer en spelen ze lekker buiten. Die momenten wil ik pakken om weer een artikel te schrijven en mijn mail te beantwoorden. En wat meer in de avond werken. Of het me lukt deze week?

Maandag

De meiden hebben bij opa en oma gelogeerd omdat wij gister naar het concert van Justin Timberlake waren. En dat betekent lekker uitslapen. Ja ik kan vroeg opstaan en gaan schoonmaken of werken, maar ik kan bijna nooit uitslapen en dus neem ik het ervan. Ik ben niet heel laat wakker maar blijf wel lekker de hele ochtend op bed liggen. Beetje Netflixxen en op social media rommelen. In de middag pak ik een paar uurtjes werk en als Alex de kinderen heeft opgehaald begin ik met het avondeten.

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal
Maandag helemaal vergeten om een foto te maken dus dan een foto van zondag toen er geen toegift kwam. Boos en teleurgesteld waren we 😉

Ik merk dat ik wel een dagje ouder word, want ben na het eten helemaal op haha. Lekker op tijd naar bed en verder met seizoen 6 van Suits 😉

Dinsdag

Dinsdagochtend heb ik een Skypecall met mijn businesscoach staan. Ik heb het alleen niet heel handig ingepland, want Alex had gister een late dienst en slaapt nog om 9 uur. De meiden vinden het heel interessant allemaal en verschijnen daarom vaak in beeld. Tja. kinderen he. Ze mogen van mij in het zwembad en weg zijn ze. Kan ik de laatste paar minuten nog even rustig praten.

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal
Bij het concert mijn zonnebril verloren dus zondagavond gelijk een nieuwe besteld en dinsdag al in huis. Top!

De rest van de ochtend en een deel van de middag ben ik vooral aan het werk. Alex is vandaag vrij en zorgt voor de kinderen en het avondeten dus ik kan even lekker door met schrijven.

Woensdag

Normaal gesproken zou ik vandaag gaan wandelen, maar Alex moet vandaag werken. Hij is morgen vrij en dan ga ik in de vroege ochtend lopen. De meiden slapen op één kamer en hierdoor was een kamer over en hebben we die tot speelkamer gemaakt. Het is er nu alleen zo’n bende dat er weinig gespeeld kan worden. In de ochtend gaan we dus opruimen.

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal
Lekker eten hoort erbij!

In de middag genieten we van het mooie weer. De meiden in het zwembad in de tuin en ik heb eindelijk weer eens tijd om een boek te lezen. Heerlijk! En ik maak na tijden weer eens een Mauritiaans maaltje. Geen Mauritiaanse bami deze keer, maar speklap en boontjes in ketjap. We hebben zitten smullen!

Donderdag

Vandaag heb ik lekker gewandeld. Ik ben al om 8 uur de deur uit gegaan om de warmte een beetje voor te zijn. En vandaag was ik niet alleen want ik ging met een vriendin. Als je samen wandelt vliegt de tijd door al het geklets. Voor we het wisten hadden we er ruim 10.000 stappen en ruim 6 kilometer op zitten. Toen ik thuis was heb ik eerst een nieuwe spijkerbroek met 50% korting bij Levi’s besteld. Tja, als ik er zelf over schrijf dan moet ik er natuurlijk ook gebruik van maken. En ik heb natuurlijk ook nog een t-shirt besteld haha. Als de pasvorm van de broek goed is, bestel ik er volgende week nog één en kunnen mijn ‘oude’ spijkerbroeken die te groot zijn naar een goed doel.

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal
Iedereen is de hort op dus ik kan in alle rust werken

Marley is met een vriendinnetje en haar ouders op stap en Alex gaat met Jenna naar het zwembad zodat ik een beetje kan werken. In de avond heb ik lekker tapas gegeten met een vriendin die alweer veel te lang niet gezien had.

Vrijdag

Vandaag is Alex werken en ben ik gezellig met de meiden. We starten rustig op en doen rustig aan. Het is immers zomervakantie. De rest van de dag hangen we een beetje in de tuin. Lekker in het bad en boekjes lezen. Heerlijk dit!

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal
De meiden vermaken zich prima op het grasveldje op het Cadenzaplein

In de avond gaan we een kijkje nemen bij Summer@Cadenza in Zoetermeer. Het cadenzaplein is omgetoverd en er staat een hele grote barbecue met heel veel lekker eten te wachten. De meiden zijn lekker aan het spelen en wij genieten van lekker eten van de barbecue van SoSo restaurant en drinken van STAGE Kitchen & Café (lees: cocktails). Alex hoeft dit weekend niet te werken en zo luiden we lekker zijn en ons weekend in.

Weekend

Zaterdag besluit ik dan maar wat in huis te doen. Tja, er wonen hier nog steeds geen kaboutertjes de het van ons overnemen. Alec gaat beneden aan de slag en ik pak de eerste verdieping. Als ik klaar ben, zit ik zo in een flow dat ik ook maar alle was en strijk wegwerk. Scheelt me de komende week weer heel veel. In de avond ga ik weer naar het Cadenzaplein omdat er deze avond een live band optreed en ik heel benieuwd ben hoe het vanavond is.

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal
Gezelligheid op het Cadenzaplein in Zoetermeer

Zondag slaap ik lekker uit. Voordat ik ga douchen ga ik toch even op de weegschaal staan en ik ben in shock! Ik weeg 64,4 kilo!! Ik doe er absoluut geen moeite voor, maar eet bewust en maak nog steeds goede keuzes als het om eten gaat. Als ik een keer los ga, dan zorg ik dat ik de volgende dag gezond eet en niet snoep. En dat werkt dus. Maar ik moet er wel bij blijven bewegen anders gaat het mis.  In de middag ga ik met de meiden de stad in. Gezellig ijsje eten en er even uit. Een ijsje heb ik nu ook wel verdiend haha. En als ik thuis kom moet ik nog even werken. De watertafel van Little Tikes wordt namelijk verloot. Zo leuk om cadeautjes uit te delen. Dat vind ik toch wel echt het leuke aan mijn werk; andere mensen blij maken.

Werken terwijl je kinderen thuis zijn is niet ideaal

Ik heb deze week echt niet veel kunnen werken. Aankomende week gaan we dat echt even anders doen. Ik heb zondagavond een planning voor de komende week gemaakt. In de ochtend wil ik echt wat uurtjes werk meepakken en kunnen de meiden wat oefenen met Bobo’s, Okkies en Denksport Quarks. Gewoon lekker met zijn viertjes aan de keukentafel. In de middag heb ik dan alle tijd om leuke dingen met ze te doen. En als ze met vriendinnen aan het buitenspelen zijn, doe ik de huishoudelijke klusjes wel. Zo zie je maar weer hoe belangrijk een goede planning is. Zonder loopt het echt een beetje in de soep en ben ik totaal niet productief. Weer wat geleerd 😉

Heb jij een lekkere week gehad? En heb je aankomende week nog leuke plannen? Wat je ook gaat doen, maak er een mooie week van!

Liefs,
Irene

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!