fbpx

When Calls the Heart is mijn nieuwe verslaving

When calls the Heart

Ik zal het maar gelijk eerlijk bekennen: ik heb een nieuwe verslaving. Geen ernstige verslaving hoor, maar ik ben verslaafd aan de serie When Calls the Heart. En nu mag ik me dan ook een ‘hearthy’ noemen. Ik ben pas bij seizoen 2 en de serie heeft nu 9 seizoenen. Ik kan dus nog lekker lang kijken naar Elizabeth en Jack en het wel en wee van Coal Valley.

Het verhaal

When Calls the Heart is een Canadees-Amerikaanse western-dramaserie gebaseerd op de boeken van Janette Oke. Het vertelt het verhaal van Elizabeth Thatcher. Zij is een jongedame uit een welgesteld gezin en gaat in 1910 in het kleine dorp Coal Valley in Canada als onderwijzeres aan de slag. Als ze aankomt is er niet zo lang geleden een ongeluk in één van de kolenmijnen gebeurd en zijn veel dorpelingen (mannen) overleden. Hierdoor zijn er veel weduwen met hun kinderen in het dorp. Deze moeders willen dat hun kinderen goed onderwijs krijgen en hebben daarom Elizabeth aangenomen. Er is alleen geen school dus geeft ze les in de de saloon. In Coal Valley ontmoet Elizabeth Jack Thornton. Hij is een mountie (Canadese politie te paard) die aangesteld is door Elizabeth’s vader om ervoor te zorgen dat zij veilig blijft.

Kijk hier de trailer van seizoen 1

Wel en wee in Coal Valley

Elizabeth en Jack kunnen elkaar in eerste instantie niet uitstaan, maar dat verandert gedurende een paar afleveringen. Naast deze ontwikkeling volg je het wel en wee van de bewoners van Coal Valley. Zo komt er een proces tegen Henry Gowen, de eigenaar van de kolenmijn. Krijgen ze te maken met overvallers en brandt de kerk af. Er gebeurt genoeg en de afleveringen zijn ook lang genoeg waardoor je er echt helemaal in zit. Niet gek dus dat het verslavend is terwijl het eigenlijk niet het genre is waar ik naar zou kijken.

Seizoen 7, 8 en 9 exclusief te zien op WithLove

Seizoen 7, 8 en 9 van When Calls the Heart zijn in Nederland nu exclusief te zien op WithLove. WhitLove is dé streamingsdienst gericht op vrouwen en staat vol met heerlijke feel good films en feel good series. Even een momentje voor jezelf en optimaal gebruik maken van je me-tijd. Iedere week komen er nieuwe films bij. Je vindt op WithLove de bekende klassiekers, maar ook films die nog nooit eerder in Nederland zijn vertoond. Je kunt hier ook terecht voor Hallmark films; fijne romcoms waarbij je niet hoeft na te denken. Dat doen we immers de hele dag al. Maar gewoon even een momentje voor jezelf om bij te komen van een drukke dag. Probeer het 7 dagen gratis!

Hier kan je de trailer van seizoen 9 kijken, mocht je nieuwsgierig zijn naar hoe het er nu aan toe gaat in Hope Valley

Mijn nieuwe verslaving

Ik kijk iedere dag wel 1 of 2 afleveringen van When Calls the Heart. Oké, er zijn ook dagen dat dit er 3 of 4 zijn. Ja, zo verslavend is het. Maar ik heb alle tijd, want ik heb weer een jaarabonnement op WithLove dus ik heb sowieso nog tot december de tijd om alle seizoenen te kijken. Al vermoed ik dat ik al ver voor die tijd helemaal bij ben.

Ken jij deze heerlijke serie al?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!