fbpx

Klussen, sportdag en ziekenhuis | Kijkje in mijn leven

ziekenhuis en klussen -kijkje in mijn leven

We beginnen het weekend met klussen in het appartement van mijn moeder. De rest van de week zal er weinig van klussen terecht komen want ik hebt het best druk. Naast dat ik gewoon moet werken, heb ik maandag de verjaardag van mijn lieve tante, help ik woensdag bij de sportdag van Jenna haar school, ga ik met mijn moeder naar het ziekenhuis en moet ik weer bloedprikken. Ik hoef me weer niet te vervelen!

Zaterdag

Vandaag is klusdag! Mijn oom, tante en neefje uit Almere zijn al in de vroege ochtend in Zoetermeer om te helpen. Zij gaan met m’n moeder aan de slag met het kleine slaapkamertje waar het behang van de muren moet. Als Alex, de meiden en ik in het huis aankomen gaan Alex en ik de woonkamer schilderen. Hij begint met het plafond terwijl ik alles bij de muren afplak. Als het plafond gedaan is, gaan we aan de slag met de muren. En omdat ik zondag echt behoefte heb om thuis te zijn, pak ik de grote slaapkamer ook aan. Ik haal van één van de muren het behang en dan is het alweer tegen vijven. We zijn allemaal gesloopt dus we bestellen pasta bij de Italiaan en doen de rest van de avond niks meer.

Zondag

Vandaag slapen we eerst allemaal uit. We zijn echt gesloopt na zo’n lange dag klussen. Gelukkig hoeft er niet superveel te gebeuren en zit m’n moeder niet op een schopstoel. We kunnen daarom ook op ons gemak klussen in haar huis en hebben geen haast. We werken ook fulltime en het huishouden gaat natuurlijk ook door. Daarom ben ik vandaag vooral bezig met wasjes, het huis aan kant maken en omdat ik toch bezig ben pak ik mijn kantoor ook maar even aan.

Doordat ik de laatste tijd vaak beneden zat te werken, werd door iedereen in huis mijn kantoor als opslag gebruikt. Dus even de bezem erdoor zodat ik weer in alle rust in mijn kantoor kan werken.In de zomervakantie gaan de meiden naar ieder een eigen kamer en dus moet ik het er nu even van nemen. Als mijn moeder straks in haar eigen huisje zit, verhuis ik weer naar zolder zodat ik wel een eigen plekje heb om te werken.

Ik wilde ook nog chillen vandaag, maar als ik alles klaar heb is het alweer tegen vieren. Dat was mijn zondag haha. Ach, dat komt wel weer goed als het huisje straks klaar is.

Maandag

Vandaag weer een heerlijke werkdag. Maar eerst boodschappen doen want daar had ik zondag echt geen zin meer in. Als de boodschappen in huis zijn ga ik met mijn moeder even koffie drinken bij mijn tante die jarig is. Dan naar huis en lekker aan het werk. Ik blijf het toch bijzonder vinden hoe leuk ik mijn werk vind en dat ik echt geniet als ik aan het werk ben. Daar ben ik nog iedere dag dankbaar voor!

haken - kijkje in mijn leven - ziekenhuis
Mijn meisje lekker aan het haken

Marley roept al een paar dagen dat ze wil leren haken dus na het eten pak ik mijn haakspullen erbij en gaan we er voor zitten. Ze gaat een telefoonhoesje haken. Dat is een makkelijk haakprojectje voor iemand die het nog nooit heeft gedaan. Ik haak er ook één zodat ik haar kan laten zien hoe het moet. En als ik dan zo bezig ben, besef ik hoe erg ik dit gemist heb. Ik denk dat ik binnenkort weer een woondeken ga haken. Blijft toch leuk en vooral heel ontspannend om te doen.

Dinsdag

Vandaag werk ik eerst een uurtje en dan ga ik met mijn moeder naar haar huis. Ze heeft namelijk een afspraak met de huismeester om een afspraak te maken. En omdat er een paar kleine dingetjes zijn waar ik een vraag over heb, ga ik mee. Zo zit er een barst onder een keukenkastje en ze gaat natuurlijk niet betalen voor een keuken die niet in orde is. Dan weer naar huis en aan het werk.

Woensdag

Vandaag help ik een ochtendje op school. Nou ja, op een grasveld. Jenna heeft namelijk sportdag. Eigenlijk zou die sportdag vorige week plaatsvinden, maar door het slechte weer is de sportdag toen geannuleerd en naar vandaag verplaatst. Alex zou vorige week helpen en omdat hij vandaag niet kan, help ik. En wat was het leuk! Jenna was helemaal blij dat ik ging helpen en het was een stralende dag. Alle kinderen waren blij en vrolijk (op een paar pubers na haha) en de ochtend vloog voorbij.

Wat ik vooral fijn vind, is dat ik nu meer ouders heb gezien en alle kinderen van de school heb leren kennen. Jenna zit natuurlijk pas sinds januari op deze nieuwe school en dat is toch even anders dan wanneer je vanaf dat je kind in groep 1 zit. De kinderen uit haar klas ken ik natuurlijk al omdat ik ook mee ben geweest naar schooltuinen en naar een inloopochtend ben geweest. Maar het is toch ook fijn om te weten wie de andere kinderen zijn.

Cadeautjes voor het zomerfeest zijn ingepakt en klaar voor de winnaars

Je snapt natuurlijk wel dat ik na een ochtend in het zonnetje op het grasveld en omringt door heel veel kinderen, gesloopt ben. Maar er moet wel gestudeerd worden anders komt daar ook niks van. Dus na de lunch gaan de meiden lekker afkoelen in het zwembad in de tuin en ga ik in de tuin aan de studie. Ik probeer later deze week nog een momentje te pakken, zodat ik weer helemaal bij ben.

In de avond hebben de meiden laatste keer koor voor de vakantie. Nou ja, er wordt niet gezongen want ze hebben een klein feestje om het koorseizoen af te sluiten. Het is nog maar de vraag of er na de zomervakantie nog een koor is, want na de zomer gaan een aantal kinderen naar het voortgezet onderwijs en stoppen met het kinderkoor. Dan blijven er nog maar drie kinderen over (en daar zijn mijn kinderen er twee van als Marley na de zomer nog door wil). Dus woon jij in Zoetermeer en vindt jouw kind het leuk om te zingen en is het tussen de 6 en 12 jaar? Laat het me weten, want het is echt een heel leuk en gezellig kinderkoor!

Donderdag

Vandaag eerst twee uurtjes werken en gauw de podcast die ik voor ireneplanken.nl heb opgenomen online zetten (was ik helemaal vergeten) en dan met mijn moeder naar het ziekenhuis. Niks ernstigs hoor. Ze moet naar de kaakchirurg voor iets waar de tandarts haar niet kan helpen. En dus daarom naar het ziekenhuis. Over een paar weken moet ze weer terug en ik hoop dat er dan niet weer zo’n lange wachttijd in het ziekenhuis is.

En als ik dan toch in het ziekenhuis ben kan er weer gelijk bloed geprikt worden om te checken hoe mijn vitamine D level is. Het loopt behoorlijk uit in het ziekenhuis door noodgevallen die tussendoor geholpen worden, maar gelukkig ben ik bij het bloedprikken de 2e die aan de beurt is. Dat gaat sneller dan vorige week toen ik een uur moest wachten. We hebben best wel trek als we klaar zijn en halen een lekker patatje pinda bij de snackbar. Lekker!

Ik kan dan nog even werken totdat ik Jenna uit school ga halen. Eigenlijk heb ik helemaal geen zin meer als de meiden uit school zijn. Maar ik moet echt nog even wat doen. Ik heb namelijk geen zin om in het weekend te werken. Het wordt veel te lekker weer en we zullen ook in het huis van mijn moeder zijn om te klussen.

We zouden eigenlijk naar het zomerfeest van een school in de buurt gaan, omdat ik daar een paar leuke cadeaus voor gedoneerd had voor de loterij. Maar de meiden willen lekker zwemmen en dus blijven we thuis en werk ik nog wat aan de website van Laura. Dit kan lekker in de tuin en dat is toch wel heel lekker.

Vrijdag

Jenna heeft vandaag een studiedag en Alex is ook lekker vrij en dus gaan ze samen naar het zwembad. Mijn moeder gaat de stad in en nog wat in haar huis doen. En Marley is natuurlijk op school. Ik heb de ochtend dus lekker voor mezelf om nog even te knallen met werk voordat het weekend begint. Ik ga eerst verder met de website van Laura en heb inmiddels meerder pagina’s zo goed als af. Het scheelt enorm dat ik alleen de vormgeving maak en zij zelf de teksten maakt. Hierdoor is het op zich nog redelijk snel klaar. Volgende week weer verder als ik haar gesproken heb. Na de lunch ga ik nog even aan de slag met wat dingen voor mijn eigen websites.

Kind kan nooit normaal doen. Maar ze heeft altijd lol!

Tussendoor krijg ik de uitslag van het bloedonderzoek en mijn vitamine D levels zijn helemaal goed. Volgende week dan toch weer terug naar de huisarts. Al moet ik zeggen dat ik me eigenlijk weer helemaal goed voel. Misschien had ik toch een virusje of iets onder de leden? Geen idee, ik ben geen dokter.

En dan? Dan is het lekker weekend!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!