fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

5 tips die jouw zomervakantie thuis leuker maken

zomervakantie thuis leuker maken

Soms heb je in de vakantie gewoon geen zin om de hort op te gaan of staat het weer het niet toe om de deur uit te gaan. Dan is het wel fijn om de kinderen in ieder geval een beetje te vermaken. Daarom geef ik je 5 tips die jouw zomervakantie thuis leuker maken!

Films, series en vlogs

Aan schermtijd hebben we nooit echt gedaan, omdat onze meiden naast YouTube en Netflix ook veel buitenspelen, spelletjes doen en ga zo maar door. En in de vakantie ben ik altijd nog makkelijker. Ze zijn met mooi weer namelijk altijd in het zwembad te vinden. Dus met slecht weer mogen ze van mij gewoon lekker bingewatchen of urenlang Roblox spelen. En samen kijken we dan films, series of vlogs. Gezellig met wat lekkers erbij. Als je nog een leuke vlog zoekt, ga dan zeker mijn vlog kijken, want ik vlog dan wel niet meer de vlogs staan nog gewoon op YouTube. Als dat jouw zomervakantie thuis niet een stuk leuker maakt, weet ik het ook niet 😉

Boeken lezen

Nu kijk ik de laatste tijd wel een stuk minder tv. Hoe dit komt? Ik lees weer veel. En de mensen die mij langer volgen weten dat ik van alles lees. Ik vind het namelijk heerlijk om boeken over persoonlijke ontwikkeling te lezen, maar ook businessgerelateerde boeken. Ik hou ervan om te leren en steeds beter te worden in de dingen die ik doe. Maar ik kan mezelf ook helemaal verliezen in een mooie roman of spannende thriller. Op dit moment ben ik de Zeven Zussen-serie aan het lezen en aanbeland bij deel 4. Voorlopig heb ik dus genoeg te lezen en ik zal me op dat gebied dan ook zeker niet vervelen.

Met de meiden heb ik afgesproken dat we iedere dag, naast het halfuurtje lezen voordat ze naar bed gaan, overdag ook een halfuurtje gaan lezen. Lekker buiten in de tuin of binnen op de bank. Mijn kinderen zijn namelijk niet echt fan van lezen, maar lezen is wel belangrijk. En als ze dat de hele zomervakantie niet doen, geeft dat tocht wat opstartproblemen in het nieuwe schooljaar. Dus lezen it is!

Creatief bezig zijn

De afgelopen tijd heb ik te weinig tijd gemaakt om lekker creatief bezig te zijn. De mensen die mij langer kennen weten dat ik graag teken en schilder en daar heb ik dit jaar nog helemaal niks mee gedaan. Dat is dan ook iets wat ik deze vakantie op wil pakken. En omdat ik het geluk heb dat mijn kinderen ook graag tekenen en schilderen, is dat iets wat we samen kunnen doen. Daarnaast vinden mijn kinderen het geweldig om Happy Stones te maken en in de wijk te verstoppen. Dat zullen we deze zomervakantie dan ook zeker regelmatig doen.

Nieuwe spellen ontdekken

Ik schreef eerder al eens een blog met de 10x de leukste gezelschapsspellen. In deze blog staan de bekendere spellen die iedereen wel kent. De laatste tijd vinden we het leuk om nieuwe spellen te ontdekken. Zo kocht ik laatst het spel ‘Set’ van 999 Games. Een leuk spel wat je ook snel speelt en niet urenlang bezig bent.

Kinderen, althans mijn kinderen, zijn niet zo van de spellen die lang duren. Daarom blijft bijvoorbeeld Jenga altijd één van de favoriete spellen. Leuk, spannend en snel te spelen. Ik kreeg trouwens van een vriendin ook de tip voor het spel ‘Love Letter’. Dit is ook een kaartspel en schijnt ook een heel leuk spel te zijn. En zo zijn er genoeg nieuwe spellen te ontdekken als je de spellen die je thuis hebt, een beetje zat bent.

Nieuwe recepten maken

Deze tip gaat er zeker voor zorgen dat jouw zomervakantie thuis leuker wordt. Nu de meiden groter worden en steeds meer interesse krijgen in eten en eten maken, is het superleuk om samen met hen nieuwe recepten te ontdekken. We gaan dan online of in tijdschriften op zoek naar een nieuwe recept, doen samen de boodschappen, maken het gerecht samen klaar en dekken de tafel mooi.

Heel gezellig om te doen en de kinderen leren er ook wat van. Ze zijn dan toch bezig met gewichten en inhoudsmaten zonder het gevoel te hebben dat ze met rekenen bezig zijn. En ze leren natuurlijk koken, wat later weer handig is. Ik kon toen ik op mezelf ging net een ei bakken, maar dat was het ook wel. Mijn kinderen wil ik graag meer meegeven en daarom begin ik daar nu al mee. Ik weet namelijk dat ik als puber totaal geen zin had om te leren koken. En door daar nu al mee bezig te zijn, ben ik dat hopelijk voor.

Wat zeker ook een groot voordeel is van samen een recept uitkiezen en klaarmaken, is dat ze beter eten. En dat is natuurlijk een groot pluspunt! Naast koken, bakken de meiden ook graag. Nou ben ik niet zo van de taart, cakes en koekjes bakken, maar gelukkig vind Alex het leuk om dat met de meiden te doen.

Maak je tuin of balkon gezellig

Als je toch veel tijd in je tuin of op je balkon gaat doorbrengen deze zomer, is het wel belangrijk dat je een fijne en gezellige plek creëert. Ik ben pas geleden naar het tuincentrum gegaan voor wat kleurrijke plantjes. Ik miste namelijk echt wat kleur in de tuin. Inmiddels bloeien onze vast planten zoals lavendel, rozen en de Hortensia’s volop. Maar een tuin kan nooit te veel kleur hebben. Daarom ga ik binnenkort nog meer gezellige en kleurrijke planten komen.

Sinds vorig jaar hebben we ook een tuinposter in de tuin en ik moet zeggen dat dit ook zeker zorgt voor meer gezelligheid en sfeer. En dan heb je ook de tuinverlichting. Nou blijft het natuurlijk langer licht, maar net als met kaarsjes in huis zorgt tuinverlichting voor heel veel sfeer in je tuin. Lees deze blog waarin ik je 6 tips geef voor meer gezelligheid in de tuin voor nog meer tips om je tuin gezelliger te maken.

Tips die jouw zomervakantie thuis leuker maken

Een paar jaar geleden schreef ik een blog met 11 tips als je regen in de zomervakantie hebt. Dat zullen we ongetwijfeld ook nog mee gaan maken. Want hé, het blijft wel Nederland he. En dan weet je dat de zomers intens heet zijn, maar ook nat kunnen zijn. En als je (kleine) kinderen hebt, is het soms lastig om ze thuis bezig te houden. Lees daarom zeker ‘Met deze 11 tips overleef je regen in de vakantie’ voor nog meer leuke tips om jouw zomervakantie thuis leuker te maken.

Heb jij nog een leuke tip?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!