fbpx
Search
Close this search box.
Over mij

Over Mij

Hi! Mijn naam is Irene Planken. Ik ben mama van twee prachtige meiden; Marley (2010) en Jenna (2013) én al bijna 15 jaar samen met mijn vriend Alex.

Ja, ik ben mama, vriendin en heb mijn eigen bedrijf. Maar ik ben nog altijd ‘ik’. Die ‘ik’ ben ik een tijd kwijt geweest en dat eindigde in een flinke burn out. 

Over die burn out ben ik gaan schrijven en veel vrouwen herkenden zich in mijn verhaal. Dat was het begin van Tante Truus Kan Alles….

Hoe het begonnen is

Tante Truus Kan Alles - over mij Irene Planken

Irene Planken

In alle hectiek let ik er erop dat ik gezond eet en drink, dat ik voldoende beweging heb, dat ik regelmatig naar buiten ga, dat ik me omring met leuke en gezellige mensen, dat ik voldoende ontspan en me-time momenten hebt.

Als ik creatief bezig ben laad ik op en ik vergeet de wereld om me heen als ik een boek lees. Maar mijn grootste guilty pleasure is toch wel Netflix.

De kunst is om alles in balans te krijgen en houden. En dat gaat me goed af. Zo goed zelfs dat ik andere vrouwen hiermee inspireer. Ze herken zich in mijn verhalen en halen hier kracht uit.

Lifecoach

Toen mijn blog steeds groter werd en mijn artikelen duizenden keren per week werden gelezen, wist ik dat het tijd was om hier nog meer mee te doen.

Ik ben jarenlang werkzaam geweest als businesscoach. Mensen in hun kracht zetten, ze helpen de juiste stappen te zetten in hun carrière zodat ze nog beter in hun werk worden. En daardoor al hun doelen bereiken. Met die coachskills zou ik nog meer vrouwen kunnen helpen.

Daarom heb ik de opleiding tot lifecoach gevolgd. Deze opleiding en mijn levenservaring maken dat ik kan zeggen dat ik een goede coach ben. Een no nonsense coach, zonder zweverig gedoe. Maar gewoon eerlijk en soms streng. 

Coaching en dan vooral de 1-op-1 coaching kost veel tijd en omdat ik nog zoveel meer leuk vind, heb ik ervoor gekozen om dit niet meer te doen. Naast mijn blogs op Tante Truus Kan Alles, bied ik je wel heel veel gratis en vooral waardevolle content in de vorm van een wekelijkse podcast, video’s op Youtube en posts op social media.

Webshops

Inmiddels heb ik ook twee webshops. Bijoux Bijoux waarop ik hele mooie sieraden verkoop. Neem zeker een kijkje als je van mooie en kwalitatieve sieraden houdt! En Gems Rock waarop ik de mooiste edelstenen en mineralen verkoop. 

De shop met edelstenen zat gekoppeld aan Tante Truus Kan Alles omdat veel mensen kracht uit edelstenen halen. Maar ik heb er toch voor gekozen dit los te koppelen. En zo heb ik dan ineens drie bedrijven….

Tante Truus Kan Alles

De naam Tante Truus Kan Alles is een beetje als een grapje ontstaan. Ik maakte in 2013 sieraden en verkocht die via Facebook.

Omdat dit eigenlijk meteen storm liep, heb ik een domeinnaam gereserveerd. Ik heb een tijdje sieraden gemaakt en verkocht. Maar ik merkte dat dit met kleine kinderen niet heel handig was. Daarom ben ik gestopt met het maken van sieraden.

Toen ik een naam zocht voor mijn sieradenbedrijfje was Tante Truus Kan Alles het eerste wat in mij op kwam. Ik noem Marley heel vaak ’tante Truus’ en omdat ik altijd van alles wil en van mezelf moet kunnen is Tante Truus Kan Alles ontstaan.

Toen ik in 2012 voor Love2bemama begon te bloggen ontdekte ik dat ik schrijven erg leuk vind. En dus startte ik mijn eigen blog op Tante Truus Kan Alles.

Mijn blog is een feel good blog voor vrouwen zoals ik. Druk met werk, gezin, huishouden, sporten, hobby’s en een sociaal leven. Probeer dan maar eens alle ballen hoog te houden. Dit lukt niet altijd en dat hoeft ook niet. Daarom herkennen veel vrouwen zich in de onderwerpen waarin over schrijf.

Je leest hier persoonlijke verhalen; van mijn burn out tot aan mijn favoriete verzorgingsproducten voor mijn krullen. Maar ook knutselideeën of recepten deel ik graag. Ook komen andere vrouwen aan het woord; gastbloggers, maar ook lezers.

Wat ik vooral belangrijk vind is dat de vrouwen die de blogartikelen op Tante Truus Kan Alles lezen, beseffen dat ze belangrijk zijn. Belangrijker dan ze vaak denken. We zetten onszelf vaak op de laatste plek en dat zou de eerste plek moeten zijn. Ik heb dit moeten leren en hoop anderen te inspireren dit ook te doen.

Tante Truus Kan Alles is vooral een plek waar je even kan ontspannen. Even geen gezin, werk, huishouden en ga zo maar door. Maar gewoon een momentje voor jezelf. Omdat die momentjes heel belangrijk zijn en we die vaak vergeten te nemen…

Gelukkig zijn is een keuze.
Durf jij die keuze te maken?

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de nieuwste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!