fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Knowledge is Power: Decades zorgt voor veel speelplezier en hilariteit

Knowledge is Power: Decades

Ik kreeg weer eens iets heel leuks opgestuurd. Dit keer een spel voor de PS4 (PlayStation). En heel eerlijk, ik hou van gamen maar ik ben niet echt een PS4 gamer. Alex daarentegen speelt bijna iedere dag wel één of ander schietspel. Toen ik dus een PS4 spel kreeg wist ik niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Maar we hadden een gezellige spelletjesavond met Knowledge is Power: Decades. Ik heb zo gelachen en nodig binnenkort wat vrienden uit om samen dit spel te doen, want hoe meer mensen hoe leuker het spel!

PlayLink spellen

Knowledge is Power: Decades is een PlayLink spel. Dit betekent dat je geen extra controllers nodig hebt, maar hiervoor je smartphone of tablet gebruikt. Hierdoor kun je met meerdere mensen het spel spelen. Het enige wat je nodig hebt is de app van het betreffende spel op je telefoon, het spel in je PS4 (downloaden in de PlayStation Store kan ook) en een wifi verbinding.

Bij PlayLink is je mobiel de controller
Bij PlayLink is je mobiel de controller

Knowledge is Power: Decades de voorbereiding

Je begint met het kiezen van jouw personage. Je hebt de keuze uit acht grappige en unieke personages. Vervolgens moet je met je smartphone of tablet een foto van je gezicht in het gezicht van je gekozen personage maken en is je poppetje klaar. Dan gaat het spel beginnen!

Knowledge is Power Decades de voor
Mijn personage ‘fashinoista’ is hilarisch!

Knowledge is Power: Decades het spel

In Knowledge is Power: Decades voelt het alsof je in een spelshow op tv bent beland. De quizmaster begeleid je door het spel en zegt wat je moet doen. Je hebt ieder ronde de keuze uit de jaren 80, 90, 2000 en 2010.  Als je allemaal bij een andere deur gaat staan kiest de computer welke deur het wordt. Vervolgens krijg je de keuze waarover de vragen moeten gaan. Dit zijn pop(cultuur) en entertainment vragen. Denk bijvoorbeeld aan een muziekgenre, tv programma’s en films. Ook hier kiest de computer één van de gekozen onderwerpen. Maar bij beide keuzes (jaar en onderwerp) kan het zijn dat jij via je smartphone de keuze van je tegenstanders kan uitschakelen.

Knowledge is Power Decades de voor
Een jaren 80 vraag

Voordat de vragenronde begint kan je door middel van powerplays waarmee je het je tegenstanders moeilijker kunt maken. Je krijgt namelijk bij iedere vraag vier antwoorden op het scherm van je smartphone of tablet te zien. Stel, jij kiest als powerplay ritsjes dan moet jouw tegenstander eerst de ritjes openen voordat hij de antwoorden ziet. Maar er zijn ook bommen, ijs en slijm. Je kan het je tegenstander zo een stuk moeilijker maken.

Ga je voor de jaren 80, 90, nul of 10
Voor welke deur kies jij?

Knowledge is Power: Decades de finale

Na alle rondes begint de finale. Aan de hand van de punten die je hebt gehaald krijg je een plekje op de piramide. Degene die het eerst de top bereikt is de winnaar. Het kan dus best zijn dat je halverwege de piramide begint en je tegenstanders lager, maar dat één van hen je toch inhaalt en uiteindelijk wint. Het is dus echt nog een hele spannende laatste ronde.

And the winner is...
And the winner is…

Een gezellige spelletjesavond vol hilariteit

Ik heb dit spel samen met Alex uitgetest en ik kan je zeggen dat we ongelooflijke lol hebben gehad. Het begon al met het maken van de poppetjes. En wij kunnen sowieso al niet normaal doen dus die poppetjes zorgden al voor een hoop hilariteit. Vervolgens begon het spel en aangezien wij allebei heel fanatiek zijn ging het hard tegen hard. We probeerden het elkaar met de powerplays zo moeilijk mogelijk te maken. Wat dit spel vooral heel leuk maakt is dat je niet altijd de vragen krijgt waarvoor je gekozen hebt. Nog leuker is het dan als je tegenstander de antwoorden ook niet weet 😉 De eerste ronde won ik en natuurlijk wilde Alex nog een keer spelen. Maar na het spel een aantal keer gespeeld te hebben moest hij toegeven dat ik de absolute winnaar ben. Eindelijk heb ik een spel waarbij ik eens win en niet hij!

Onze quizmaster
Onze quizmaster

Een spel dat wij zeker vaker zullen spelen

Omdat wij het spel met zijn tweeën speelden duurde het niet heel lang. We hebben wel de hele avond gespeeld omdat we het echt een heel leuk spel vinden. Maar ik denk dat dit spel nog leuker is als je met minimaal 3 personen speelt. Als twee of meer personen een Power Play gebruiken op dezelfde persoon, stapelen de effecten zich op voor die deelnemer. Binnenkort nodigen wij daarom wat vrienden uit en gaan we er weer een gezellige en leuke avond van maken. Ik weet zeker dat er veel zal worden gelachen!

Je kunt dit leuke spel bij Bol.com kopen of downloaden in de PlayStation Store.

Ken jij de PlayLink spellen van PlayStation al?

Dit artikel is gesponsord. Dit betekent dat ik een product of dienst heb gekregen om hierover te schrijven. Dit verandert mijn mening niet over het product of de dienst. Als iets goed is zeg ik dit, maar ook als het tegenvalt

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!