Keukenhof is meer dan alleen bloemetjes kijken

De lente is begonnen en dit betekent dat Keukenhof weer open is en we weer kunnen genieten van alle mooie Hollandse bloemen. Op 19 maart was de officiële opening en als je mij op Instagram volgt had je al kunnen zien dat ik erbij was. Vandaag vertel ik je alles over Keukenhof 2019 en waarom dit een heel leuk uitje is. En ja, ook met kinderen is het heel leuk om Keukenhof te bezoeken!

Keukenhof is meer dan alleen bloemetjes kijken tulpen

Keukenhof is toch alleen maar een beetje bloemetjes kijken?!

Ik zal heel eerlijk bekennen dat ik nog nooit in Keukenhof was geweest. En dit terwijl Lisse voor mij niet eens ver rijden is. Ik dacht altijd dat het saai zou zijn om bloemen te kijken. Meer iets voor toeristen die het niet gewend zijn om overal tulpen en andere voorjaarsloeiers te kopen. Maar wat heb ik me vergist! Ja, het gaat om de bloemen en de tulp is één van de hoofdrolspelers, maar het is zoveel meer dan dat! Het is mooi om te zien hoeveel verschillende soorten wij hier in ons kikkerlandje kweken. Al die mooie bloemen met verschillende vormen en kleuren. En ik heb zeker inspiratie opgedaan voor onze tuin!

De missie van Keukenhof is het internationale en zelfstandige toonvenster van de sierteeltsector zijn. En de nadruk ligt op bolbloemen.

Keukenhof is ook leuk voor kinderen

Leuk voor jong en oud

En nu zal je misschien denken dat het niks voor kinderen is. Maar dat is het wel! Er is namelijk juist ook aan kinderen gedacht. Er is een speeltuin waar je kunt klimmen en klauteren, een kabelbaan en kinderboerderij. Je kunt een speurtocht doen en een bollenmozaïek maken. En zo zijn er nog veel meer leuke activiteiten voor kinderen. En kom je zonder kinderen dan zul je je ook zeker niet vervelen.

Flower Power

Het thema dit jaar is ‘Flower Power’; de kracht van bloemen. Als je aan flower power denkt, dank je aan de jaren 70. De reden dat voor dit thema is gekozen is omdat Keukenhof dit jaar 70 jaar bestaat. Bij flower power denk je aan felle kleuren, hippies, peace en muziek. Dit zal je dan ook allemaal terugzien in het park

Keukenhof is ook leuk voor kinderen

Inspiratie tuinen

Naast dat je de mooiste bloemen tegenkomt, zijn er ook een aantal inspiratietuinen. Zo is er een tuin in Ibiza Garden met een relaxte sfeer tussen palmbomen, golvende bloemenborders, zand, een bootje en hangmatten. De Flower Power Garden is een tuin waar je veel kleurige bloemen zult vinden. De Hapiness Garden focust op mindfulness. Een tuin waar je tot rus kom en die ideaal is voor het beoefenen van bijvoorbeeld yoga en waar je ook tot rust komt door te mediteren. Er zijn nog veel meer inspiratietuinen die jou kunnen inspireren om je tuin anders in te richten.

Ibiza inspiratie tuin in Keukenhof

Verschillende Bloemenshows

In verschillende paviljoens wisselen veel bloemen- en plantenshows elkaar af. Zo’m 500 verschillende kwekers tonen tijdens de bloemenshows hun mooiste bloemen. Zo zijn er pot- en snijplanten te zien. Denk aan Gerbera’s, Hyacinten, Rozen, Tulpen, Chrysanten, Amaryllissen en nog veel meer. Hou de agenda van Keukenhof in de gaten om te zien wanneer welke bloemenshow te zien is.

bloemen in verschillende kleuren

Orchideeënshow

Als je net als ik gek op orchideeën bent is de orchideeën show in het Beatrix paviljoen een echte aanrader. Op zo’n duizend vierkante meter zijn de mooiste orchideeën te bewonderen. Deze show is de mooie orchideeënshow in Europa.

bloemen in verschillende kleuren

Lelieshow

En er is ook unieke lelieshow in het Willem-Alexander Paviljoen. Op 6.000 vierkante meter zijn ongeveer 15.000 lelies. En dit zijn ongeveer 300 verschillende soorten lelies. ik wist niet eens dat er zoveel soorten zijn!

Tulipa 'Big Smile'

Bloemen en interieur

En wil je weten hoe je bloemen in jouw interieur(stijl) past? Dan ben je ook bij Keukenhof aan het juiste adres. In het Oranje Nassau Paviljoen kun je zien hoe bloemen in verschillende interieurstijlen worden toegepast. Er zijn ook arrangeurs aanwezig die tijdens demonstraties laten zien hoe je bloemen op een verrassende manier in een boeket verwerkt. Voor mij als bloemenliefhebber nog een reden om weer een bezoek aan Keukenhof te brengen.

inspiratie genoeg bij Keukenhof

Eten en drinken op het park

Je kan natuurlijk je eigen eten en drinken meenemen en neerploffen in de picknickweide of op een bankje. Maar er zijn ook verschillende restaurants in het park. Iedere restaurant heeft een thema. Zo is er een restaurant met Aziatische keuken en een restaurant met Italiaanse keuken. Maar je kunt natuurlijk ook patat of poffertjes eten.

eten en drinken bij Keukenhof
Poffertjes eten bij de speeltuin

Keukenhof is meer dan alleen bloemetjes kijken

Keukenhof is meer dan alleen bloemetjes kijken. Ja het gaat natuurlijk om de bloemen, maar het is meer dan dat. Het is een plek waar je inspiratie op kunt doen voor je eigen tuin en in huis, je leert over de geschiedenis van de tulp waar wij Nederlanders natuurlijk heel trots op zijn, je kinderen iets bijbrengt over een stukje Nederlandse geschiedenis, maar bovenal gewoon een leuke dag met je gezin of vriendinnen zult hebben. Toen ik door Keukenhof liep kwam ik tot rust en genoot van al het moois wat er te zien was.

krokussen

Oh ja, en van alle bloemen die je ziet in keukenhof kan je de bloembollen bestellen 😉

Keukenhof is van 21 maart 2019 t/m 19 mei 2019 dagelijks geopend van 08.00 – 19.30. De kassa sluit om 18.00 uur. Voor meer informatie over Keukenhof kan je terecht op de website van Keukenhof.

Heb je al eens een bezoek aan Keukenhof gebracht?

molen

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.