fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

10 tips hoe je kunt besparen op vakantie

besparen op vakantie

Je vakantie is geboekt en je bent aan het aftellen om op reis te gaan. Een vakantie is vaak al duur genoeg. En een leuke tijd hebben op vakantie hoeft niet altijd heel veel geld te kosten. Met deze 10 tips kun je besparen op vakantie en je houdt zo geld over voor om nog meer leuke dingen te doen.

1. Boek een all-inclusive reis

Dit is niet voor iedereen weggelegd. Maar vooral met kinderen is dit een hele goede keuze. Je hoeft niet na te denken over waar te eten. Je eet gewoon in het hotel en je hoeft achteraf niks bij te betalen. Toen onze dochters kleiner waren deden we dit ook altijd en dit is altijd heel goed bevallen.

2. Eet waar de lokale bevolking eet

Ga je toch liever voor alleen ontbijt in het hotel of zit je in een appartement of op een camping en moet je zelf voor je eten zorgen? Ga dan eten waar de lokale bevolking eet. Dit eten is vaak superlekker en supergoedkoop. Let op de tentjes die druk zijn. Je weet dan dat je hier goed kunt eten.

3. Breng een bezoek aan de lokale supermarkt

Vooral als je kinderen hebt is dit een goede tip. Ga naar de lokale supermarkt en koop daar drinken, fruit en lekkere snacks voor onderweg. Je hoeft niet bij ieder uitje onderweg iets te kopen. Een ijsje of een snack kan altijd, maar iedere dag de hele dag door van alles kopen loopt al gauw op.

4. Neem water mee voor onderweg

Het klinkt zo simpel en toch vergeten we het vaak. Haal bij de lokale supermarkt wat flesjes water en neem een paar flesjes mee als je een dag op pad gaat. Zo heb je altijd drinken bij de hand en hoef je niet steeds veel geld te betalen voor water op een terrasje. Je kunt altijd nog wat fruit of muntblaadjes aan het water toevoegen om het lekkerder te maken. Natuurlijk kan je gewoon een terrasje pakken, maar ga dan voor een lekker drankje 😉

5. Onderhandel over de prijs

Of je nu over een markt loopt en op zoek bent naar leuke souvenirs of als je een bootje huurt de hele dag. Probeer altijd te onderhandelen. Het is in het buitenland heel gebruikelijk om af te dingen. Je kan je er soms ongemakkelijk bij voelen, maar daar is het heel normaal. De lokale mensen doen het ook. Dus probeer altijd te kijken of je kunt onderhandelen over de prijs.

6. Reis met openbaar vervoer

Ik pak op vakantie het liefst een taxi, maar de kosten kunnen dan vaak al snel oplopen. Het openbaar vervoer in het buitenland is vaak een stuk goedkoper dan in Nederland. En het is vaak ook een hele belevenis. Zeker de moeite waard om eens te doen en je bespaart hiermee ook een hoop geld.

7. Wissel geen geld bij een wisselkantoor

Ga je naar een land waar je niet met de Euro kan betalen? Wissel dan je geld niet bij een wisselkantoor. Wisselkantoren bieden vaak ongunstige wisselkoersen. Je kunt het beste gewoon pinnen. Let er wel op dat je tijdens het pinnen kiest voor ‘withdrawal without conversion’. Doe je dit niet dan krijg je ook bij het pinnen een ongunstige wisselkoers. Check even bij je bank welk tarief zij voor pinnen in het buitenland hanteren. Het kan dan goedkoper zijn om wat grotere bedragen te pinnen dan steeds kleine bedragen pinnen.

8. Let op de fooi die je geeft

In sommige landen is het gebruikelijk dat de fooi al in de totaalprijs is verrekend. Je hoeft dan geen extra fooi meer te betalen. Dit staat dan vermeld op de bon die je krijgt als je afrekent en soms vind je dit in de menukaart terug. Let hierop. Natuurlijk kan je altijd nog een fooi geven, maar bij deze restaurants is het niet nodig en zal je ook niet raar aangekeken worden.

9. Boek excursies niet vooraf

Het lijkt vaak makkelijk om alles al vanaf thuis te boeken en reserveren. Maar als je op vakantie een excursie boekt betaal je geen bemiddelingskosten die je wel betaalt als je in Nederland al boekt. En dat scheelt toch al gauw een paar euro. Vaak heb je dan ook veel meer keuze en variatie aan excursies en uitjes.

10. Ga het gesprek aan met de lokale bevolking

Dit is misschien nog wel de beste tip; ga in gesprek met de lokale bevolking en vraag ze waar je lekker kunt eten, wat de leukste uitjes zijn en wat ze jouw kunnen aanraden. Vaak krijg je dan hele leuke ideeën toegeworpen die heel goedkoop zijn. Geloof me, dat zijn echt de leukste uitjes en is het lekkerste eten dat je sinds het begin van de vakantie hebt gegeten.

Tips hoe je kunt besparen op vakantie

Het zijn vaak kleine dingen en toch zorgen die kleine dingen ervoor dat je geld kunt besparen op vakantie zonder dat dit ten koste gaat van je vakantie. Nee, je houdt juist geld over om nog meer leuke dingen te doen.

Heb jij nog een goede tip hoe je kunt besparen op vakantie?

Foto: Adobe Stock

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!