fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De setup van mijn vakantie bullet journal in augustus

bullet journal in augustus

De setup van mijn bullet journal in augustus is net even anders dan anders. Augustus valt volledige binnen de zomervakantie en omdat ik dan weinig werk heeft het geen zin om bezig te zijn met doelen en taken die hieraan gekoppeld worden. Veel pagina’s die ik normaal gesproken in mijn bullet journal heb, heb ik daarom weggelaten of aangepast. Maar ik heb ook pagina’s die juist op de zomervakantie focussen en de leuke dingen die je dan doet. Het is dan ook meer een vakantie journal dan een echt bullet journal. Kijk je mee?

Terugblik juli

Ik begin deze maand weer met een terugblik naar de vorige maand. Het was weer een fijne maand met leuke uitjes en feestjes. Maar ook een maand waarin we nog even hard moesten werken voordat de zomervakantie begon. In mijn terugblik heb ik natuurlijk de kleuren van juli gebruikt; lila en zwart.

bullet journal in augustus voorpagina

Thema voor augustus

Voor het thema van augustus ben ik voor een lekker zomers thema gegaan. Het weer was eind juli niet echt heel zomers dus dan maar zelf dat zomerse gevoel creëren. Ik ging voor vrolijke kleuren en veel bloemen en dieren. Een beetje tropische sferen zeg maar.

Voorpagina augustus

Mijn voorpagina voor augustus moest ik natuurlijk ook zomers maken. Ik heb daarom met waterverf bloemen in verschillende kleuren geschilderd. Ik kon wel merken dat ik alweer een tijd niks met waterverf had gedaan, want ik moest weer een beetje inkomen. Ook had ik nieuwe penselen gebruikt en die houden weer meer vocht vast dan de penselen die ik normaal gesproken gebruik. Maar ik ben zeker tevreden over de tekening. Het is lekker vrolijk en zomers.

bullet journal in augustus maandoverzicht

Maandoverzicht

Het maandoverzicht is iets anders dan je van me gewend bent. De hele maand augustus is het zomervakantie en werk ik minimaal. De eerste drie weken van de vakantie wil ik helemaal niet werken, maar echt vakantie vieren en in de laatste drie weken ga ik weer wat werk oppakken. Ik heb daarom in mijn maandoverzicht alleen een verjaardagskalender, een lijstje met boeken die ik wil lezen en een lijstje met series en films die ik wil zien.

Betalingen

Omdat ik in augustus nog wel een aantal betalingen verwacht heb ik hier toch een pagina voor aangemaakt. Ik wilde het eerst bij juli aanvullen, maar dan moet ik steeds terugbladeren en dat vind ik niet handig. En ik verwacht in augustus zeker nog opdrachten.

bullet journal in augustus betalingen

Zomervakantie 2019

Zoals ik aangaf heb ik veel pagina’s weggelaten. Simpelweg omdat ik ze in augustus niet ga gebruiken. Maar doorvoor in de plaats heb ik een pagina genaamd ‘Zomervakantie 2019′ gemaakt. Hier heb ik drie blokken gemaakt. Een blog voor de dagjes uit deze vakantie. Waar willen we naartoe? En wat willen we doen. Een soort Bucket list voor de zomervakantie. Ook is de vakantie zo’n moment om nieuwe recepten uit te proberen. Ik heb nog genoeg kookboeken liggen die ik nog nooit ingekeken heb en ik heb op Pinterest ook heel veel lekkere recepten verzameld. En de vakantie is ook zo’n moment om klusjes in en om het huis af te maken of om met een nieuw klusje te beginnen. Handig om hier een lijstje van te maken, want anders vergeet je het gewoon. Tenminste, ik wel 😉

zomervakantie 2019

Taken in augustus

Omdat ik in augustus minder zal werken heb ik een takenlijst voor alle weken t/m week 35 gemaakt. Ik heb ze verdeeld in blokken. En de dingen die ik dan voor mijn werk moet doen noteer ik hier. Zo weet ik precies wat ik in welke week moet doen.

Weekplanning t/m week 35

Ik had een weekplanning gemaakt en uiteindelijk vond ik die niet mooi en overzichtelijk. Daarom heb ik de twee pagina’s aan elkaar geplakt en de week planning gelaten voor wat het was. Ik heb de pagina’s een week nummer gegeven en kan hier opschrijven wat ik evt moet doen of als ik die week afspraken heb. In de vakantie leven we niet op de klok en laat ik planningen los. Het is dan ook onzin om hier een uitgebreide weekplanning te maken.

weekplanning zomervakantie

Wat heb ik voor mijn bullet journal in augustus gebruikt

Bullet Journal: Leuchtturm1917 Bullet Journal
Aquarelpapier:
Penselen: Royal Talens penselen Rembrandt 110 nr 2, 4 en 8
Waterverf:
Vulpotlood: Pentel P120 0.5mm
Pennen: Micron Pigma fineliners (0.2, 0.5 en 0.8 mm) en Staedtler Pigment liners (0.2, 0.3 en 0.8mm)
Gelpen wit: Sakura Gelly Roll 08 en 10
Stiften: Ecoline brushpen en Crayola Supertips
Papier: Zwart papier (knutselblok voor kinderen van Action) en tropisch papier (Paper Craft Set van Action)
Stickers: Paper Craft Set van Action en Decoration Set van Action

Mijn bullet journal in augustus

Mijn bullet journal in augustus is een kleurrijk geheel geworden. Vrolijk, tropische en zomers. Nu maar hopen dat we in augustus ook zomers weer krijgen. Maar voor nu waan ik me met mijn bullet journal in tropische sferen 😉

Pas jij je bullet journal aan als je vakantie hebt?

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!