fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal

Afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal

Ik vind het altijd leuk om creatief bezig te zijn. Of het nu knutselen of tekenen met mijn meiden is of iets leuks of handigs maken voor in huis. Ik vind het heerlijk om lekker te fröbelen. Toen Marley bijna 4 jaar was heb ik een leuke en makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal gemaakt. Want na zo’n afscheid valt altijd zwaar en dan maakt een leuke traktatie een hoop goed. Deze traktatie was zo gemaakt en was ook zeker niet duur. En de kinderen? Die maak je er heel blij mee!

Wat heb je nodig voor deze leuke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf?

 • Dik papier in de kleur(en) die je leuk vindt (wij gingen voor roze)
 • Een dikke zwarte stift
 • Sateprikkers
 • Lijm
 • Schaar
 • Een pen of stift
 • Cupcakes (kant-en-klaar of zelf maken)
 • Glazuur (ik heb voor kant-en-klare gekozen)
 • Doosje mini smarties
 • Eén ruitspekje
 • Doorzichtig inpakfolie
 • Lint
 • Rieten mandje

Om het lekker makkelijk en goedkoop te houden is alles te koop bij Action.

Cupcakes

Ik heb ervoor gekozen om samen met Marley de cupcakes te maken. Heel gezellig om dit samen met je kind te doen en lekker snoepen want het beslag. Toen ze in de oven stonden ging het niet goed en kwam ik erachter dat ik teveel ei had gebruikt en in de cups teveel beslag had gedaan. Gelukkig heb ik ze nog kunnen redden maar ze waren hierdoor wat aan de kleine kant.

Ik heb de cakejes toen ze klaar waren afgemaakt met wat glazuur. Vervolgens op zes cupcakes wat mini smarties neergelegd en op de andere zes cupcakes kleine spekkies (zelf in kleine stukjes geknipt).

afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf cakejes

Handjes

 • Je begint met het omtrekken van het handje van je zoon of dochter. Heel leuk want dan betrek je ze bij hun traktatie. Ik zou wat dikker papier of karton gebruiken omdat het eerste handje je mal is. Dit handje knip je uit.
 • Vervolgens teken je met een dikke zwarte stift, met hulp van de mal die je gemaakt hebt (afhankelijk van de hoeveelheid kindjes in de groep, ik moest er 12 hebben), 12 handjes met de duim naar links en 12 handjes met de duim naar rechts.  Deze knip je uit.
 • In het handje met de duim links schrijf je een leuke tekst, bijvoorbeeld: Ik ga naar de basisschool Dááááág
 • En in het handje met de duim links schrijf je ook een tekst, zoals: ik ga jullie missen! En de naam van je zoon of dochter.
 • Dan smeer je aan de andere kant van het ene handje wat lijm en legt de satéprikker op de middelvinger van het handje. Op het andere handje smeer je ook wat lijm en je plakt de handjes op elkaar. Dit laat je drogen en ziet er dan uit zoals op de foto.
afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf handjes geknipt

Bijna klaar

Nu prik je in elk cakeje een handje. Doe nu om ieder cakeje een stuk inpakfolie. Niet te groot, maar zo dat je net onder het handje uitkomt en bindt dit vast met een lintje. Zo blijft het cakeje ook lekker en droogt niet uit.

afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf klaar

Als je nog een leuk rieten mandje hebt staan (anders voor weinig te krijgen bij bijvoorbeeld Action of Xenos) kan je dat gebruiken. Ik heb een mandje wat ik alleen voor traktaties gebruik. Zet de cakejes in het mandje. En klaar!

traktatie voor peuterspeelzaal

Ik ben normaal gesproken meer van de gezonde traktaties, maar als afscheid vond ik dat er best wat zoetigheid mocht worden uitgedeeld.

Cadeautjes voor de juffies

Voor de leidsters heb ik mini-orchideeën gekocht en er een leuk potje bij gekocht. Ik heb een hartje uitgeknipt en daar een persoonlijk bedankje op geschreven. De potjes leuk ingepakt en het hartje erin.    

plantjes voor de juf

Afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal

Een leuke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal hoeft niet moeilijk te zijn. En al helemaal niet duur. Jouw kinderen vinden het leuk om te helpen en de kindjes die de traktatie krijgen vinden die handjes vooral superleuk.  

Heb jij ook een leuk idee voor een traktatie?

Deel op:

6 gedachten over “Afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf en de peuterspeelzaal”

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!