fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Blauwe maandag • Nicci French | LEZEN

Blauwe maandag van Nicci French

Ik ben weer lekker aan het lezen. Na lange tijd heb ik weer een boek van Nicci French gelezen. En wat ben ik blij dat daar de Frieda Klein serie is. Blauwe maandag is het eerste boek van deze serie. En na het lezen van dit eerste deel, wist ik meteen dat de volgende delen ook zouden volgen. Maar eerst zal ik jullie vertellen wat ik van Blauwe maandag van Nicci French vind.

Samenvatting (achterkant boek)

Frieda Klein is psychoanalytica. Ze leeft een strak georganiseerd leven, dat vooral gericht is op het helpen van anderen. Niet alleen haar patiënten, maar ook haar familie en vrienden kunnen altijd op haar rekenen. De onrust in haar hoofd probeert ze te verdrijven met lange nachtelijke wandelingen door haar geliefde Londen.

Frieda is ervan overtuigd dat wat zich in het hoofd van haar patiënten afspeelt controleerbaar is. Maar als een van haar patiënten vertelt dat hij ervan droomt een kind te hebben, met rood haar en sproeten, en kort daarna een jongetje verdwijnt dat aan die omschrijving voldoet, wordt Frieda geconfronteerd met de onbeheersbare werkelijkheid die zij altijd angstvallig buiten de deur heeft weten te houden.

Kan Frieda’s kennis van de menselijke geest de recherche helpen bij het vinden van het jongetje? Is er een verband met een ontvoeringszaak van tweeëntwintig jaar eerder? En zal de dader worden ontmaskerd?

Wat ik van ‘Blauwe Maandag’ vind

Het is lang geleden sinds ik een boek van Nicci French heb gelezen. Maar ik weet nu weer waarom ik altijd fan was. Je begint te lezen en je zit meteen in het verhaal. Ik kon niet meer stoppen. En ik wilde ieder ‘vrij’ momentje verder lezen in Blauwe maandag. Ik had het boek binnen een mum van tijd uit.

Je zit tijdens het lezen met allemaal vragen. Dezelfde vragen waar Frieda mee zit. Je zoekt naar antwoorden op alle vragen. Wat is er 22 jaar geleden gebeurd? Waar is dat kind nu? Wie heeft het jongetje met het rode haar en sproeten ontvoerd? Leeft het jongetje nog? Het is heel spannend, maar uiteindelijk krijg je antwoord op alle vragen. Geloof me, het is verrassend. Je zou verwachten dat Alan (patiënt van Frieda) achter deze ontvoering zit, maar hij is zich van geen kwaad bewust. Hij vindt de dromen die hij heeft dan ook vreselijk.

Ik had af en toe ook een beetje medelijden met Frieda. Het leven dat zij leeft. Ondanks dat er echt wel mensen in haar leven zijn vond ik haar erg eenzaam. Haar nachtelijke wandelingen vond ik wat apart.Ik had het op momenten echt met haar te doen.

Toen ik het boek uit had, baalde ik. Maar gelukkig is dit een serie en ben ik inmiddels begonnen met het tweede deel; Dinsdag is voorbij. Als dit boek uit is, krijg je van mij uiteraard weer een recensie.

Productinformatie

Auteur: Nicci French
Vertaald door: Irving Pardoen
Taal: Nederlands
Vertaald uit: Engels
Oorspronkelijke titel: Blue Monday
Categorie: Literaire thriller
Verschijningsdatum: augustus 2014
Druk: 1
Aantal pagina’s: 369
Afmetingen: 27x200x130 mm (ik heb het e-book gelezen)
Gewicht: 357,00 gram (ik heb het e-book gelezen)
Bestandsgrootte (bij ebook): 1.12 MB
ISBN10: 9041425829
ISBN13: 9789041425829

Verkrijgbaar bij Bol.

Wil je meer boekrecensies van mij lezen? Kijk dan op de pagina met al mijn boekrecensies.

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!