LEZEN | Geachte heer M van Herman Koch

Dit keer heb ik een recensie van Geachte heer M van Herman Koch voor je. Dit is het eerste boek dat ik van Koch heb gelezen. Herman Koch ken ik alleen uit de serie Jiskefet. Deze humoristische serie was een hit in de jaren 90. De zin:”Hé lullo, heb je nog geneukt?” was een populaire uitspraak in die tijd. Maar genoeg over Jiskefet. Jullie willen natuurlijk weten wat ik van het boek Geachte heer M van Herman Koch vind.

Samenvatting (achterkant boek) Geachte heer M van Herman Koch

In Geachte heer M. -het langverwachte nieuwe boek van Herman Koch- had de eens zo gevierde schrijver M. zijn grootste succes met een roman over de geruchtmakende verdwijning van Jan Landzaat. Deze leraar geschiedenis verdween na een korte affaire met een bloedmooie leerlinge, en werd voor het laatst gezien bij het vakantiehuisje waar zij met haar nieuwe vriendje verbleef.

De roman was een bestseller en betekende M.’s internationale doorbraak, maar nu, aan het eind van zijn carrière, raakt hij steeds meer in de vergetelheid. Maar niet bij zijn mysterieuze benedenbuurman, die M. scherp in de gaten houdt. 

Wat heeft hij met de verdwijningszaak te maken? Met vlijmscherpe pen vertelt Herman Koch het intrigerende verhaal van een aftakelende schrijver, twee verliefde tieners en een verdwenen leraar. Door de bestseller lijkt hun lot voor eeuwig met elkaar te zijn verbonden. Geachte heer M. is een grootse roman over jaloezie en afgunst, vriendschap en liefde. Met zijn wereldwijd geroemde scherpe blik ontziet Herman Koch ook nu weer niets en niemand. 

Herman Koch (1953) is bekend als televisiemaker (Jiskefet) en schrijver. Na zijn debuutroman Red ons, Maria Montanelli (1989) verschenen onder meer Eten met Emma (2000), Odessa Star (2003) en Denken aan Bruce Kennedy (2005). In 2009 kwam Het diner uit, de roman waarmee Koch wereldberoemd werd. Het diner werd verkocht aan maar liefst 37 landen en stond wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times. In 2011 verscheen Zomerhuis met zwembad, dat eveneens een groot succes was.

Mijn recensie van Geachte heer M van Herman Koch

Om heel eerlijk te zijn, had ik in het begin wat moeite om in het boek te komen. Maar toen ik eenmaal een aantal pagina’s had gelezen, kwam ik steeds meer in het verhaal of de verhalen. En omdat je steeds van het verleden naar het heden gaat, blijf je geboeid. Je wilt weten hoe deze leraar verdwenen is en waarom de onderbuurman M. in de gaten houdt. Een intrigerend verhaal.

Doordat je steeds in de gedachten van de hoofdpersonen zit, word je op een bepaald spoor gezet. Je wordt achterdochtig en denkt te weten hoe het zit. Maar dan blijkt dat het toch anders zit. Dit maakt dat je blijft lezen. En het lezen wordt zeer zeker beloond!

Het is een boek wat niet heel makkelijk weg leest. Maar door de manier van schrijven van Koch, blijf je toch geboeid. Je komt in het verhaal en je wilt weten hoe het afloopt. Ik wil niet zeggen dat ik nu groot fan van Herman Koch ben, maar zijn volgende boek zal ik zeker lezen.

Productinformatie Geachte heer M. – Herman Koch

Auteur: Herman Koch
Taal: Nederlands
Categorie: Roman
Aantal pagina’s: 430
Afmetingen: 43x218x139 mm (ik heb het e-book gelezen)
Gewicht: 664,00 gram (ik heb het e-book gelezen)
Verschijningsdatum: mei 2014
Druk: 1
ISBN10: 9041415602
ISBN13: 9789041415608  

Te koop bij o.a Bol.com

Neem gerust een kijkje bij mijn andere boekrecensies.  

2 REACTIES

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.