Makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Gister was mijn kleine meisje voor de laatste keer naar het kinderdagverblijf. En dat betekent afscheid nemen van alle kindjes en van de lieve juffies. En daar hoort natuurlijk een leuke traktatie bij. Omdat ik nu niet echt heel creatief ben door mijn burn out, heb ik het mezelf heel makkelijk gemaakt. Ik heb namelijk een combi gemaakt van een eerdere afscheidstraktatie en een traktatie voor de basisschool. Lees verder voor de uitleg van deze makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. De traktatie is redelijk gezond en snel te maken.

Dit heb je nodig

 • Een paar vellen gekleurd karton/dik papier
 • Potlood
 • Schaar
 • Dikke rietjes (o.a. verkrijgbaar bij Action)
 • Papieren bekers
 • Boterhamzakjes
 • Popcorn (wij hadden zoute popcorn omdat Jenna daar dol op is)
 • Gekleurd lint
 • Washi tape
 • Rieten mand
 • Hand van je peuter 😉
 • Een kop koffie of thee
makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Handjes

Ik heb eerst de handjes gemaakt. Het eerste handjes is de omtrek van de hand van je kind. Dit eerste handje is je mal. Je tekent nu alle handjes die je nodig hebt op karton en knipt ze uit (thanks voor het knippen Sas). Vervolgens schrijf je een leuke tekst op het handje (maar op één kant) en op de andere kant plak je met twee stukjes washitape het rietje tegen het handje. De handjes zijn nu klaar. Ik heb de handjes een paar dagen van te voren gemaakt. In de handjes zit het meeste werk en ik vond het wel fijn om dit van te voren klaar te hebben en niet last minute te doen (scheelt een hoop gestress).

makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Bekertjes met popcorn

Dan vul je de boterhamzakjes met popcorn en stopt ze in een bekertje. Als je de zakjes in een bekertje hebt gedaan, kan er vaak nog wat popcorn bij. Dan prik je een rietje met handjes in het zakje en maak je het zakje dicht. Dit doe je door een leuk gekleurd lintje te gebruiken.

makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Final touch

Als je alle traktaties af hebt, zet je ze in een leuke mand. Je kan de mand nog versieren om het extra feestelijk te maken. Ik heb dit niet gedaan omdat ik het al erg feestelijk vond met de gekleurde handjes en lintjes. En klaar is kees! Makkelijk toch? En een hele leuke en makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal. Deze traktatie maakte eerder ik ook met cupcakes.

makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Verwencadeautje voor de juffies

Natuurlijk hadden we ook iets leuks voor de juffies. Ik kocht een mini dienblad, theebeker, thee-ei in de vorm van een hart, geluksthee, geurkaarsje, houten hart met leuke tekst, chocolaatjes in de vorm van hartjes en een leuke kaart met tekst waar we zelf nog een persoonlijk bedankje in schreven. Dit alles leuk ingepakt met inpakfolie en lint. Een leuk verwencadeautje, want dat verdienen deze lieve en geduldige vrouwen! Ik moet er niet aan denken, de hele dag een stuk of tien peuters (RESPECT met hoofdletters ja!).

makkelijke afscheidstraktatie voor het kinderdagverblijf of peuterspeelzaal

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.