fbpx

Makkelijke traktatie basisschool: bekertjes gevuld met popcorn

makkelijke traktatie basisschool

Als je jarig bent mag je natuurlijk trakteren. 25 traktaties zijn toch andere koek dan de 12 traktaties voor het kinderdagverblijf. En inmiddels heb ik nog maar 1 dochter op de basisschool, maar deze traktatie blijft populair en is tijdloos. Geen moeilijk geknutsel, maar gewoon een leuke, lekkere en vooral makkelijke traktatie basisschool geworden.

Wat heb je nodig voor deze makkelijke traktatie basisschool

  • papieren bekers of bakjes (gekocht bij Action)
  • boterhamzakjes
  • zoete en/of zoute popcorn (4 zakken bij de Jamin gekocht, maar zelf maken kan natuurlijk ook)
  • gekluerd lint
  • rieten mandje

Bakjes en bekertjes

Zet de bakjes en bekertjes klaar. Ik heb voor gekozen voor 11 Hello Kitty bekers en 7 bakjes met piraten en 7 bakjes met indianen. Zo is er voor ieder kind wel een geschikt bakje en is iedereen blij. Het zijn geen hele grote bakjes, maar dat hoeft ook niet. Ze krijgen genoeg traktaties op school en als ik af en toe de zakken snoep zie die ze krijgen, is zo’n klein bakje prima voor een kind van 4 of 5 jaar.

Kies voor grotere kinderen een neutralere afbeelding of gewoon effen gekleurde bekers.

makkelijke traktatie basisschool

Boterhamzakjes

Vervolgens doe je in elk bakje een boterhamzakje. Dit zakje vul je met popcorn. Makkelijk want de zakjes kan je afsluiten en zo blijft de popcorn vers en het is een stuk hygiënischer dan zo in het bakje.

Lint

Vervolgens maak je de zakjes vast met gekleurd lint. Voor de Hello Kittybakjes heb ik roze en paars lint gebruikt. Maar je kan natuurlijk ieder kleur lint gebruiken. Bijvoorbeeld de lievelingskleur van je kind. Voor de indianen- en piratenbakjes heb ik geel en oranje lint gebruikt.

Rieten mandje

Ik heb mijn rieten mandje er weer bij gepakt en de traktaties daarin gezet. Ik moet een grotere mand gaan kopen want 25 traktaties passen er net niet in. Dus dat wordt weer een bezoekje aan de Action of Xenos voor en nieuwe en grotere mand 😉

Makkelijke traktatie basisschool

En zo heb je dan een leuke en makkelijke traktatie basisschool gemaakt. Snel, makkelijk en de kinderen zullen ervan smullen! Je kan de zakjes natuurlijk ook met iets anders vullen. Bijvoorbeeld met stukjes fruit. Of je gaat voor de ongezonde versie met snoep of chips. Ik koos voor popcorn omdat mijn kinderen dit erg lekker vinden en het dan weer net even gezonder is dan chips.

Kijk hier voor al mijn andere traktaties.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!