fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

De perfecte start van het nieuwe schooljaar is met deze tips een feit

Met deze tips kom jij zo weer in het after-vakantie-ritme

De zomervakantie zit er alweer bijna op. Nog een paar dagen en dan is het zover; terug naar school. Wat vliegen die zes weken toch voorbij. Normaal gesproken ben ik maar drie van de zes weken thuis. Maar dit keer was ik heel de zomervakantie thuis bij mijn meiden. En vaders was drie weken vrij. En nog is het voorbij gevlogen. Time flies when you’e having fun, is zeker waar! Van zes weken geen wekker, geen gehaast en zien wat de dag ons brengt naar weer terug in de teugels. Niet leuk, maar wel nodig. Met wat orde en regelmaat doen wij mensen het nu eenmaal beter. Hoe kunnen we zorgen dat die eerste week soepeler verloopt? Als je zorgt dat je goed voorbereid bent, heb je de helft al gedaan. De perfecte start van het nieuwe schooljaar is met deze tips een feit!

Naar de supermarkt

Begin vandaag met het maken van een boodschappenlijstje met alles wat je nodig hebt voor school en werk. En ga tegen het weekend of in het weekend naar de supermarkt en haal alles in huis. Haal brood, beleg, groente en fruit, koeken, drinken en ga zo maar door. Alles wat er in het broodtrommeltje voor de lunch moet. En vergeet natuurlijk de tussendoortjes niet. Geen tijd om naar de supermarkt te gaan? Bestel dan online je boodschappen, ideaal!

Sportkleding nog de juiste maat

Check vandaag nog even of de gymkleding voor school nog goed past en vooral die gymschoenen. Niets is zo naar, als je kind dat met pijnlijke tenen door de gymzaal moet rennen. Of nog erger als je kind op blote voeten door de gymzaal moet rennen (Yak!). En als je kind op zwemles zit en met kleding en schoenen moet zwemmen, is het ook altijd handig om even te checken of alles nog past. Ditzelfde geldt natuurlijk voor elke andere sport. Ik moet op zoek naar een nieuw turnpakje voor mijn prinses. Dus deze week even de stad in om te shoppen. Leuk om samen met je kind(eren) te doen. Laat ze bijvoorbeeld zoeken naar de juiste maat. Zijn ze ook gelijk weer met cijfers bezig 😉

Zet alles klaar wat mee naar school en werk moet

Gymtassen kunnen al ingepakt worden. En de schooltassen kunnen uit de kast worden gehaald. Ik zet op zondag alles klaar in de keuken. Broodtrommels, bekers en ga zo maar door. Kan alles nog een ronde meer of moeten er nieuwe broodtrommels komen? Ook zet ik alvast alles klaar voor het ontbijt. Dat scheelt maandagochtend een hoop stress en dan houden we het gezellig. Oké, iets gezelliger want denk dat er wel wat ochtendhumeurtjes zullen zijn (ik heb sowieso het grootste ochtendhumeur hihi).

Oh en vergeet de luizenzak niet! Die heb ik meteen in de eerste week van de vakantie gewassen en weggelegd dus heel makkelijk om die te vergeten. Rapporten moeten weer terug naar school dus die kunnen ook gelijk klaargelegd worden.

Kies op zondag kleding voor maandag uit

Dat doe ik iedere avond als de kinderen naar school moeten. Het voorkomt eventuele discussies. Je hebt de avond ervoor al samen gekeken wat je kind aan kan doen. Geef je kind twee of drie keuzes omdat je anders alsnog een zinloze discussie krijgt (en ze weer te laat naar bed gaan). Want ook al is het te warm voor die dikke trui, dat interesseert je kind helemaal niks. Dus laat hem of haar kiezen uit twee shirtjes en een broek of een rok, of uit twee jurkjes bijvoorbeeld. En doordat je het de avond ervoor klaar hebt gelegd, weet je kind de volgende ochtend dat een discussie voeren zinloos is. Scheelt ook weer een hoop tijd (en gezeur).

Ik hoef niet naar mijn werk, maar leg toch ook kleding voor mezelf klaar. Zo sta ik ’s ochtends niet te lang voor mijn kast te tobben wat ik aan moet. Ik word wakker, spring onder de douche en doe mijn kleren aan. Al zal het maandag een sportoutfitje worden want ik moet echt weer aan de bak (damn!). Tja die 10 kilo die ik eraf wil gaan er niet af door op de bank te blijven zitten, helaas.

Sluit de vakantie goed af

Je kan pas de perfecte start van het nieuwe schooljaar hebben als je de vakantie op een goede manier afsluit. Bij ons is het traditie dat we op zondag de vakantie afsluiten met een lunch of diner buiten de deur. Als het een diner is dan zorgen we dat we al heel vroeg zitten te eten omdat de meiden wel op tijd naar bed moeten. Toen ik aan de meiden vroeg wat ze de laatste dag van de vakantie wilden eten, was dat een volmondig: ‘PIZZA!!’. Dus pizza it is. Gezellig! En de rest van de zondag houden we lekker rustig. Geen pretpark of iets dergelijks meer, maar lekker een rustig chilldagje. Als het mooi weer is kunnen we misschien een stuk gaan fietsen (slapen ze ook weer goed van ;-)).

Je hoeft natuurlijk niet uiteten te gaan. Je kan ook een mand of tas met lekkere dingen vullen, kleedje mee en ergens gaan picknicken. Vinden kinderen ook leuk om te doen en papa’s en mama’s vinden dat ook gezellig. Heb je geen kinderen? Dan is het ook leuk en goed om de vakantie af te sluiten. Kijk wat voor jou een goede manier is. Ga je alleen niet bezatten, want dan ben je maandag niet echt fris en fruitig ben ik bang.

Ga op tijd naar bed

En vergeet vooral niet om je wekker te zetten! Want al die weken vrij, ben je het zo gewend om geen wekker te zetten. Ik ga lekker op tijd mijn bed in. Ik zal wel niet kunnen slapen, maar dan lig ik alvast. Even lezen en dan ben ik zo weg. De kinderen gaan deze week alweer wat vroeger naar bed, zodat het zondag niet heel erg tegenvalt als ze weer om 19:30 uur naar bed moeten. En willen we dat ze fris en fruitig zijn als maandag de wekker gaat, dan is het belangrijk dat het weekend niet te vermoeiend is.

De perfecte start van het nieuwe schooljaar is met deze tips een feit

Het ‘gewone’ leven gaat weer beginnen. We pakken de draad weer op waar we gebleven waren of we pakken een nieuwe draad op. Een mooi moment om even naar je goede voornemens van begin dit jaar te kijken. Heb je alles gedaan wat je zei dat je zou doen? Of moet je bijsturen? De perfecte start van het nieuwe schooljaar is met deze tips een feit, want maandag voelt voor mij echt als de start van weer een nieuwe hoofdstuk in mijn leven.

Vergeet niet om maandagmorgen een leuke foto van je kinderen te maken. Een leuke traditie. En een aandenken voor later en zo kan je als ouders zien hoe groot ze iedere keer naar de zomervakantie zijn. Heel veel succes op school, werk of thuis en vergeet niet; maak lol en geniet!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!