fbpx
Zoek
Sluit dit zoekvak.

Back to school dus terug naar regelmaat en orde

Back to school dus terug naar regelmaat en orde

Wat is het weer voorbij gevlogen. Zes weken, maar het voelt als drie weken. En toch, zo tegen het einde van de zomervakantie merk je dat iedereen weer toe is aan regelmaat en orde. Weer op tijd opstaan en op tijd naar bed, actief bezig zijn, weer sporten en socializen. Een ritme. Dat zijn van die dingen die schieten erin tijdens de vakantie. Ik vind het jammer dat de vakantie bijna voorbij is. Ik geniet ervan om met mijn meiden te zijn. Maar aan de andere kant merk je dat het gewoon goed is om ook je eigen dingen te hebben. En dat je die dingen in de vakantie toch mist. In de vakantie kom je erachter dat een mens toch het beste functioneert als er regelmaat en orde is.

Weer terug naar de orde van de dag

Weer lekker naar school en dingen leren, met vriendjes en vriendinnetjes spelen (na 6 weken met je zusje beginnen de irritaties te komen), weer naar zwemles en turnen en ga zo maar door. En ik heb weer mijn handen vrij om mijn eigen dingen te doen, weer lekker veel schrijven, wandelen, sporten, yoga en ook het huishouden. Als iedereen thuis is blijft het gewoon een bende in huis. En back to school dus terug naar orde en regelmaat betekent voor mij vooral puinruimen.

Opruimen zorgt voor rust

Puinruimen zal je denken? Yep. Zowel letterlijk als figuurlijk. Als mijn huis een rommel is, is het in mijn hoofd ook een rommeltje. En ik kan dan nog zo opruimen, op de één of andere manier is het binnen een paar minuten weer een bende. En er mag echt wel geleefd worden hoor. Maar het lijkt in de vakantie wel alsof het huis nooit opgeruimd is. En ik weet wel hoe dit komt. Natuurlijk omdat we meer thuis zijn. Helemaal nu ongeveer 80% van de zomervakantie uit regen bestond. Maar een ander zeker niet onbelangrijke oorzaak is teveel spullen. Dat is het gewoon. Hoeveel spullen kan een mens hebben. Gebruik je al die spullen wel? En wat voegen ze nou eigenlijk toe?

Opknappen en opruimen

Ik heb in de zomervakantie mijn hal opgeknapt. De kapstok van de vorige bewoners stond er nog en eigenlijk was het een vreselijke kapstok. Want hoe netjes je ook alle jassen ophing, het bleef een rommeltje. Weinig plek voor schoenen dus die lagen in een kratje onder de kapstok. Iedere dag als ik de voordeur binnenkwam, ergerde ik me weer. En iedere keer als ik naar de wc was geweest en langs die kapstok liep, dacht ik weer dat ik echt iets aan die kapstok moest gaan doen. En toen kwam de dag dat ik het niet meer trok. Dus meteen naar de Praxis en verf en alles gekocht.

Maar wat ik allemaal tegenkwam toen ik de kapstok leeghaalde. Jassen die niet meer passen, schoenen en kaplaarzen die niet meer passen. Of lelijk waren geworden en dus niet meer werden gedragen. Sjaaltjes, hoedjes en petjes die nooit worden gedragen. Maar ook spul om je schoenen mee te poetsen. Alsof je dat iedere keer gebruikt. Dus weg ermee!

Minimaliseren

En ik heb er eerder over geschreven in Een opgeruimd huis is een opgeruimd hoofd. Ik had het boek Opgeruimd van Marie Kondo gelezen en het boek inspireerde mij enorm. Ik heb toen heel veel opgeruimd. Maar het kan dus beter. En omdat ik daarnaast ook mijn huis wil opknappen, is het zaak dat ik eerst goed op ga ruimen. Ik heb nu nog de tijd ervoor. Als ik straks weer aan het werk ben zal het lastiger worden. Dus laat ik mijn tijd nu nuttig besteden. Ik ga dus puinruimen. Minimaliseren van spullen. Nee, niet heel extreem zoals anderen dat doen. Ik zal niet nog maar 1 stoel laten staan. Maar er zijn genoeg spullen hier in huis die niet worden gebruikt en dus geen doel hebben. En dus eigenlijk gewoon weg kunnen; naar een nieuwe eigenaar of de prullenbak in. En ook dat zorgt voor regelmaat en orde.

Weer rust in huis en rust in je hoofd 😉

Foto: Adobe Stock

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!