fbpx
Search
Close this search box.

Met een burn out een paar dagen weg

Met een burn out een paar dagen weg

Wij zijn met Pasen onverwacht een heerlijk weekend naar Landal geweest. Iets wat sinds mijn burn out niks voor mij is, onverwacht weggaan. Daarnaast is mijn energielevel nog steeds niet wat het is dus was ook een beetje bang dat ik het weekend (en de dagen erna) het merendeel van de tijd een vaatdoek zou zijn. Ik heb het weekend overleefd, maar wat heeft dit onverwachte weekendje weg met een burn out met mij gedaan? En hoe is het om met een burn out een paar dagen weg te gaan?

Onverwacht = einde van de wereld?

Nee, natuurlijk niet! Dat weet ik echt wel. En met een onverwacht uitje, visite die onverwacht voor de deur staat en dat soort zaken, heb ik totaal geen moeite. Helemaal niet zelfs! Gezellig juist! Mijn deur staat altijd open voor familie en vrienden en dat je dan mee-eet is heel normaal. Blijven slapen? Tuurlijk ik maak wel een bedje voor je klaar. Wij houden van gezelligheid en de mensen die ons kennen weten dit. Maar een mini-vakantie is andere koek. Een minivakantie heeft voorbereiding nodig.

Goed voorbereid op pad

Wat voor weer wordt het? En wat voor kleding moet er mee? Hoeveel kleding moet er mee? Mijn kinderen zijn echte knoeipotten, dus als je drie dagen weg gaat heb je aan drie setjes kleding niet genoeg. Hoeveel handdoeken moeten er mee? Wat moet ik aan boodschappen meenemen? En ga zo maar door. Ik heb allerlei lijstjes en die worden dan één voor één afgewerkt en afgevinkt. I know, ik maak mezelf gek. En dat al bijna 40 jaar lang (heel vermoeiend ja).

Is de wereld vergaan?

Nee, natuurlijk niet! Ik heb wat kleding en schoenen in een tas gegooid, wat handdoeken erbij, schoonheidsproducten enz. en klaar! Toen naar de supermarkt voor boodschappen. Geen gedoe, als ik iets vergeet dan hebben ze dat daar vast ook in de supermarkt. Huh ècht? Serieus? Kan ik zo denken? Ja dus! En dus hup de auto in en na 3,5 uur kwamen we aan bij Het land van Bartje.

Hoe is het om met een burn out een paar dagen weg te gaan?

Ik heb goed naar mijn lichaam moeten luisteren. Dus niet over mijn grens heen gaan. Twee dagen vroeg naar bed zodat ik met Pasen gezellig met Alex van een hapje en een drankje kon genieten. In de ochtend zwemmen en in de middag rustig aan doen. En vooral de rust in mezelf blijven zoeken door af en te een paar keer diep in en uit te ademen. En af en toe een momentje voor mezelf creëren om een een paar minuutjes te mediteren en bewust te ademen.

Luister naar je lichaam

Veel naar buiten gaan heeft mij ook goed gedaan. We zaten in de bossen dus ik genoot van de fluitende vogels en het geritsel van de blaadjes in de bomen. Zo raar dat ik dat al jaren niet meer hoorde. Doordat ik nu veel bewuster leef, hoor en zie ik weer veel meer. Ik krijg weer oog voor detail en ik geniet van de kleine dingen. En daar krijg ik energie van! Maar ook door naar mijn lichaam te luisteren en daar ook iets mee te doen kan ik genieten van een paar dagen weg.

Slapen ging wat minder

Thuis sliep ik eindelijk weer een hele nacht. Maar tijdens deze minivakantie werd ik weer iedere nacht rond een uur of 3 wakker. Om vervolgens ongeveer een uur wakker te zijn en dan weer in slaap te vallen. Dat was wel minder, want het slapen ging juist weer zo goed. Maar ik heb er geen ‘ding’ van gemaakt. Ik accepteerde het. Andere omgeving, ander bed. Dat is nu gewoon even te veel voor mijn nachtrust. Prima, geen probleem. Thuis komt het wel weer goed. Man, nooit geweten dat ik zo makkelijk kon zijn 😜

Weer thuis

De dag dat we weer thuis kwamen was ik gesloopt. Weer een autorit van 2,5 uur (nu gelukkig geen file, jee!). Bij thuiskomst Alex naar de supermarkt gestuurd om avondeten te kopen. Weer even wat gezonds na een paar dagen (veel) minder gezond, gekookt, gebadderd en naar bed gegaan. Helaas ook die nacht weer rond 3 uur wakker geworden en na een uur weer in slaap gevallen. Maar ondanks al die gebroken nachten voel ik me goed! En de tweede nacht thuis weer heerlijk geslapen en redelijk uitgerust wakker geworden.

Nieuwe energie

Ja, ik ben nog moe. En nee, mijn energie is nog lang niet op niveau. Ik ben na een weekend echt niet van mijn burn out af. Dat realiseer ik me en dat verwacht ik ook niet. Maar ik voel dat dit lange weekend weg me zo goed heeft gedaan. Sowieso is het goed om even uit de dagelijkse beslommeringen te zijn. Geen wekker, niet leven op de klok, geen afspraken, geen wasjes die gedaan moeten worden en ga zo maar door. Maar gewoon ’s ochtends opstaan, rustig ontbijten en dan bekijken waar je zin in hebt en dat gaan doen. Ik merk dat we allevier een soort van nieuwe energie hebben gekregen. We waren hier aan toe!

Mijn gezin verdient dit

Voor mijn gezin is het ook niet altijd makkelijk geweest de afgelopen maanden (ongeveer een jaar en gewoon maar door blijven gaan hè). Ik ben niet meer de vrouw en mama die ik een jaar of twee geleden was. Maar ik merk dat ze beetje bij beetje weer haar weg terug aan het vinden is. En dit merk ik ook aan mijn lieve mannetje en lieve meiden.

Ik ben het afgelopen jaar niet echt heel vrolijk geweest. Ik was altijd maar moe en had nergens zin in. Even naar de speeltuin met de meiden was al teveel. En nu ik thuis zit en mijn energie dus goed over de dag kan verdelen, doen we dat weer wel. Geloof me, iedereen bij mij thuis is nu een stuk vrolijker! En dit verdient mijn gezin. Ze verdienen het dat het weer leuk en gezellig is. Waarom? Omdat het drie lieve mensjes zijn waar ik zielsveel van hou! En buiten dat, ik verdien het ook!

Je knapt er echt van op!

Dus mensen; zit je er doorheen? Is je energielevel laag? Heb je ook burn out klachten? Of ben je gewoon een beetje moe? Ga er alsjeblieft een paar dagen tussenuit. Je knapt er echt van op!

Een weekendje weg met een burn out is juist een goed idee. Maar ook als je (nog) geen klachten hebt, is het goed om een paar dagen weg te gaan. Even weg uit je vertrouwde omgeving en back to basic; weer even alle focus op jezelf en je gezin zonder afleiding door van alles en nog wat. Maar ook als je geen kinderen hebt of geen relatie hebt, is het heerlijk om even op jezelf te focussen. Al ga je alleen al een dagje naar de sauna of iets dergelijks. Iets waarbij je helemaal tot rust komt. En geloof me, je bent als herboren als je weer thuis bent. En zo kan je er weer tegenaan.

Of heb je net als ik een burn out? Dan zijn dit echt van die dingen die je zullen helpen jezelf weer terug te vinden. Zodat je beetje bij beetje weer de oude wordt. Nee, je wordt zelfs een betere versie van je oude ik. Dat weet ik zeker!

Doe eens gek!

Maar doe ook eens iets geks. Stap uit je comfortzone. Ken je de quote; buiten je comfortzone gebeurt het? Geloof me, het is waar. Als ik vast had gehouden aan mijn principes van een vakantie (hoe kort de vakantie ook duurt) moet je ruim van te voren plannen, dan had ik dit heerlijke weekendje niet gehad.

Had ik niet geweten hoe lekker het is om er onverwacht een paar dagen tussenuit te gaan, had ik niet geweten hoeveel ik ervoor terug zou krijgen en hadden mijn gezin en ik niet zo genoten. Dan was ik met Pasen waarschijnlijk om acht uur naar bed gegaan om vervolgens bekaf op te staan. Burn out of niet; heb jij ook behoefte om er even tussenuit te gaan? Kijk dan eens op Parkaanbiedingen voor scherpe aanbiedingen bij verschillende vakantieparken.

Ik ga vaker dingen doen die ik normaal nooit zou doen. Ik ben benieuwd wat het mij nog meer gaat brengen….

Hoe vaak ga jij er alleen, met je gezin of vriendinnen tussenuit?

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang.

Dit artikel is een advertorial. Een commercieel artikel om een product of dienst aan te prijzen. Als ik positief ben over dit onderwerp zeg ik dit, maar ook als dit negatief is.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!