fbpx

6 Voordelen van het stoppen met roken

Voordelen van het stoppen met roken

Terwijl ik dit schrijf ben ik nog een roker. Iets waar ik niet trots op ben. Ik heb meerdere keren geprobeerd om te stoppen. Dit hebben jullie in meerdere blogs kunnen lezen. Het is me één keer gelukt om twee jaar niet te roken. En ik vervloek nog steeds de dag dat ik weer een sigaret opstak. In mijn blog over goede voornemens voor 2017 gaf ik al aan dat ik in 2017 wil en moet stoppen van mezelf. En ik ga er alles aan doen om dit voor elkaar te krijgen. Er zijn zoveel voordelen als je stopt met roken. Ik heb hier alvast 6 voordelen van het stoppen met roken voor je.

1. Gezondheid

Tja vrij logisch hè. Als je niet rookt zal dit ten goede komen van je gezondheid. Je longen worden weer schoner en je levensverwachting stijgt. Je wil niet weten wat je allemaal naar binnen zuigt als je zo’n sigaret aan je mond zet. Ik kan hier al die stoffen opsommen, maar iedereen weet hoe slecht roken voor je is. Als je stopt met roken, krijg je ook een berg energie. En je zal merken dat je minder snel verkouden bent. Je weerstand verbetert enorm als je stopt met roken.

Ik zal geen 100 jaar worden en dat hoeft ook niet. Maar ik hoop toch ouder te worden dan mijn vader, die na een leven lang roken op 62 jarige leeftijd overleed. Ik wil mijn kleinkinderen wel meemaken en op zien groeien!

2. Geld

Nog één van de voordelen van het stoppen met roken is dat je geld overhoudt. Sigaretten worden alleen maar duurder. Geld dat je de lucht in blaast, en ziekmakende stoffen die je je longen inzuigt. Als ik stop met roken scheelt me dat zo’n 23 euro per week. Dat is bijna 100 euro per maand. Wat dus 1200 euro per jaar is. Weet je wat je allemaal met 1200 euro kunt doen!? Ik weet het wel!

3. Gebit

Iedereen weet dat roken zorgt voor verkleuring van je tanden. Dan zijn al die tandpasta’s met whiteners leuk. Maar uiteindelijk werkt zo’n tandpasta minimaal als je rookt. Als je niet meer rookt zal je zien hoeveel mooier je tanden zijn. Met een beetje geluk mag mijn beugel er eind dit jaar uit. Dan heb ik eindelijk een mooi recht gebit. En daar horen mooie witte tanden bij. En het is niet alleen de kleur van je tanden. Wat dacht je van een frisse adem. Heb je net je tanden gepoetst, steek je een peuk op. Dag frisse adem, hallo stinkbekkie!

4. Huid

Wat denk je dat roken voor je huid doet? Nou weinig goeds. Het zorgt voor lelijke rimpels en een grauwe huid. nu ben ik gezegend met de genen van mijn moeder en mag ik echt niet klagen als het om rimpels gaat. Maar waarom zou ik dan zelf voor rimpels zorgen. Natuurlijk is een goede huidverzorging belangrijk. Maar je kan je huid nog zo goed reinigen en verzorgen, als je rookt weet je dat het niet ten goede komt van je huid. Ik mag dan wel 37 jaar zijn, zo voel ik me niet en zo wil ik er ook niet uitzien!

5. Parfum

Ik als roker vind het smerig als iemand die net gerookt heeft naast me komt staan. Die lucht! En iedere keer bedenk ik me dan dat ik ook zo ruik. Want ook al heb je een uur geleden je laatste sigaret gerookt.

Je stinkt! Je haar, je kleding, je handen. Alles stinkt. Ben je ‘s ochtends lekker gedoucht en je haren gewassen, heb je je ingesmeerd met je favoriete bodycream van Rituals of de Bodyshop, schone kleren aan en parfum op en dan rook je een sigaret. Dag lekker en fris ruikend lijf. Je had net zo goed niet al die moeite hoeven doen. Want niemand ruikt dat je fris en fruitig bent. Je bent gewoon een wandelende asbak. Yèk!

6. Stress

Hoewel de meeste rokers zeggen dat de sigaret ze helpt tijdens momenten van stress, is dit complete onzin. Ik ben er ook zo één. Nee ik heb een examen en dus moet ik van te voren tig peuken roken. Ik heb een belangrijk gesprek en ik moet eerst een sigaret anders ben ik veel te gespannen.

Een sigaret levert juist stress. De stress dat je sigaretten op zijn en je nergens sigaretten kan halen. Of je hebt nog 2 sigaretten en het is 20:00 uur, je kinderen liggen op bed en je kan dus niet even een nieuw pakje halen. Dan heb je nu nog 1 sigaret en morgenochtend ook nog 1. Oh jee, red ik dat wel? Nee sigaretten ontstressen echt niet, ze geven je stress!

Een paar van de vele voordelen van het stoppen met roken

Dit zijn maar zes van de vele voordelen van het stoppen met roken. Ik kan nog veel meer voordelen van het stoppen met roken opnoemen. En als ik dan bedenk wat de voordelen van wel roken zijn, dan kan ik gewoon echt niks bedenken. Want nee, ik vind roken niet lekker. Ik geniet niet van een sigaret.

Ik rook omdat ik het nodig heb. Ik heb een stemmetje in mijn hoofd dat mij er keer op keer van overtuigd dat ik niet zonder kan. En het is nou juist dat stemmetje wat ik tot bedaren moet krijgen. Op het moment dat ik stop met roken, moet ik zorgen dat ik de baas ben over dat stemmetje. En dat is het moeilijkst. Want dat stemmetje is verrekte sterk. Het is de verslaving die mij ervan overtuigd dat ik zonder sigaret niet kan functioneren. Dat alles fout gaat als ik niet rook. Dat stemmetje, die moet ik killen. En als me dat lukt dan heb ik het gered.

Deze keer moet het me lukken. Deze keer ben ik de baas en niet dat stemmetje. Het gaat me lukken. Het moet!

Ga jij ook stoppen met roken? Of wil je stoppen met roken? Of misschien heb je wel goeie tips die helpen bij het stoppen. Laat dan een reactie achter onder deze blog. Zo kunnen we elkaar helpen om het voor elkaar te krijgen.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!