Leuke ideeën om meer groen in huis te brengen

Ken je dat? Alle kerstspullen zijn opgeruimd en de kerstboom is weg en dus een leeg huis. Zo voelt het dan. Want als het goed is, is je huis weer zoals het was voordat de kerstspullen je huis domineerden. Als bij mij alles weg is, voelt ons huis zo kaal. Ik ben op Pinterest op zoek gegaan naar inspiratie voor meer groen in huis. Hieronder een paar leuke ideeën om meer groen in huis te brengen.

Planten zijn niet alleen gezond doordat ze de lucht zuiveren. Ze zorgen ook voor een lager stressniveau. Ja echt, ze zorgen dat ons stressniveau daalt. En natuurlijk maken ze je huis ook nog een een stuk gezelliger. Aangezien we het allemaal maar druk hebben met van alles en nog wat, is het toch fijn om in een gezellig huis helemaal tot rust te komen. En gelukkig is daar Pinterest. Pinterest is de perfecte plek om rond te snuffelen en inspiratie op te doen.

Leuk voor aan de muur

Kubussen van staaldraad aan de muur bevestigen en leuke hangplantjes erin of cactussen/vetplantjes. Te leuk! Of potjes die je aan de muur hangt zoals hieronder.

Ouderwetse hangplanten

Ik zeg ouderwets, omdat ik me kan herinneren dat ik als klein meisje bij iedereen in huis wel hangplanten zag. En dan heb ik het toch echt over 30 jaar geleden (pff ik word oud). Een hele tijd zijn hangplanten oubollig geweest, maar ze zijn weer helemaal terug enn ik vind het geweldig. Heb je een hoekje in je kamer (of slaapkamer) waarbij je niet goed weet hoe je het op moet vullen? Ik zeg haak in het plafond en hang er een leuke pot aan met een mooie plant erin.

Gezellig hoekje met planten

Misschien heb je nog een leuk krukje of tafeltje staan. Zo niet, ik zag hele leuke en vooral betaalbare krukjes bij de Action. Zet daar een leuk plant op en één of twee planten naast en je hebt een leuk en gezellig hoekje gecreëerd. Maar het kan ook met meerdere krukjes of tafeltjes en meerdere planten. Er is weinig voor nodig, maar het maakt je huis een stuk gezelliger, groener en gezonder.

Wat dacht je van kleine plantjes? Ook leuk! Maar met kleine kinderen zijn die stekels niet zo handig. Aan de andere kant; ze raken het maar één keer aan en weten dan dat ze er vanaf moeten blijven hahaha. Nee joh. ik ben niet gemeen. Meer een kwestie van wie niet wil horen moet voelen.

Gewoon op tafel

En natuurlijk gewoon wat leuke plantjes op tafel. Bijvoorbeeld in een stolp.

Wat kleine potjes met plantjes bij elkaar, maken je tafel ook erg gezellig. Je kan ze ook op een dienblad zetten. Altijd makkelijk als je de tafel leeg moet maken voor het avondeten.

Last but not least; planten op de vensterbank

Altijd leuk om plantjes in de vensterbank te zetten. En ook hier kan je alle kanten op. Al hangt het natuurlijk wel af van de grootte van jouw vensterbank(en). Heb je een grote vensterbank dan zet je meerdere grotere potten met planten bij elkaar.

Is je vensterbank kleiner of smaller? Dan kan je met kleinere potjes aan de slag. En ja ook hier weer de cactussen. Ideale planten voor mij, want die zijn niet dood te krijgen.

Genoeg leuke ideeën om meer groen in huis te brengen

Ik heb nog last van de naweeën van de griep, maar zodra ik weer wat energie heb, ga ik op plantenjacht. Leuke en gezellige hoekjes in huis creëren. Ik hoop dat ik jou ook heb kunnen inspireren om meer groen in huis te brengen. Heb je nog meer inspiratie nodig? Kijk dan even op onderstaand bord. Hier staan nog veel meer ideeën om meer groen in huis te brengen.

Vind jij je huis ook altijd zo kaal nadat de kerstspullen weg zijn? Laat je het zo of ga je ook op plantenjacht?

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.