fbpx
Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Resetten na griep of verkoudheid

resetten na griep of verkoudheid

Ik ben nog herstellende van een flinke griep, maar heb weer zin en energie om te schrijven. Het gaat dus de goede kant op. Einde vorig jaar en begin dit jaar was ik steeds ziek. Verkouden met veel snot, keelpijn, hoesten en ga zo maar door. Maar steeds zette het niet echt door. Ik was continu aan het kwakkelen. Achteraf weet ik dat dit het teken was dat mijn lichaam het niet meer aan kon. Alle stress, boosheid, teleurstellingen en verdriet van het afgelopen jaar hadden zijn to geëist. En toch ging ik nog steeds door. Tot die bewuste woensdag toen ik instortte en ik opgebrand was. Ik hoorde mijn lichaam al maanden niet meer. Ken je dat? Je hoort een irritant geluid, maar sluit je er vanaf? Dat deed ik dus met alle signalen die mijn lijf gaf. Inmiddels kan ik weer naar mijn lichaam luisteren en toch kreeg ik deze griep. Weer even terug naar mezelf en gun je lichaam om te resetten. Resetten na griep of verkoudheid is alleen maar positief.

Balans

Als je verkouden wordt of griep krijgt zegt dat alles over je weerstand. Of juist de weerstand die je op dat moment niet hebt. Iedereen weet dat je gezond moet eten en drinken om je weerstand op peil te houden. Maar dat is niet alles. Voldoende bewegen en genoeg slapen zijn hierbij ook belangrijk. Maar wat we vaak vergeten is dat stress en spanningen (of negatieve gevoelens) heel veel energie vreten en zorgen dat je minder goed slaapt en vaak minder gezond eet en drinkt. En dan, dan gaat je weerstand naar beneden. En als je weerstand naar beneden gaat, dan ben je vatbaar voor virussen. Balans is dus het geheim

Energielevel weer omlaag

Bij mij ging het mis door te weinig slaap. Ik ben minder snel moe in de avond waardoor ik dus later naar bed ga. Gevolg is dat ik té laat naar bed ga. Dus weer even alert zijn dat ik netjes tussen tien en elf naar bed ga. Maar dat is niet alles. Ik heb jullie verteld over het overlijden van mijn neefje. En dat doet toch meer met me dan ik dacht. Ik ‘pieker’ erover. Ik denk aan hoe eenzaam hij heeft moeten zijn al die jaren. En dan kijk ik naar mijn kinderen en hoop zo dat zij dit nooit hoeven te voelen. Dat zij weten dat ze geliefd zijn en altijd iemand hebben die ze kan helpen met wat dan ook. Ik weet dat dat nu wel goed zit, maar hoop dat ze dat later als ze volwassen zijn ook nog zo voelen. Als je veel piekert dan slaap je ook slecht. Met het gevolg dat je moe bent en dus weer weinig energie hebt.

Goed uitzieken

En wat gebeurt er als je weinig energie hebt? Dan heb je nergens zin in. Ik niet in ieder geval. Sporten, wandelen, yoga, leuke dingen en ga zo maar door. Het is allemaal teveel. En weg is je balans! En dus zakt je weerstand. Ik had kwam hier voor mijn gevoel op tijd achter, maar omdat mijn energielevel nog niet optimaal is was het toch net te laat. Met het gevolg dat ik dit nu in mijn bed type en al heel veel dagen op bed lig. De eerste drie hondsberoerd en nu de laatste restjes uitziek. Dit is voor het eerst in jaren dat ik echt even goed uitziek. Heerlijk kan ik je zeggen! De meiden zijn superlief voor me en voor elkaar (ze kunnen dus echt wel lief spelen zonder steeds ruzie te maken) en manlief is echt een prins. Ik krijg heerlijke ontbijtjes, kopjes thee en TLC. Wat wil een mens nog meer. En dus voel ik me al stukken beter. Goed uitzieken en je lichaam de tijd geven om te resetten.

Op tijd loslaten

Maar eerlijk is eerlijk. Ik heb mijn lesje weer geleerd. Natuurlijk zit ik in een rouwproces en natuurlijk mag dit. Maar het moet niet mijn leven beheersen. Want als ik alleen nog maar daar mee bezig ben gaat het mis. Ik moet op tijd los kunnen laten en met iets bezig zijn wat energie geeft, iets wat ik leuk vind.  Geloof me, dit had is al zo’n vooruitgang. Voorheen zou ik niet eens het besef hebben waarom mijn weerstand weer lager was. Babystapjes vooruit of drie stappen vooruit en twee stappen terug. Maar hé, dat is nog altijd één stap vooruit. En vooruit is altijd goed.

Je lichaam resetten na griep of verkoudheid

Als ik de griep krijg dan zie ik dit altijd als een goed moment om te resetten. Weer even vanaf nul beginnen. Een schone lei. Alle shit is uit je lichaam (letterlijk en figuurlijk). Is het je weleens opgevallen dat je na ziek zijn een mooiere huid hebt? Let er de volgende keer maar eens op. En dus kan je weer alle goede voornemens die je begin dit jaar had (of een paar weken geleden) weer oppakken. En weer goed voor jezelf zorgen. Voor mij is dat: op tijd naar bed, gezond eten en drinken, bewegen (sporten dus), ontspannen en leuke dingen doen. Maar wat vooral heel belangrijk is, is dat ik niet te streng voor mezelf ben.

Accepteer dat je een mens bent en dat je tijd nodig hebt om te leren en te veranderen. Vier je successen en sta niet te lang stil bij het negatieve. En dan merk je vanzelf dat je steeds energieker wordt en je weerstand omhoog klimt. En daar gaan we voor!

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst handige tips, leuke aanbiedingen en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd als eerste op de hoogte bent van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!