fbpx

Met deze 11 tips overleef je regen in de vakantie

Met deze 11 tips overleef je regen in de zomervakantie

Lang leve het Hollandse weer! Hebben de kinderen eindelijk vakantie is het fris, hagelt het, onweer en bliksem en vooral heel veel regen. Waarom?!? Weer naar een binnenspeeltuin waar de halve stad te vinden is? Of valt het allemaal best mee? Je kan namelijk ook gewoon thuis blijven en leuke dingen doen. Met deze 11 tips overleef je regen in de vakantie! En dat zonder dat je de deur uit hoeft en zonder dat je gelijk een hoop geld kwijt bent.

Tip 1: Bioscoop in huis

Heel simpel. Je legt matrassen beneden of een heleboel kussens. Wat lekkers te snacken erbij, zoals bijvoorbeeld popcorn. Dan maak je het donker in huis door de gordijnen dicht te doen en zet je een leuke film op. Het volume wat harder dan normaal en je hebt een echte bioscoopervaring. Geloof me, je kinderen vinden het geweldig!

Tip 2: Picknick in huis

In plaats van gewoon aan tafel te eten kan je er een picknick van maken. Leg een kleedje midden in de woonkamer en zet daar alles op wat je normaal op tafel zet. Of maak een wat uitgebreidere lunch klaar. Lekker met allerlei groentes en fruit. Laat ze zelf hun broodje beleggen. Je kinderen zullen vragen of het voortaan iedere dag zo kan.

Tip 3: Bouw een hut of meerdere hutten

Verzamel alle dekentjes en lakens en maak er hutten van. Handig zijn ook wasknijpers om de dekens vast te zetten aan stoelen, kastjes enzovoorts. Als je meerdere hutten hebt, kan je ook bij elkaar op visite. Of de picknick verhuizen naar één van de hutten. Geweldig!

Tip 4: Zelf slijm maken

De nieuwste trend op youtube als ik mijn oudste dochter moet geloven. Wij hebben het al uitgeprobeerd en het is heel leuk om te doen. En vooral heel simpel. Zelfs mijn kleuter kan het. Je hebt maar een paar dingen nodig: kinderlijm, kleurstof (wat je ook in bijv cake doet), scheerschuim (geen scheergel) en lenzenvloeistof. Alles behalve de kleurstof is bij de Action te krijgen voor een prikkie. De kleurstof heb ik bij de Jumbo gehaald. Je doet de lijm in een bakje, dan voeg al roerend de kleurstof toe en een pompje scheerschuim en dan steeds een beetje lenzenvloeistof totdat het dik genoeg is. En klaar is kees! Wil je de slijm bewaren? Doe het dan in een bakje dat je af kan sluiten. Superleuk om te doen en kinderen vinden het geweldig!

Tip 5: Beautymiddag

Vooral als je meiden hebt erg leuk. Al zijn er natuurlijk ook jongens die dit leuk vinden. Haal bij de action een paar goedkope maskertjes en smeer die terwijl ze op jouw bed liggen op hun gezichtjes. Dan maak je wat wettenschijfjes nat en legt die op hun ogen. Na een paar minuten was je met een nat washandje het masker van de gezichtjes en smeer je ze in met een crème, bijvoorbeeld Nivea. Dan knip je de nagels lak je ze in hun favoriete kleur. Als de nagellak droog is smeer je hun handen en voeten in met handcrème (of Nivea uit de blauwe pot) en geeft ze een hand- en voetmassage. Daarna mogen ze dit ook bij jou doen. Heerlijk tutten zo!

Tip 6: Ouderwetse spelletjesmiddag

Wat is er nou leuker dan met het hele gezin een gezelschapsspel te doen. Zijn je kinderen nog klein dan is memory leuk of kwartet of het vissenspel. Maar bijvoorbeeld ook het slagroomspel. Als ze meer de kleuterleeftijd hebben kan je meer kanten op. Bijvoorbeeld kindermonopoly (van Frozen tot Minons), Cluedo junior, het snotspel, twister en ga zo maar door. Je hebt echt de grootste lol met elkaar. Sommige spellen kunnen prijzig zijn, maar je hebt er jaren plezier van. Veel leuker dan op die beeldschermen staren!

Tip 7: Tekenen en schilderen

Niks zo leuk als lekker creatief bezig zijn. Maak met zijn allen een schilderij met bijvoorbeeld bloemen of alles wat met vakantie te maken heeft. Of maak allemaal een tekening en knip die dan uit en plak ze op een groot vel gekleurd papier of karton. Maak een mooie tekening voor opa en oma omdat ze daar binnenkort gaan logeren. Of teken of schilder gewoon waar je lekker zin in hebt en laat je creatieve geest helemaal gaan Zoveel mogelijkheden.

Tip 8: Knutselen en fröbelen

Leer je kinderen breien of haken. Vingerhaken is heel simpel en makkelijk te doen. En je kind is helemaal trots omdat het weer iets nieuws kan. Maar je kan natuurlijk knutselen wat je wilt. Als je wat inspiratie nodig hebt, kijk dan op Pinterest. Hier vind je genoeg ideeën. Er zijn maar weinig kinderen die het niet leuk vinden om te knutselen, lekker met je handen bezig zijn en vies worden. Dat vindt ieder kind leuk!

Tip 9: Samen lezen

En dan bedoel ik niet dat iedereen een boek pakt en gaat zitten lezen. Kan natuurlijk wel, maar dat is minder gezellig. Ik bedoel dat je kinderen een boek uitkiezen en dat je dat dan samen voorleest. Ieder een bladzijde. En de jongsten die nog niet kunnen lezen, die hoeven alleen maar te luisteren. Zo oefen je met de oudsten het lezen (zonder dat het voelt als MOETEN oefenen) en ben je lekker samen bezig. En de jongsten genieten van het verhaaltje. Na het lezen kan je het nog over het boek hebben. Wat gebeurde er nou precies? En waarom deed diegene dat dan? Ben je ook gelijk met begrijpend lezen bezig 😉

Heb je geen boeken in huis? Of zijn alle boeken thuis al meerdere keren gelezen. Ga dan met zijn allen maar de bibliotheek. Kinderen vinden het geweldig en laat ieder een paar boeken uitkiezen. Als ze allemaal gelezen zijn, breng je ze weer terug en haal je weer nieuwe boeken.

Tip 10: Speel verstoppertje in huis

Dit is echt een groot succes. Als je het niet te vaak doet, blijft het leuk. Én ontdek je steeds weer nieuwe plekken waar je je kan verstoppen. Wij hebben altijd de grootste lol als we verstoppertje in huis doen. En ja, dan voel ik me ook weer even lekker kind. Al moet ik wel altijd moeite doen om niet gevonden te worden, want ik krijg altijd de slappe lach als ze me niet kunnen vinden. Heerlijk!

Tip 11: Gewoon even helemaal niks

We moeten al zoveel. En dan is het toch heerlijk om even helemaal niks te hoeven doen. Gewoon een beetje hangen en boekje lezen of voor de tv hangen. Beetje youtube filmpjes kijken. Lekker kletsen met elkaar of gewoon even niks zeggen. Wij ouders hebben het druk met werk, gezin, sociale contacten, hobby’e enzovoorts. Maar ook van onze kinderen wordt veel gevraagd; ze zitten iedere dag op school en leren zoveel. Ze leren niet niet alleen maar lezen, schrijven en rekenen maar ook leren ze op sociaal vlak. Dan moeten ze nog leren zwemmen of zitten op andere sporten, hebben ze playdates en feestjes en ga zo maar door. Druk druk druk dus.

Met deze 11 tips overleef je regen in de vakantie

En waar zijn vakanties voor? Wat mij betreft vooral om uit te rusten en even niks te moeten. En dus is het heerlijk om tot 10 uur in je bed te blijven liggen en gewoon lekker rustig aan te doen. Niet 6 weken lang, maar las een paar luierdagen in. Laat je kinderen zich vervelen, want juist dan ontdekken ze nieuwe dingen. Zo is er bij ons op verzoek van de meiden een babyhuisje van zolder naar de kinderkamer gegaan. En ze vermaken zich prima want de één is baby en de ander is moeder. Over een paar dagen zijn ze er weer klaar mee en gaat het huisje weer naar zolder, maar dan ontdekken ze vast weer ander speelgoed waar ze al een tijd niet mee hebben gespeeld.

Dus zelfs als het regent kan je een prima vakantie hebben. Wees creatief en denk buiten de lijntjes. Vaak verzin je dan juist de leukste dingen. En dan overleef je regen in de vakantie. Echt, geloof me. Wordt het een rommeltje in huis? Lekker boeiend! Met zijn allen is het zo opgeruimd.

Fijne vakantie allemaal, rust lekker uit en laat je niet gek maken!!

Dit artikel bevat affiliatelinks. Dit betekent dat als jij via de link een product koopt, ik hier een percentage commissie voor ontvang. Dit kost jou niks.

Deel op:

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Ontvang leuke updates

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief

Ontvang als eerst de dikste aanbiedingen, leuke tips en nog veel meer!

Wacht!

Schrijf je in voor mijn Feel Good Nieuwsbrief zodat jij altijd de eerste bent die op de hoogte is van de leukste nieuwtjes en aanbiedingen!